Ψάχνεις τι να δεις; 5 ταινίες στο Netflix για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο

Νατάσσα Σχοινά
Ψάχνεις τι να δεις; 5 ταινίες στο Netflix για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο

Ήρθε η ώρα για ξεκούραση, απολαυστικά ροφήματα και καλές ταινίες!

Κρύο σήμερα και τα βήματα που ορίζει ο καιρός προστάζουν κουβερτούλα, σνακ και καλή παρέα για ταινία. Με τη μεγάλη γκάμα διάθεσης σε πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix, σίγουρα θα βρεις αρκετές επιλογές. Το θέμα, όμως, είναι ότι πολλές φορές ψάχνεις, ψάχνεις και δεν μπορείς να καταλήξεις πουθενά, με αποτέλεσμα απλώς να περνάει η ώρα χωρίς κάποιον νικητή.

Το τελευταίο διάστημα, στο πρόγραμμά μου βρέθηκαν αρκετές ταινίες της διάσημης πλατφόρμας, όμως πέντε ήταν εκείνες που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο τόσο για την ποιότητά τους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο παραδόθηκαν ως τελικό αποτέλεσμα.

The Guilty (2021)



Καινούργια ταινία, ολοκαίνουργια του 2021. Ο Jake Gyllenhaal υποδύεται έναν αστυνομικό που έχει υποβιβαστεί και δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο προωθώντας τις κλήσεις βοήθειας στα αρμόδια τμήματα. Ώσπου, ξαφνικά, καλεί μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι την έχουν απαγάγει και ακολουθεί μία σειρά γεγονότων που εκτυλίσσονται σχεδόν αποκλειστικά στο κέντρο της αστυνομίας.

Frida (2002)



Η βιογραφία της μεξικανής ζωγράφου, Frida Kahlo, με το ωμό ταλέντο, την έντονη πολιτικοποίηση και μία ζωή που φαντάζει άθλος λόγω των αλλεπάλληλων προβλημάτων υγείας της ήρθε στη μεγάλη οθόνη από τη Salma Hayek και την σκηνοθέτη Julie Taymor. Η ηθοποιός είναι απλά εξαιρετική στην αποτύπωσης της ψυχοσύνθεσης της Khalo και ορίζει το one woman show.

«Frida», 2002

Frida Kahlo: Η γυναίκα πίσω από τον μύθο

Yara (2021)



Η ανατριχιαστική, πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού που εξαφανίστηκε στην Ιταλία μετά την επίσκεψή της στο γυμναστήριο παρουσιάζεται μέσα σε μιάμιση ώρα και υπό το ικανό σκηνοθετικό βλέμμα του Marco Tullio Giordana. Σιγά-σιγά, στοιχείο με το στοιχείο, αποκαλύπτεται χρόνια μετά τι συνέβη στη μαθήτρια προκαλώντας συναισθήματα στενοχώριας και θυμού στους θεατές.

V For Vendetta (2005)



Κλασική επιλογή, έχεις – δεν έχεις δει την ταινία. Προσωπικά, την επέλεξα για τρίτη φορά γιατί ο V εκπροσωπεί την ελευθερία, τη μάχη για τα ιδανικά, για τη δικαιοσύνη, για όσα πιστεύεις. Κορυφαία η φωνή του Hugo Weaving ως «V», ενώ η Natalie Portman αποτελεί την άψογη, πιο συναισθηματική εκδοχή που χρειάζεται ο φαινομενικά πιο ψυχρός συμπρωταγωνιστής της για ισορροπία.

Despicable Me (2010)



Το Despicable Me είναι μακράν μία από τις καλύτερες και πιο αστείες παιδικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Ο Gru προσπαθεί να κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών και τελικά καταλήγει να υιοθετήσει τρία αξιολάτρευτα κοριτσάκια που του αλλάζουν τη ζωή. Υ.Γ. Εννοείται παρέα με τα minions!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Benedict Cumberbatch έπαθε τρεις φορές δηλητηρίαση νικοτίνης και μύριζε άσχημα για εβδομάδες

Το Squid Game επιστρέφει για δεύτερη σεζόν! 7 απορίες που περιμένουμε να λυθούν

And Just Like That, έξαλλη η Sarah Jessica Parker: «Να σταματήσω να γερνάω; Να εξαφανιστώ;»