Iman – David Bowie: Μία ιστορία αγάπης που δεν σταμάτησε ούτε ο θάνατος

Νατάσσα Σχοινά
Iman – David Bowie: Μία ιστορία αγάπης που δεν σταμάτησε ούτε ο θάνατος

Η Iman πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Bowie δηλώνει πως είναι ακόμη ο σύζυγός της.

Δε χρειάστηκε τίποτα περισσότερο από ένα dinner party το 1990 για να γνωριστούν και να ερωτευτούν σε blind date η Iman με τον David Bowie. Ο τραγουδιστής το είχε ομολογήσει και μόνος του ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

«Η έλξη μου σε εκείνη ήταν άμεση και τα περιλάμβανε όλα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τον ενθουσιασμό του πρώτου μας ραντεβού. Το ότι θα ήταν η σύζυγός μου, στο κεφάλι μου ήταν τετελεσμένο. Δεν έχω κυνηγήσει τίποτα άλλο στη ζωή μου με τόσο πάθος», είχε δηλώσει στο περιοδικό Hello το 2000.

iman david bowie story7

Ο David Bowie είχε πάρει την απόφασή του

Για τον Bowie, το θέμα είχε τελειώσει. Η Iman χρειάστηκε περί τις δύο εβδομάδες, 14 μέρες αδιάκοπης προσπάθειας του τραγουδιστή. Έμπρακτα, όχι με λόγια. «Επέστρεφα από το Παρίσι και έφτασα στο Los Angeles στο αεροδρόμιο και οι πόρτες ανοίγουν στο αεροπλάνο και βγαίνω έξω και βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους να τραβούν φωτογραφίες κάποιου. Καθόταν (ο Bowie) εκεί, με τα λουλούδια στο χέρι, καμία ασφάλεια. Τότε ήταν που ήξερα ότι έπρεπε να τον κρατήσω. Δεν τον ενδιέφερε αν έβλεπε κανείς», είπε η Iman στο The Cut το 2011.

iman david bowie story4

Τα δεσμά του γαμου...

Δύο χρόνια μετά, στις 24 Απριλίου του 1992, το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μία ιδιωτική τελετή στην Ελβετία και ο γάμος τους επισημοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου του ίδιου έτους στη Φλωρεντία. Κανείς από τους δύο δεν ήθελε η αγάπη και ο έρωτάς τους να βρεθούν υπό τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου, γι’ αυτό και πάντα προσπαθούσαν να κρατήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια κρυφή. Ακόμα και οι δημόσιες κοινές τους φωτογραφίες ήταν σπάνιες.



Η κόρη τους και η ζωή στο σπίτι

Στις 15 Αυγούστου του 2000, ήρθε στον κόσμο η κόρη τους, Alexandria Zahra Jones, μία στιγμή που η Iman χαρακτήρισε ως μία από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής της. Η δε ζωή τους στο σπίτι ήταν εντελώς καθημερινή, όπως και οποιουδήποτε μέσου ανθρώπου.

«Ο David είναι περισσότερο άνθρωπος του σπιτιού σε σχέση με μένα. Τουλάχιστον, εγώ πηγαίνω σε πάρτι μια στο τόσο. Επίσης, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει δει. Έχει πάει σε όλα τα πάρτι που υπάρχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Iman τότε για τον σύζυγό της.

iman david bowie story2

Ο θάνατος του David Bowie το 2016

Όταν ο David Bowie πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 2016 στην ηλικία των 69 ετών από καρκίνο, η Iman ορκίστηκε ότι δε θα ξαναπαντρευόταν ποτέ. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ακόμα αυτό υποστηρίζει. Σε συνέντευξή της στο Αμερικανικό People είπε, μάλιστα, ότι «δεν ήταν ο σύζυγός της, είναι ο σύζυγός της».

Μία αγάπη που ούτε ο θάνατος μπόρεσε να τελειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόλις χώρισαν! Shawn Mendes και Camila Cabello δεν είναι πια μαζί - Πώς έφτασαν στο χωρισμό

Harry και Meghan απέρριψαν την πρόταση της βασίλισσας για τα Χριστούγεννα

Ο Austin Butler είναι ο νέος Elvis Presley - τα πρώτα πλάνα από την ταινία του θρύλου της μουσικής