O Alec Baldwin σκότωσε γυναίκα στο σετ - Ατυχήματα και δυστυχήματα σε γυρίσματα ταινιών!

Νατάσσα Σχοινά
O Alec Baldwin σκότωσε γυναίκα στο σετ - Ατυχήματα και δυστυχήματα σε γυρίσματα ταινιών!

Το αιματοβαμμένο Hollywood πίσω από τις επιτυχημένες παραγωγές και τα blockbusters.

Όλοι αγαπούν τον κινηματογράφο. Οι ταινίες έχουν τον τρόπο τους να σε ταξιδεύουν σε άλλες πραγματικότητες. Να σε κάνουν να ζεις ζωές που διαφορετικά ούτε που θα φανταζόσουν. Η διαδικασία μέχρι να φτάσει, όμως, στο τελικό αποτέλεσμα στο κοινό είναι μεγάλη, χρονοβόρα και πολλές φορές επίπονη.

Η ιστορία του κινηματογράφου, μπορεί να χαρακτηρίζεται από επιτυχίες και λάμψη, όμως, κατά μήκος της έχει βαφτεί με αίμα. Κυριολεκτικά. Οι απαιτήσεις των γυρισμάτων έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε ατυχήματα, ακόμα και δυστυχήματα, παρά το ότι η προσθήκη των stuntmen στο «παιχνίδι» φιλοδοξεί να τα εξαλείψει, αφήνοντας στους ειδικούς του είδους τα πιο επικίνδυνα μέρη.

Ενίοτε, δε χρειάζεται καν να υπάρχει επικίνδυνη σκηνή, αλλά λάθος προετοιμασία. Σήμερα μαθεύτηκε ότι ο ηθοποιός Alec Baldwin σκότωσε τη Διευθύντρια Φωτογραφίας της νέας του ταινίας, Halyna Hutchins, ενώ τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Joel Souza. Με αφορμή αυτό το δυστυχές περιστατικό, θυμόμαστε άλλα ατυχήματα / δυστυχήματα που έχουν συμβεί ανά τα χρόνια.

Ο Alec Baldwin σκότωσε γυναίκα στα γυρίσματα της νέας του ταινίας! Τι συνέβη

Τραυματισμοί και θανάτοι σε γυρίσματα ταινιών

#1 The Crow (1994)



Πρόκειται ίσως για την πιο γνωστή ιστορία δυστυχήματος σε ταινία και βασικός λόγος αυτού είναι ότι το θύμα ήταν ο γιος του Bruce Lee, Brandon Lee. Μέσα στην ταινία, υπάρχει μία σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Lee δέχεται σφαίρα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ωστόσο, φαίνεται πως το όπλο δεν είχε καθαριστεί σωστά, έχοντας ως αποτέλεσμα ο Michael Masse να τοποθετήσει ένα θραύσμα στο στήθος του Lee. Ο ηθοποιός πέθανε από αιμορραγία στο νοσοκομείο.

#2 The Twilight Zone (1983)



Η Ζώνη του Λυκόφωτος είναι σίγουρα ένα από τα πιο εικονικά concept στην ιστορία του κινηματογράφου. Ξεκίνησε από σειρά και το 1983 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε κεφάλαια από τον Stephen Speielberg, τον John Landis, τον George Miller και τον Joe Dante. Όταν, όμως, έφτασε η ώρα να γυριστεί το κεφάλαιο του Landis, συνέβη κάτι τραγικό. Το ελικόπτερο που κυνηγούσε τον χαρακτήρα του Vic Morrow και δύο παιδιά χτυπήθηκε από μία έκρηξη που έγινε κοντά προκάλεσε ζημιά στον ουραίο ρότορα, με αποτέλεσμα να το ρίξει στο έδαφος. Ο ηθοποιός και τα δύο παιδιά που κρατούσε σκοτώθηκαν ακαριαία.

#3 Rambo: First Blood Part II (1985)



Ο Cliff Wenger Jr. ήταν ο άνθρωπος που είχε προσληφθεί να ασχοληθεί με το τεχνικό κομμάτι των ειδικών εφέ της ταινίας. Σε μία σκηνή, έπρεπε να τοποθετήσει πολλά εκρηκτικά και κατέληξε να πεθάνει. Δεν είναι, όμως, σίγουρο αν πέθανε από κάποια πρόωρη έκρηξη ή από την πτώση του σε έναν καταρράκτη κοντά στο σημείο. Όποιο από τα δύο σενάρια και να ισχύει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

#4 Transformers: Dark Of The Moon (2011)



Σε μία κατάληψη του κόσμου από ρομπότ, δύσκολα μπορούν να πάνε καλά τα πράγματα από άποψη απαιτήσεων. Στην ταινία Transformers: Dark Of The Moon, ένα ατσάλινο καλώδιο που κρατούσε ένα αυτοκίνητο ξαφνικά έσπασε και χτύπησε μία extra. Η Gabriela Cedillo καθόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, όταν το καλώδιο έσπασε το παρμπρίζ και της προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο που οδήγησαν σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Η ζωή της άλλαξε ριζικά μετά το ατύχημα.

#5 Top Gun (1986)



Η ταινία Top Gun θα ήταν το τελευταίο πρότζεκτ του stunt πιλότου Art Scholl. Η δουλειά του ως stuntman και στην αεροφωτογραφία έχαιρε θαυμασμού και σεβασμού για χρόνια με παραγωγές, όπως Iron Eagle και Indiana Jones and the Temple of Doom και θα έκλεινε το 1986 με το διαχρονικό σήμερα δημιούργημα του Tony Scott. Τελικά, στα γυρίσματα της ταινίας δεν μπόρεσε να κρατήσει υψόμετρο την ώρα ενός ελιγμού επίπεδης περιστροφής, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πέσει στη θάλασσα. Λέγεται ότι τα τελευταία του λόγια ήταν «Έχω πρόβλημα. Έχω πραγματικό πρόβλημα».

#6 First Blood, Rocky IV, The Expendables - Stallone



Ο Sylvester Stallone παθαίνει συχνά ατυχήματα σε ταινίες, κάτι που δεν παραξενεύει, ωστόσο, αν το καλοσκεφτείς, καθώς τα concept στα οποία συμμετέχει περιλαμβάνουν πολλή περιπέτεια, άρα και αυξημένο κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του First Blood, ο Stallone έσπασε τα πλευρά του, ενώ στο Rocky IV δέχτηκε τόσο δυνατή γροθιά στο στήθος από τον Doplh Lundgren που πρήστηκε η καρδιά του και έμεινε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα με κίνδυνο για τη ζωή του. Στους, δε, Expendables έσπασε τη μέση του στα χέρια του Steve «Stone Cold» Austin και κατέληξε να τοποθετήσει μεταλλικό δίσκο στη σπονδυλική του στήλη.

#7 The Dark Knight (2008)



Μήνες πριν τον τραγικό θάνατο του Heath Ledger από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο stuntman Conway Wickliffe έκανε πρόβα σε μία σκηνή. Βρισκόταν σε ένα stunt car και έγερνε έξω από το παράθυρο για να δουν πώς θα καταγραφεί το τελικό. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έκανε σωστά τη στροφή και τράκαραν πάνω σε ένα δέντρο. Εκείνος σώθηκε χωρίς τραυματισμούς, αλλά ο Wickliffe χτύπησε στο κεφάλι και πέθανε εκεί.

#8 Resident Evil: The Final Chapter (2016)



Για τις σκηνές της διάσημης ταινίας του franchise, η Milla Jovovich είχε μία stunt double που αναλάμβανε τις πιο επικίνδυνες απαιτήσεις, την Olivia Jackson. Καθώς γύριζε μία σκηνή πάνω σε μοτοσικλέτα, ένα μεταλλικό χέρι κάμερας δεν έφυγε από μπροστά της όπως θα έπρεπε, έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα και τραυματίζοντας τόσο σοβαρά το χέρι της που έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Στα ίδια γυρίσματα, πέθανε ένα μέλος του συνεργείου, ο Ricardo Cornelius, όταν ένα αυτοκίνητο γλίστρησε από μία πλατφόρμα, έπεσε πάνω του και τον κάρφωσε σε έναν τοίχο.