Το τέλος του La Casa de Papel ήταν ό,τι ακριβώς είχαμε ανάγκη να δούμε

Νατάσσα Σχοινά
Το τέλος του La Casa de Papel ήταν ό,τι ακριβώς είχαμε ανάγκη να δούμε

Μετά από όλη αυτήν την αγωνία, τα μακελειά και τα σκαμπανεβάσματα θέλαμε λίγη ξεκούραση.

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας σεζόν «La Casa De Papel» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και οι φανς της σειράς μετρούσαν αντίστροφα μέχρι να επεισόδια να είναι διαθέσιμα προς θέαση από το Netflix. Η ληστεία και η όλη επιχείρηση του Καθηγητή -και όχι μόνο (δες παρακάτω)- μας είχε αφήσει σε ένα σημείο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί με ποιον ακριβώς τρόπο θα συνέχιζε. Άσχετα που είχαμε να διαχειριστούμε και τον θάνατο της Tokio, μία απώλεια που οι περισσότεροι είτε δε φαντάζονταν είτε πίστευαν ότι θα γινόταν ίσως στο τελευταίο επεισόδιο.

***Αν δεν έχεις δει το δεύτερο μέρος της τελευταίας σεζόν, καλό θα ήταν να σταματήσεις να διαβάζεις, γιατί ακολουθούν ΣΠΟΙΛΕΡ***



Η αρχή του δεύτερου μέρους ξεκίνησε δυναμικά με τον αντίκτυπο του θανάτου της Tokio σε όλη την ομάδα. Ο συνταγματάρχης Tamayo πιο εκνευρισμένος από ποτέ προσπαθούσε να βρει την άκρη στα όσα συνέβαιναν, αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, δύσκολα θα αποκρυπτογραφούσε το σχέδιο του Καθηγητή. Και θα του δίναμε ελαφρυντικό για το γεγονός, όμως, δε γίνεται να μη σχολιάσουμε το πόσο ψυχρά και στυγνά λειτούργησε σε πολλές περιπτώσεις, ενίοτε βάζοντας στην ίδια θέση τον εαυτό του με τους ληστές. Όσο μπορούσε, δηλαδή, γιατί ακόμα κι εκείνοι, όταν υπήρχε τραυματίας, προσπαθούσαν να βοηθήσουν, αλλά ναι.

La Casa De Papel Look GIF by NETFLIX

Δεν ήταν το μόνο mastermind ο Καθηγητής

Μέσα από τα κλασικά flashbacks που μας έδειχνε η σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορέσαμε να δούμε πολύ ουσιαστικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία, την εξέλιξη και το τέλος του σχεδίου. Για αρχή, ενώ ο Καθηγητής είναι αυτός που Day 1 είχαμε στο μυαλό μας ως το mastermind των ληστειών, αποδείχτηκε ότι ο Palermo αξίζει εξίσου τον τίτλο. Βρήκε πολλές και ουσιαστικές λύσεις σε προβληματισμούς του Καθηγητή όσο ακόμη ζούσε ο Berlin και, χωρίς αυτόν, ξεκάθαρα δε θα μπορούσε να γίνει η ληστεία.



Ο γιος του Berlin έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά όχι ακριβώς όπως φανταζόμασταν

Το ξέραμε ότι από τη στιγμή που η σειρά μάς έδειχνε συνεχώς flashbacks με τον γιο και τη σύζυγο του Berlin κάποιον ρόλο θα έπαιζαν στη ληστεία. Είχαμε υποθέσεις ότι ενδεχομένως ο Rafael να ήταν εξαρχής μέρος της ομάδας χωρίς να το γνωρίζει κανείς άλλος πέραν του Καθηγητή. Με ένα βιογραφικό σαν και το δικό του -μηχανικός με μεταπτυχιακό στην κυβερνοασφάλεια στη Μασαχουσέτη- προφανώς και θα ήταν πολύτιμος κρίκος. Ωστόσο, το ότι θα κατέληγε με τη σύζυγο του μπαμπά του, Tatiana, και, αφού γνώριζαν το σχέδιο, μαζί θα πήγαιναν να κλέψουν τον χρυσό, μάλλον ήταν ένα σενάριο που δεν είχαν πολλοί στο μυαλό τους.

La Casa de Papel Part 5: Ολική κατάρρευση στο 1ο επεισόδιο - Ο γιος του Berlin η μόνη λύση

Είχαμε ανάγκη το αίσιο τέλος

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια ληστειών και αγωνίας, είχαμε ανάγκη το αίσιο τέλος. Όσο «αίσιο» μπορεί να είναι, βέβαια, με τόσες απώλειες -και από τις δύο πλευρές-. Με τόσα σκαμπανεβάσματα, πυροβολισμούς, εκπλήξεις, μακελειά, ταλαιπωρία σε όλο της το μεγαλείο, δεν αντέχαμε άλλα «χτυπήματα». Δηλαδή, αλήθεια, η σκηνή που απλά έκαναν τη συμφωνία με τον Tamayo, επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και βρέθηκαν στον αέρα ήταν ένα «επιτέλους όχι άλλες μάχες, όχι άλλες στολές και αγωνία για το ποιος θα πεθάνει, αν θα ανοίξει η πόρτα, ποιος θα είναι από πίσω, ποιος είναι στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή». Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί το «καλό» τέλος να θεωρείται κλισέ, αλλά στην προκειμένη ήταν όπως έπρεπε. Επιλογές, όπως το να πεθάνουν όλοι, απλά θα κούραζαν και δε θα έδιναν απολύτως τίποτα στο κοινό από αυτά που ζητούσε. Τώρα, υπάρχει μία ισορροπία θανάτων / απογοητεύσεων με την επιτυχία του σχεδίου και την επιβίωση των Καθηγητή, Lisbon, Rio, Denver, Stockholm, Manila, Helsinki, Palermo και Bogotá που δίνει μία ανακούφιση και δικαίωση στον θεατή για τους πρωταγωνιστές του.

Cantar La Casa De Papel GIF by NETFLIX

Υ.Γ. Μέχρι και να πέσουν οι τίτλοι πίστευα πως κάτι θα γίνει. Να τους ρίξει το αεροπλάνο ο Tamayo και παράλληλα να χτυπήσει τους άλλους, παίζοντας εκείνος την απόλυτη παρτίδα σκάκι, π.χ.

Υ.Γ. 2: Το La Casa De Papel πρόκειται να έχει Κορεατική μεταφορά με τον σταρ του «Squid Game» Park Hae-soo που, μάλιστα, θα αναλάβει τον ρόλο του Berlin. Τα συναισθήματα είναι κάπως ανάμεικτα. We'll see...

Συνέχισε παρακάτω για μερικές ιδιαίτερα συγκινητικές φωτογραφίες της σειράς, όπως ανέβηκαν στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Yennefer ή Triss; Ο Henry Cavill διαλέγει με ποια θέλει να καταλήξει ο Geralt του Witcher

Το Bruised του Netflix δείχνει ωμά τα σκαμπανεβάσματα της ζωής

Ο Nicolas Cage θα είναι ο νέος Δράκουλας! 5 άγνωστες λεπτομέρειες για τον φρικιαστικό κακό