And Just Like That... Το reboot δε θύμιζε καθόλου Sex and the City αλλά όχι με την καλή έννοια

Νατάσσα Σχοινά
And Just Like That... Το reboot δε θύμιζε καθόλου Sex and the City αλλά όχι με την καλή έννοια

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Γιατί έτσι στη Samantha;

Τολμηρό, μπροστά για την εποχή του, απελευθερωμένο στο θέμα «σεξ». Κάπως έτσι θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις το original Sex and the City. Δεν ξέρω αν έβλεπες από την αρχή -από το 1998, δηλαδή- τη σειρά ή αν ανήκεις σε εκείνους που τώρα γνωρίζονται με την Carrie και τα κορίτσια, όμως, το δημιούργημα του Darren Star δεν είχε σκοπό να είναι καθόλου ντροπαλό ειδικά στο κομμάτι των σχέσεων. Εκείνος το έχει πει ξεκάθαρα: «Ήθελα να δημιουργήσω μία σειρά που να μοιάζει περισσότερο με ανεξάρτητη ταινία που φτιάχτηκε για την τηλεόραση -R-rated και ενήλικη, πολύ ντόμπρα και ειλικρινή για τις σεξουαλικές σχέσεις». Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πέτυχε 23 χρόνια πριν. Γιατί είχε κάτι που η μέση τηλεοπτική σειρά δεν προσέφερε.

***Αν δεν έχεις αρχίσει ακόμη το «And Just Like That» και δε θέλεις να σου γίνουν σπόιλερ, μη συνεχίσεις παρακάτω, καθώς περιέχονται πολλές σημαντικές πληροφορίες για το πρώτο επεισόδιο***



Το reboot του σύμπαντος με το «And Just Like That» δε σου άφηνε καθόλου αυτήν την αίσθηση της τόλμης και της πρωτοπορίας του προκατόχου του. Δεν σου άφηνε αυτήν την προχωρημένη γεύση βλέποντας το πρώτο επεισόδιο. Ίσα ίσα. Τα πράγματα είναι υπερβολικά ήρεμα για την εποχή, σαν να έβλεπες μία απλή κοινωνική, rom-com. Έφτασε στο σημείο να δείξει ότι η Carrie ένιωθε άβολα να συζητήσει θέμα σεξουαλικής φύσης για τον γιο της Miranda και πήγε να κόψει τη συζήτηση. Δηλαδή, what? Να ήταν μόνο στην αρχή και μετά να πάρει μία διαφορετική στροφή προχωρώντας; Ποιος ξέρει, αλλά, μακάρι, γιατί προς το παρόν κάτι δεν πάει καλά.

And Just Like That: Η πρεμιέρα με το λαμπερό cast - H SJP με τον Matthew Broderick και τον γιο τους

Στενοχωρηθήκαμε που πέθανε ο Mr. Big αλλά έπρεπε

Ναι, ο Mr. Big πέθανε. Πολύ στενόχωρο εκεί που κάθισε στο πάτωμα και κρατούσε το χέρι του και φανταζόσουν τι θα ακολουθούσε. Ακόμα περισσότερο όταν ήρθε η Carrie και ουσιαστικά πέθανε στην αγκαλιά της. Προσωπικά, ωστόσο, συμφωνώ για έναν και μόνο λόγο, καθαρά εκτελεστικό. Αν και ήταν ο έρωτας της ζωής της Carrie, τώρα ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην ιστορία της σειράς για το πώς μπορεί να συνεχίσει. Ίσως και η Carrie να ξαναβρεί και ένα κομμάτι του απελευθερωμένου και παιχνιδιάρικου εαυτού της από τις πρώτες σεζόν του Sex and the City και να δώσει στο «And Just Like That» αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσει. Σε μία πιο ώριμη εκδοχή του, αλλά, ναι.



Sorry, αλλά η αποχώρηση της Samantha δεν της ταιριάζει

Ότι η Samantha τα παράτησε όλα και σηκώθηκε κι έφυγε επειδή η Carrie τής είπε ότι δεν τη χρειάζεται άλλο για διαφημίστριά της; Αλήθεια τώρα; Η Samantha, μπορεί να ήταν εκρηκτική και παρορμητική, αλλά δε θα σταματούσε να είναι φίλη της Carrie επειδή απλώς σταμάτησαν να συνεργάζονται επαγγελματικά. Για να μη σχολιάσω ότι και τσακωμένες να ήταν, δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιστρέψει για την κηδεία του Mr. Big. Περισσότερο βγάζει λογική να θέλανε να χτυπήσουν την πραγματική ηθοποιό που την έπαιζε -Kim Cattrall- επειδή δε θέλει να έχει καμία σχέση με τη σειρά. Μετάφραση «Δε θες να επιστρέψεις και δε σε χρειαζόμαστε», παρά ότι η Jones δε θα παρατούσε τις φίλες της για κάτι τέτοιο. Καλύτερα να σκότωναν τον χαρακτήρα, γιατί, μετά από αυτήν την προσέγγιση, αν την κράτησαν ζωντανή για να υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στο μέλλον, μάλλον η Cattrall θα κάψει και το 1% που υπήρχε. Ό,τι και να συμβαίνει παρασκηνιακά, ο χαρακτήρας της άξιζε καλύτερη έξοδο.

Sex And The City Party GIF

Λογικές οι αλλαγές, αλλά…

Σαφώς και οι αλλαγές, όταν μεσολαβούν τόσα χρόνια στο ενδιάμεσο, είναι λογικές και επιβαλλόμενες. Δε γίνεται οι άνθρωποι να έχουν παραμείνει 100% ίδιοι. Οι εμπειρίες και ο καιρός τούς πλάθει και τους αλλάζει. Τους δίνει χαρακτηριστικά που δεν είχαν ή που δεν ήξεραν ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν. Όμως, το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η παραγωγή αυτήν τη στιγμή είναι το εξής: Πώς θα παρουσιάσεις το concept στο κοινό, ένα κοινό που σε μεγάλο βαθμό έβλεπε για χρόνια το Sex and the City οπότε γνωρίζει ακριβώς την αίσθηση και το τελικό αποτέλεσμα, αφαιρώντας του ακριβώς τα χαρακτηριστικά για τα οποία έγινε γνωστό; Την τόλμη του, την απελευθέρωσή του, την πρωτοπορία του (σ.σ. Η Samantha είχε επωμιστεί μεγάλο κομμάτι αυτών). Γι’ αυτό το πρώτο επεισόδιο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Δε θέλαμε να είναι ίδιο με το Sex and the City, γιατί το SATC το 2021 δεν είναι πρωτοποριακό. Αλλά θέλαμε με κάποιο τρόπο να δείξει ότι μπορεί στη σύγχρονη εποχή να είναι τολμηρό και σπιρτόζικο. Είναι, βέβαια, αρχή ακόμη, οπότε αναμένουμε τη συνέχεια.

And Just Like That Friendship GIF by HBO Max

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

And Just Like That…. H Carrie Bradshaw και τα σύνολά της μας έφτιαξαν τη χρονιά

Το τέλος του La Casa de Papel ήταν ό,τι ακριβώς είχαμε ανάγκη να δούμε

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς