5 ανοιξιάτικα road trips στην Ευρώπη που αξίζει να κάνεις μια φορά στη ζωή σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 ανοιξιάτικα road trips στην Ευρώπη που αξίζει να κάνεις μια φορά στη ζωή σου

Οι διαδρομές που πρέπει να διανύσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Τα ταξίδια με το αυτοκίνητο (aka roadtrips) είναι ένας από τους πιο fun- παρείστικους και οικονομικούς τρόπους για να μετακινείσαι. Μια βαλίτσα, μια playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια και η παρέα αρκούν για να μπείτε στο αμάξι και να ανακαλύψετε μέρη που δεν είχατε καν φανταστεί.

Η Ευρώπη διαθέτει πολλές διαδρομές (μακρινές ή και όχι) που ενδείκνυνται για roadtrips, με το οδικό δίκτυο να είναι ιδανικό ακόμη και για πολύωρες αποστάσεις. Σήμερα βρήκα και συγκέντρωσα για εσένα 5 διαδρομές που αξίζει να κάνεις κάποια στιγμή στην ζωή σου.

xenodoxeio luxury

To Instagram ψήφισε! Αυτά είναι τα ωραιότερα 5στερα ξενοδοχεία (photos)

5 roadtrips στην Ευρώπη που αξίζει να κάνεις

via GIPHY

1) Πέρασμα Gotthard, Ελβετία (2 ώρες από τη Βiasca)

Δύο από τα πιο εντυπωσιακά ψηλά περάσματα του συναντώνται στη χιονοδρομική πόλη Andermatt, η οποία έχει αναβαθμιστεί από τότε που άνοιξε το super-luxe ξενοδοχείο Chedi το 2013.

2) Salento, Ιταλία (10 ώρες από το Bari)

Τα Ελληνόφωνα χωριά του Salento βρίσκονται στην Απουλία της Ιταλίας. Γραφικά και απόλυτα τουριστικά, κερδίζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Η Griko είναι μια ιδιαίτερη διάλεκτος που περιλαμβάνει τόσο ελληνικά όσο και ιταλικά στοιχεία. Ομιλείται μόνο από τις παλαιότερες γενιές και, χάρη στην ισχυρή προφορική παράδοση, σώζεται μέχρι και σήμερα μέσω τραγουδιών και ποιημάτων της Κάτω Ιταλίας.

3) Γύρος της Ιρλανδίας (2 ώρες διαδρομή)

Το Wild Atlantic Way καλύπτει ολόκληρη τη δυτική ακτή της Ιρλανδίας: ένα έπος 1.500 μιλίων που αποτελεί την ωραιότερη Κυριακάτικη διαδρομή. Μέρος με πρόβατα, τρύπες και τους ψηλότερους θαλάσσιους βράχους της Ιρλανδίας, όπου υπάρχουν αρχαία πέτρινα χωριά και αμμώδεις παραλίες, όπως ο Κόλπος Keem, ο οποίος μοιάζει σχεδόν τροπικός.

4) Transfagarasan, Ρουμανία (1,5 ώρα διαδρομή)

Έχει μήκος μόλις 56 μίλια και είναι συχνά κλειστό μέχρι τα τέλη Ιουνίου λόγω του χιονιού στα βουνά Fagaras των Νοτίων Καρπαθίων. Το Transfagarasan ανταγωνίζεται το πέρασμα Stelvio στο βόρεια Ιταλία ως το πιο διάσημο τμήμα δρόμου στην Ευρώπη. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1970 από τον Τσαουσέσκου για να του δώσει στρατιωτικό πλεονέκτημα σε περίπτωση σοβιετικής εισβολής και εκατοντάδες άνθρωποι λέγεται ότι έχασαν τη ζωή τους. Η γοητεία των κοιλάδων και των γοτθικών κάστρων της Τρανσυλβανίας είναι γνωστή, αλλά η περιοχή είναι πιο εντυπωσιακή από ό,τι περιμένουν πολλοί, με πόλεις όπως το φοιτητικό Cluj-Napoca και πολλές ακόμη όμορφες τοποθεσίες.

5) Βαρκελώνη- Μοntpellier (6 ώρες διαδρομή)

Η διαδρομή από τη Βαρκελώνη στο Μοntpellier είναι μια παράκτια εκδρομή που θα λατρέψεις. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη Cadaques με τις μπλε αποχρώσεις ενέπνευσε τον Miro, τον Picasso, τον Duchamp και ιδιαίτερα τον Dali. Πέρα από το Collioure και τα στενά σοκάκια του Περπινιάν, οι παραθαλάσσιες πόλεις δίνουν τη θέση τους στα οινοποιεία Châteaux και Languedoc, στο δρόμο προς το κομψό Μοntpellier, με τα χαριτωμένα παλιά ξενοδοχεία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: