8 πρωτοχρονιάτικες ταινίες για να κάνεις ρεβεγιόν με την πιο ρομαντική διάθεση

Νατάσσα Σχοινά
8 πρωτοχρονιάτικες ταινίες για να κάνεις ρεβεγιόν με την πιο ρομαντική διάθεση

Γιατί αυτές οι μέρες χρειάζονται ένα λίγο διαφορετικό mood.

Παραμονή πρωτοχρονιάς σήμερα και κατά πάσα πιθανότητα το μυαλό σου είναι στο τραπέζι και τις ετοιμασίες. Αν περιμένεις καλεσμένους στους στο σπίτι, λογικά τώρα είναι η ώρα που φροντίζεις για τα πιάτα που θα γεμίσουν την τραπεζαρία και με ποιον τρόπο θα διακοσμήσεις τον χώρο, ώστε να είναι cozy και γιορτινός χωρίς υπερβολές για την παρέα.

Μέχρι, όμως, να αλλάξει η χρονιά, μεσολαβούν αρκετές ώρες. Ώρες που μπορείς να αφιερώσεις σε κάθε ασχολία που σε ευχαριστεί και σε γεμίζει θετική διάθεση. Μία ασχολία, όπως το να βάλεις μία ταινία να παίξει δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και με μία σοκολάτα στο χέρι να την απολαύσεις.

Λόγω ημέρας, στη συνέχεια θα βρεις μερικές ταινίες που έχουν το στοιχείο της Παραμονής Πρωτοχρονιάς για να μπεις σε μία σαφώς πιο λαμπερή και ρομαντική διάθεση.

About Time (2013)

Μία οικογένεια με γιους που μπορούν να ταξιδέψουν στον χρόνο και ένα φιλί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι τα δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για την ταινία. Ίσως και την ερώτηση «Αν μπορούσες να γυρνούσες πίσω στον χρόνο και να άλλαζες κάτι, θα το έκανες;».




While You Were Sleeping (1995)

Η Lucy δουλεύει ως ταμίας όταν ξαφνικά το crush της πέφτει στις ράγες του τρένου και τρέχει να τον σώσει. Εκείνος μπαίνει σε κώμα, και μέσα από μία σειρά παρεξηγήσεων, η οικογένειά του τώρα νομίζει πως πρόκειται για την αρραβωνιαστικιά του.




Sleepless In Seattle (1993)

Το «Sleepless In Seattle» είναι μία ταινία φτιαγμένη για τις αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές. Ειδικά το σημείο όπου ο χαρακτήρας του Tom Hanks φαντάζεται μία συζήτηση με την εκλιπούσα σύζυγό του… Πολλή συγκίνηση!




When Harry Met Sally (1989)

Πέρα από το ρομαντικό story, αυτήν την ταινία πρέπει να τη δεις ακριβώς γιατί έχει μία υπέροχη σκηνή Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το ζευγάρι. Meg Ryan και Harry Burns το πρωταγωνιστικό ντουέτο και κάνουν εξαιρετική δουλειά.




Bridget Jones's Diary (2001)

Η Bridget Jones είναι πια ένας από τους κλασικούς χαρακτήρες στις rom-com ταινίες. Στην ταινία του 2001, η Bridget σε προετοιμάζει και για μία νέα αρχή με την αλλαγή του χρόνου.




An Affair to Remember (1957)

Μία ιστορία που δεν τελειώνει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά αρχίζει ανήμερα και, μάλιστα, με ένα φιλί δύο αρραβωνιασμένων ανθρώπων που η μοίρα τούς έκανε να συναντηθούν.




Sex and The City (2008)

Με την επιστροφή του Sex and The City στη μικρή οθόνη, η ταινία του δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Μην ξεχνάς ότι εκεί ήταν ακόμη και η Samantha με την Carrie, τη Miranda και τη Charlotte.




High School Musical (2006)

Αν ήσουν φαν της ιστορίας του High School Musical, τότε σίγουρα θα νιώσεις μία συγκίνηση να το ξαναβάλεις να παίζει στην οθόνη σου στο ρεβεγιόν. Εδώ ήταν και το τραγούδι «Start of Something New» που κόλλησε τότε σε όλα τα teens.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Bruised του Netflix δείχνει ωμά τα σκαμπανεβάσματα της ζωής

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς

Το 2022 θα είναι η χρονιά του gaming! 5 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε