10 breathtaking μέρη στην Ασία που αξίζει να επισκεφθείς

10 breathtaking μέρη στην Ασία που αξίζει να επισκεφθείς

Μερικοί από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς που θα σου κλέψουν την καρδιά.

Η Ασία είναι η πολυπληθέστερη και μεγαλύτερη ήπειρος στον πλανήτη, ωστόσο είναι επίσης η πιο ποικιλόμορφη. Ο Ασιατικός πολιτισμός είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς του κόσμου. Xρειάζονται μήνες για να γυρίσεις ολόκληρη την ήπειρο ωστόσο υπάρχουν μερικά πολύ ξεχωριστά spots τα οποία αξίζει να επισκεφθείς κάποια στιγμή της ζωής σου.

Λόγω του μεγέθους της αλλά και της ποικιλομορφίας της, δεν θα μπορούσε κανείς να τη δει σαν ενιαίο τουριστικό προορισμό. Οι ταξιδιωτικές επιλογές ποικίλουν. Από τα ερείπια στις ερήμους και τα πολυτελή εμπορικά της Μέσης Ανατολής, μέχρι τις πεζοπορίες στη ζούγκλα της νότιας Ασίας και τις πρωτεύουσες της τεχνολογίας της ανατολικής Ασίας, θα βρεις σίγουρα κάτι να σου κινήσει το ενδιαφέρον.

10 μέρη στην Ασία που πρέπει να δεις έστω και μια φορά στη ζωή σου

via GIPHY

1) Tiger’s Nest Temple

https://www.instagram.com/p/CMzoes6hRkf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε υψόμετρο 3.000 ποδιών, αυτός ο ναός στο Μπουτάν είναι ένα ιερό μοναστήρι που ονομάζεται επίσης Taktsang. Μια ιπτάμενη τίγρη λέγεται ότι μετέφερε τον γκουρού Ρίνποτσε σε αυτό το σημείο πριν από 1.300 χρόνια, όταν κήρυττε τον Βουδισμό στον λαό του Μπουτάν. Αξίζει να πας για να απολαύσεις τη μαγευτική θέα.

2) Danxia Landform

https://www.instagram.com/p/CAuglInhsX_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Κίνα φιλοξενεί μερικά από τα πιο υπέροχα τοπία στον πλανήτη. Αυτή είναι μια από τις τοποθεσίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς.

3) Taj Mahal

https://www.instagram.com/p/CauJZ28JL5t/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το τζαμί ολοκληρώθηκε το 1648 και θεωρείται το επιστέγασμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ινδία. Περιβάλλεται από υπέροχους κήπους, που αντιπροσωπεύουν τον παράδεισο ή μια μικρή εκδοχή του επίγειου παραδείσου. Συνίσταται στους τουρίστες να επισκεφθούν αυτό το πανέμορφο λευκό μαρμάρινο τζαμί το συντομότερο δυνατό.

4) Σινικό τείχος

https://www.instagram.com/p/CaG1NFQLO0b/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο αρχικός σκοπός αυτού του τεράστιου κτιρίου ήταν να χρησιμεύσει ως αμυντικός τοίχος. Όσον αφορά την απόσταση, είναι το μεγαλύτερο τείχος στον πλανήτη, εκτείνεται σε 3945 μίλια.

5) Shinjuku Gyoen

https://www.instagram.com/p/CWN7mfxFKHP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτό το υπέροχο πάρκο βρίσκεται στην πόλη του Τόκιο. Αν και ολοκληρώθηκε αρχικά το 1772, η σημερινή διάταξη δεν καθορίστηκε παρά το 1906.Το θερμοκήπιο διαθέτει πάνω από 1.700 διαφορετικά τροπικά και υποτροπικά είδη φυτών που εκτίθενται, που αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία κλιμάτων. Αυτό το πάρκο είναι δημοφιλές στους τουρίστες.

6) The War Memorial Of Korea

https://www.instagram.com/p/CYHCBvOPCrb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτό το πρώην αρχηγείο του στρατού στη Νότια Κορέα φιλοξενεί έξι εσωτερικές εκθέσεις και περισσότερα από 13.000 κομμάτια αναμνηστικών στην ύπαιθρο. Στην αίθουσα εμπειριών μάχης, οι τουρίστες μπορούν να μπουν στη θέση των στρατευμάτων που υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας.

7) Banaue

https://www.instagram.com/p/B_e8QCMCShi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Banaue είναι μια μικροσκοπική πόλη στις Φιλιππίνες που έχει πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκους.. Οι τουρίστες μπορεί να έχουν δει αυτό το μέρος πολλές φορές στο παρελθόν σε φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την απίστευτη ομορφιά που τους περιμένει όταν το δουν από κοντά.

8) Bokeo Nature Reserve

Αυτό το φυσικό καταφύγιο στο Λάος ιδρύθηκε για τη διατήρηση του μαυρομάγουλου γίββωνα που βρίσκεται στην περιοχή. Οι τουρίστες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στο Waterfall Gibbon Experience.

https://www.instagram.com/p/B5IcxHOo-P3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

9) Ha Long Bay

Αυτός ο κόλπος, ο οποίος θεωρείται πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου. Υπάρχουν περίπου 3.000 νησιά στην περιοχή, η οποία κατοικείται από περίπου 1.600 ανθρώπους που ζουν σε πλωτές πόλεις. Οι τουρίστες αξίζει να κάνουν μια κρουαζιέρα για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις διακοπές τους και να δουν τον κόσμο από την οπτική γωνία του νερού.

https://www.instagram.com/p/CFEKSYxJPoi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

10) Όρος Fuji

Από το 1708, το όρος Fuji παραμένει αδρανές παρά το γεγονός ότι είναι ένα στρατοηφαίστειο σε κατάσταση συνεχιζόμενης έκρηξης. Το όρος Φούτζι, με τις μαγευτικές χιονισμένες κορυφές του, είναι ένα από τα «Τρία Ιερά Όρη» της Ιαπωνίας, καθένα από τα οποία παραδοσιακά πιστεύεται ότι έχει μια συγκεκριμένη δύναμη. Ενώ πολλοί τουρίστες έρχονται να φωτογραφίσουν αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και το γνωστό σύμβολο της Ιαπωνίας, άλλοι το επισκέπτονται για να κάνουν αναρρίχηση στο βουνό. Η κορυφή του βουνού είναι προσβάσιμη μέσω τεσσάρων ξεχωριστών διαδρομών, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει μια σειρά από αξιοθέατα, όπως ιερά, ιστορικά μνημεία, τεϊοποτεία και εστιατόρια.

https://www.instagram.com/p/CZxcaS3vw2F/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: