8 ταινίες που έκαναν τους θεατές να φύγουν από το σινεμά

Νατάσσα Σχοινά
8 ταινίες που έκαναν τους θεατές να φύγουν από το σινεμά

Κάποιες φορές, απλώς δεν αντέχεις να μείνεις άλλο στην αίθουσα.

Όλοι πηγαίνουμε λίγο ή πολύ στο σινεμά. Τα γούστα στην επιλογή ταινιών μπορεί να ποικίλλουν, όμως, κάθε θεατής θα βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά στη μεγάλη οθόνη. Θα είναι μία δραματική ταινία; Μία επιστημονικής φαντασίας; Ένα θρίλερ; Με τόσα νέα entries κάθε εβδομάδα, όλο και κάποιος λόγος θα προκύψει για να εξασκήσεις τα καθήκοντα του σινεφίλ.

Βέβαια, όσο και να προσπαθείς να πηγαίνεις σε ταινίες που σου φαίνονται «καλές», μερικές δε θα είναι. Πόσες φορές, όμως, σου έχει τύχει να πας στο σινεμά και να καταλήξεις να φύγεις πριν η ταινία τελειώσει; Βαριά τοποθέτηση, αλλά ξεκάθαρα βγαλμένη από τη ζωή. Προσωπικά, δεν έχει τύχει να φύγω ποτέ από τον κινηματογράφο, ωστόσο η μόνη περίπτωση που με έφερε εξαιρετικά κοντά στο να το κάνω ήταν το «The Tree of Life», μία ταινία γεμάτη με μεγάλα ονόματα του Hollywood (Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain) που, πριν καν προλάβει να φτάσει στα μισά, κούρασε. Τόσο που, όταν τελικά τελείωσε, όσοι μείναμε -γιατί αρκετοί είχαν φύγει πολύ πριν- αρχίσαμε να χειροκροτάμε που το βασανιστήριο τελείωσε.



Οι ταινίες που το κοινό δεν άντεξε να δει μέχρι το τέλος στο σινεμά

Στο Reddit, που φημίζεται για την αγάπη του στο πιο κινηματογραφικό κοινό, πολλοί θεατές αποκάλυψαν ποιες ήταν οι ταινίες που τους έκαναν να φύγουν από το σινεμά.

Independence Day: Resurgence (2016)

Το sequel του «Independence Day» απογοήτευσε το κοινό, γιατί δεν είχε καμία σχέση με την ατμόσφαιρα του προκατόχου του, παρά το ότι ηθοποιοί, όπως ο Jeff Goldblum αναβίωσαν τους εικονικούς τους ρόλους. «Μου φάνηκε τόσο κακή που δεν μπορούσα να δω ούτε άλλο ένα δευτερόλεπτο», είπε o χρήστης του Reddit Brokid81.



Titane (2021)

Μία από τις κατά γενική ομολογία περίεργες ταινίες της περασμένης χρονιάς, το «Titane» προκάλεσε αηδία στο κοινό, τόση που η Redditor Nessidy έφτασε να σχολιάζει: «Η βία και η σωματική φρίκη με έκαναν κυριολεκτικά να ανακατευτώ». Το κεντρικό story θέλει μία γυναίκα να συνευρίσκεται ερωτικά με ένα αυτοκίνητο και να μένει έγκυος, οπότε δεν είναι και τόσο περίεργο που βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα.



Dark Shadows (2012)

Η μαύρη κωμωδία του Tim Burton με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp δε φάνηκε καν αστεία σε μεγάλη μερίδα του κόσμου. «Είναι η λιγότερο αστεία ταινία που έχω δει ποτέ», έγραψε o Talismanic_Mechanic στη διάσημη πλατφόρμα.



Wild Wild West (1999)

Οι σκηνές μάχης της ταινίας τοποθετούνται από το κοινό στις χειρότερες που έχει κάνει ο Will Smith, ενώ τα props έδειχναν κακής ποιότητας. Ο Redditor Blastershift είπε: «Ο τύπος μού προσέφερε επιστροφή χρημάτων και ούτε που την πήρα. Απλώς έπρεπε να τρέξω».



Solo: A Star Wars Story (2018)

Όταν έπεσαι ενός από τα καλύτερα spin-off του κινηματογράφου, το «Rogue One», σίγουρα ο πήχης είναι πολύ ψηλά, όμως στην περίπτωση του «Solo: A Star Wars Story», κάτι μάλλον πήγε λάθος στην εκτέλεση. Ο χρήστης David-saint-hubbins δήλωσε: «Την κοπέλα μου την έπαιρνε ο ύπνος μέχρι που τελικά φύγαμε στην αρχή του τρίτου μέρους».



Batman V Superman: Dawn Of Justice (2016)

Να έφταιξε ο Jack Snyder; Να κούρασε άλλη μία ταινία υπερηρώων; Το «Batman V Superman: Dawn Of Justice» δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες του κοινού. Ο Redditor Nonjac που πήγε με τους φίλους του το 2016 να το δει, σχολίασε πως αν και δεν έφυγε εντελώς από την ταινία, έβγαινε κάθε τρεις και λίγο για διάλειμμα: «Μετράνε τα τρία διαλείμματα για τσιγάρο που έκανα βλέποντας το Batman v Superman στο σινεμα;»



The Thin Red Line (1998)

Απλό μίσος προκάλεσε η ταινία του Terrence Malick στον χρήστη VrinTheTerrible. Ίσως οι αρκετές αλλαγές που έκανε ο σκηνοθέτης στο σενάριο ή το cast να μην ήταν αυτό που φανταζόταν το κοινό. «Αυτή είναι η μοναδική φορά που έφυγε ποτέ από ταινία», έγραψε.



The First Purge (2018)

Αν και το «Purge» του 2013 ήταν διαφορετικό, με κοινωνικά μηνύματα και καθόλου βαρετό, το τέταρτο sequel του άρχισε να κουράζει. Ο Redditor Jaradman είπε: «Έφυγα από το Purge 4 για να δω το Sicario 2».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι συζητάνε τον τηλεφωνικό αριθμό στην ταινία «Don't Look Up» - Το αστείο είναι σε ποιον ανήκει

The Royal Treatment: Η ταινία που κοροϊδεύει τον καθωσπρεπισμό των royals όπως του αξίζει

Το «Valeria» του Netflix είναι ό,τι δεν κατάφερε να γίνει το «And Just Like That»