Ξέχνα το Buckingham! 10 παλάτια που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη

Ξέχνα το Buckingham! 10 παλάτια που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη

Αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Aν αγαπάς τα ταξίδια και έχεις δει αρκετά μέρη στην Ευρώπη ίσως έχεις ήδη επισκεφθεί τις Βερσαλλίες και τα ανάκτορα του Buckingham. Η Ευρώπη διαθέτει πολλά θεαματικά και άγνωστα προς το ευρύ κοινό παλάτια και κάστρα, που όλες θα έπρεπε να αντικρίσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι άλλοτε βασιλικές κατοικίες έχουν εδώ και αιώνες εμπνεύσει κορυφαίους συγγραφείς και ζωγράφους. Η αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική τους, η χλιδή, η ομορφιά και η επιβλητική τους παρουσία συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών ετησίως.

Οι τουρίστες φωτογραφίζουν τα παλάτια και φωτογραφίζονται μέσα σε αυτά, θέλοντας να μεταφερθούν έστω και για λίγο σε μια άλλη εποχή. Αποτελούν αναμφίβολα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού ωστόσο αρκετά από αυτά έχουν μετατραπεί σε πολυτελή ξενοδοχεία, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν βασιλικές διακοπές. Ας δούμε όμως 10 από τα ωραιότερα παλάτια στην Ευρώπη.

aeroplano thesi

Πάντα επιλέγεις τη χειρότερη θέση στο αεροπλάνο- Δεν το λέμε εμείς, οι experts το λένε

10 παλάτια στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς

https://www.instagram.com/p/CaRcMNooz6h/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Schloss Benrath

Που βρίσκεται: Dusseldorf, Γερμανία

To δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, viral τοποθεσία φωτογράφισης και χώρος γάμου χάρη στην φανταχτερή μπαρόκ αρχιτεκτονική και το σπάνιο χρωματικό του σχέδιο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το εσωτερικό του και να εξερευνήσουν τους τεράστιους, καταπράσινους και σχολαστικά διατηρημένους χώρους του.

https://www.instagram.com/p/o1AKveCAwl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

2) Peles Castle

Που βρίσκεται: Sinaia, Ρουμανία

Περίπου 13 μίλια δυτικά του Κάστρου Peles, απέναντι από τα βουνά της Τρανσυλβανίας, βρίσκεται το μυθικό σπίτι του πιο διάσημου βαμπίρ στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/CVA9Wi1KVmp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3) Scone Palace

Που βρίσκεται: Perth, Σκωτία

Το κάστρο του 12ου αιώνα είναι ξακουστό χάρη στο Κάστρο του Εδιμβούργου.

https://www.instagram.com/p/CP8hMSlnl1S/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

4) Morando Palace

Που βρίσκεται: Μιλάνο, Ιταλία

Πρωτεύουσα της Ιταλίας για πολλούς αιώνες και εδώ και καιρό πατρίδα ορισμένων από τις πιο ισχυρές δυναστείες της χώρας, το Μιλάνο έχει έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αρχαίων παλατιών. Πολλά από αυτά τα παλάτσο, όπως είναι γνωστά τοπικά, δεν είναι τόσο ογκώδη όσο τα κάστρα του Μπάκιγχαμ ή του Εδιμβούργου, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακά.

https://www.instagram.com/p/BMooj2IjrFw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

5) La Tour-de-Peilz




Λίγα κάστρα στην Ευρώπη έχουν πιο εντυπωσιακή τοποθεσία από το Κάστρο La Tour-de-Peilz, το οποίο έχει θέα στην λίμνη της Γενεύης στη σκιά των χιονισμένων ελβετικών Άλπεων.




https://www.instagram.com/p/Bm85fE9BKqX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Που βρίσκεται: Montreux, Ελβετία



6) Ashford Castle

Που βρίσκεται: Cong, Ιρλανδία

Εκτός από τη σπάνια ευκαιρία να μείνουν σε ένα πολυτελές κάστρο, το οποίο πρόσφατα υποβλήθηκε σε ανακαίνιση 75 εκατομμυρίων δολαρίων, οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε μερικές μοναδικές δραστηριότητες εντός του κάστρου.

https://www.instagram.com/p/CVXnaJqsdH1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

7) Het Steen

Που βρίσκεται: Αμβέρσα, Βέλγιο

Παρά το γεγονός ότι είναι πιο γραφική και αυθεντική από τις Βρυξέλλες, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Βελγίου, η Αμβέρσα, βρίσκεται στη σκιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εθνικής πρωτεύουσας. Η αρχιτεκτονική της Αμβέρσας είναι υπέροχη, από τη σειρά των κτιρίων της που είναι διατηρητέα πολιτιστική κληρονομιά μέχρι τα πολλά πρωτοποριακά μοντέρνα κτίρια που την πλαισιώνουν.

https://www.instagram.com/p/CaWkHe5sv4U/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

8) St James’ Palace

Που βρίσκεται: Λονδίνο, Αγγλία

Ίσως καμία πόλη στον κόσμο δεν έχει τόσα διάσημα παλάτια όσο το Λονδίνο. Δύο από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης είναι το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο είναι η επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας για σχεδόν 200 χρόνια, και το κοντινό παλάτι του Κένσινγκτον, το σπίτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ακριβώς ανατολικά του παλατιού του Μπάκιγχαμ βρίσκεται το πολύ μικρότερο αλλά ωστόσο εντυπωσιακό Παλάτι του Αγίου Τζέιμς

https://www.instagram.com/p/B1UHRmYnS1u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

9) Luxembourg Palace

Που βρίσκεται: Παρίσι, Γαλλία

Περιτριγυρισμένο από τους εκπληκτικούς κήπους του Λουξεμβούργου, που είναι ένας από τους πιο σκιερούς και γαλήνιους χώρους πρασίνου του Παρισιού.

https://www.instagram.com/p/B3bd1RyhJc2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

10) Archiginnasio Palace

Που βρίσκεται: Μπολόνια, Ιταλία

Η παλιά πόλη της Μπολόνια είναι τόσο όμορφη όσο οποιαδήποτε αστική περιοχή της χώρας, χάρη στην εξαιρετική αρχιτεκτονική όπως το παλάτι Archiginnasio.

https://www.instagram.com/p/BvNEYs3HAMp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: