Δύο πραγματικές ιστορίες αγάπης που ξεπέρασαν το όριο - Όλος ο πλανήτης μιλούσε μόνο για εκείνες

Νατάσσα Σχοινά
Δύο πραγματικές ιστορίες αγάπης που ξεπέρασαν το όριο - Όλος ο πλανήτης μιλούσε μόνο για εκείνες

Μερικές φορές, η πραγματική ζωή δίνει έμπνευση στις ταινίες.

Πόσα θα έκανες για την αγάπη; Για να νιώσεις αυτό το συναίσθημα γύρω από το οποίο κινείται ο κόσμος; Ή γύρω από το οποίο θα έπρεπε να κινείται.

Στο πέρασμα του χρόνου δεν είναι λίγες οι ιστορίες των ανθρώπων που έδωσαν τα πάντα έστω αυτό το κάτι παραπάνω για την αγάπη. Τα love stories τους άφησαν ιστορία με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και θύμισαν στο κοινό πως η αγάπη ίσως είναι ίσως η δυνατότερη οντότητα του κόσμου. Στη συνέχεια θα δεις δύο πραγματικές ιστορίες που έκαναν όλον τον πλανήτη να μιλάει για εκείνες.

love story GIF by Taylor Swift

Elizabeth Taylor – Richard Burton

Η Elizabeth Taylor και ο Richard Burton ήταν τρελοί ο ένας για τον άλλον. Στα γυρίσματα της ταινίας «Cleopatra» το 1962, μαρτυρίες αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να τους χωρίσουν στις ερωτικές σκηνές και τους έψαχναν στα διαλείμματα. «Όταν τον είδα στο σετ της 'Cleopatra', τον ερωτεύτηκα και έκτοτε τον αγαπώ», είχε πει η Taylor. Δεν τους ένοιαζε τίποτα. Ούτε ο κόσμος ούτε και το γεγονός ότι βρίσκονταν με άλλους ανθρώπους τότε. Αφότου χώρισαν με τους συζύγους τους, στις 15 Μαρτίου του 1964, η Taylor και ο Burton παντρεύτηκαν. Το 1971, o ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά για τη σταρ «Αγαπώ την Elizabeth σε βαθμό ειδωλολατρείας». Ο Burton τής έκανε συνεχώς πολυτελή δώρα κι εκείνη ήταν ξετρελαμένη μαζί του.

elizabeth taylor richard burton story4

Στο πέρας του χρόνου, χώρισαν, ξαναπαντρεύτηκαν και ξαναχώρισαν, όμως, ανεξάρτητα από τη φάση που τους πετύχαινες, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι αυτό που ένιωθαν δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει. Ο Burton πέθανε στις 5 Αυγούστου του 1984, όσο ήταν παντρεμένος με την τέταρτη σύζυγό του, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Taylor, της έγραψε ένα τελευταίο γράμμα λίγο πριν. «Ήμουν τρελά ερωτευμένη μαζί του την ημέρα που πέθανε. Νομίζω κι εκείνος με αγαπούσε», είπε στη Vogue. Το γράμμα θάφτηκε μαζί της το 2011.



Iman – David Bowie: Μία ιστορία αγάπης που δεν σταμάτησε ούτε ο θάνατος


Βασιλιάς Εδουάρδος VIII – Wallis Simpson

Ο Εδουάρδος είχε χτίσει χρόνια τη φήμη του ως εραστής και ανά διαστήματα ακούγονταν πολλά ονόματα γυναικών να συνδέονται μαζί του ερωτικά. Ώσπου, μετά το 1930 που πήρε από τον πατέρα του, βασιλιά Γεώργιο V το κάστρο Belvedere στο οποίο προσκαλούσε συχνά γυναικείες συντροφιές, εμφανίστηκε στη ζωή του η Wallis Simpson, μία Αμερικανίδα που είχε χωρίσει με τον πρώτο της σύζυγο, Win Spencer, το 1927 και ήταν τότε παντρεμένη με τον επιχειρηματία Ernest Simpson. Αν και ποτέ δεν το παραδέχτηκαν, λέγεται πως οι δυο τους ήταν εραστές στα ταξίδια της Simpson στο εξωτερικό.

king edward wallis simpson2

Στις 20 Ιανουαρίου του 1936, ο Γεώργιος πέθανε και ο Εδουάρδος ανέβηκε στον θρόνο και ήθελε να σπάει το ένα πρωτόκολλο μετά το άλλο για χάρη της Simpson. Στις 16 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο Εδουάρδος κάλεσε τον πρωθυπουργό Stanley Baldwin εκφράζοντας την επιθυμία του να παντρευτεί τη Simpson όταν θα ήταν ελεύθερη. Ο Baldwin τον πληροφόρησε ότι δε θα δεχόταν ούτε ο λαός ούτε η εκκλησία μία χωρισμένη γυναίκα για βασίλισσα. Ο Εδουάρδος τότε πρότεινε έναν μοργανατικό γάμο (σ.σ. γάμος μελών που δεν ανήκουν στην ίδια τάξη) ώστε να μην περάσουν οι τίτλοι του στη Simpson, όμως και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε. Ο Εδουάρδος παραιτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1936 και στις 11 εξήγησε την απόφασή του στο ραδιόφωνο: «Μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να σηκώνω τη βαριά ευθύνη και να εκτελώ τα καθήκοντά μου ως βασιλιάς όπως θα ήθελα χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη της γυναίκας που αγαπώ». Μία μέρα μετά, έφυγε από τη Βρετανία για την Αυστρία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπάρχει η τέλεια σχέση; Αν πληρεί αυτές τις 10 προϋποθέσεις ε τότε ναι!

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς