Bridgerton: Γιατί η 2η σεζόν είναι παραδόξως πολύ πιο έντονη ερωτικά από την 1η

Νατάσσα Σχοινά
Bridgerton: Γιατί η 2η σεζόν είναι παραδόξως πολύ πιο έντονη ερωτικά από την 1η

Η Kate Sharma και ο Anthony Bridgerton είναι το πιο ανορθόδοξο, αγαπημένο σου ζευγάρι.

Η δεύτερη σεζόν του Bridgerton είναι εδώ. Η αναμονή ήταν μεγάλη. Έχοντας αφήσει για πάνω από δύο χρόνια τον δούκα του Hastings στον έγγαμο βίο του με την Daphne Bridgerton, το κοινό αναρωτιόταν αν το επόμενο love story θα ήταν εξίσου «δυνατό» για να μπορέσει να γεμίσει τα «παπούτσια» του αγαπημένου ζευγαριού. Τελικά, οι απόψεις διίστανται.

Ναι, η δεύτερη σεζόν δεν έχει σχεδόν καθόλου σεξ

Ένας λόγος για τον οποίο έγινε γνωστό το Bridgerton ήταν οι χωρίς φειδώ σκηνές σεξ μεταξύ του Simon με την Daphne. Σε κάθε στάση και περίσταση. Όπως και να το κάνεις, από ένα σημείο και μετά, αναρωτιόσουν τι άλλο θα δεις στο επόμενο επεισόδιο και πράγματι ποτέ δε σε απογοήτευαν. Οπότε, οι ερωτικές σκηνές εκ των πραγμάτων χαρακτήρισαν τη σειρά. Τι γίνεται, όμως, με τη δεύτερη σεζόν;


Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά με τον έτερο αδερφό της οικογένειας Bridgerton. Ο Anthony Bridgerton και η Kate Sharma δεν είναι η κλασική ιστορία αγάπης ούτε και έχουν την παραμικρή σχέση με τον Simon και την Daphne. Οι, δε, σκηνές σεξ επί της ουσίας δεν υπάρχουν, πλην μίας, που, αν και είναι πραγματικά πολύ έντονη, δεν παύει να είναι… «μία» (σ.σ. Δεν υπολογίζω αυτή του τελευταίου επεισοδίου, γιατί δείχνει απλά μερικά δευτερόλεπτα στο κρεβάτι και τίποτα παραπάνω). Αυτό, όμως, δεν κάνει το story λιγότερο ερωτικό. Ίσα ίσα.

Ομολογώ ότι και προσωπικά όταν άκουσα πως η δεύτερη σεζόν θα ακολουθούσε αυτόν τον δρόμο, είχα κακή προδιάθεση και δεν μπορούσα να καταλάβω προς τι αυτή η ξαφνική αλλαγή. Κυρίως – φοβόμουν μήπως, τελικά, αυτό το ζευγάρι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των προκατόχων του. Κι όμως, διαψεύστηκα.

GIF by NETFLIX

Η Kate και ο Anthony έχουν μία πολύ έντονη, αν και καθόλου σαρκική για μεγάλο διάστημα, σχέση. Κι αυτό είναι που χτίζει τα έντονα συναισθήματα, τόσο των ίδιων όσο και των θεατών. Το «απαγορευμένο» ήταν ανέκαθεν μία έννοια που εξίταρε πολλούς. Το αντικείμενο του πόθου που θες απεγνωσμένα να έχεις, αλλά για τους όποιους λόγους δεν μπορείς. Εδώ έχουμε την περίπτωση του υποκόμη που λογοδίνεται με το «διαμάντι της βασίλισσας» και αδερφή της Kate, όμως, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να σταθεί λεπτό σε ηρεμία όταν βρίσκεται κοντά της. Το ίδιο και η Kate που προσπαθεί για το καλύτερο για την αδερφή και την οικογένειά της, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά της.

Η ατμόσφαιρα είναι ξεκάθαρα ηλεκτρισμένη. Όταν οι δυο τους είναι στο ίδιο δωμάτιο, τα συναισθήματά τους κατακλύζουν τον χώρο. Το βλέπεις στη στάση του σώματός του, στο βλέμμα. Υπάρχουν σκηνές όπου έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, προσπαθούν να συγκρατηθούν από το να αγγιχτούν ή να φιληθούν και, εκεί που λες «δεν μπορεί, τώρα θα έρθει εκείνο το φιλί», απομακρύνονται. Και αρχίζεις να φωνάζεις εσύ στην οθόνη «Φιληθείτε, επιτέλους!», έχοντας μπει σε μία λογική λες και είσαι στη θέση της πρωταγωνίστρια και θες να εκπληρωθεί ο «απαγορευμένος» έρωτάς» σου. Υπάρχει ο πόθος, το απωθημένο των πρωταγωνιστών που όσο περισσότερο το αφήνουν, τόσο περισσότερο «πιάνεται» πάνω τους.


Η 2η σεζόν του Bridgerton είναι πολύ πιο έντονη ερωτικά από την 1η για έναν πολύ απλό λόγο. Εστιάζει στο πάθος που «χτίζεται» στο μυαλό, παρά και ακριβώς γιατί για ένα μεγάλο διάστημα η ένταση που δημιουργείται δεν εκτονώνεται. Όταν, τελικά, συμβαίνει, σου δίνει την αίσθηση εκείνου του μεγάλου έρωτα από τον οποίο δεν μπορείς να ξεφύγεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bridgerton: Το κακό σενάριο επιβεβαιώθηκε - Ο βασικός πρωταγωνιστής λείπει από τη 2η σεζόν

Θλίψη στο Bridgerton: O στυλίστας της σειράς πέθανε από κορονοϊό

Bridgerton: Ο Rege Jean Page πρόδωσε την επιστροφή του ως Δούκας του Χέιστινγκς