Μάθε πώς σε επηρεάζουν οι θεμελιώδεις δυνάμεις των πλανητών

Μάθε πώς σε επηρεάζουν οι θεμελιώδεις δυνάμεις των πλανητών

Κάθε πλανήτης εκφράζει τις ιδιότητες του καλύτερα σε κάποια ζώδια, ενώ σε κάποια άλλα, δεν έχει τη δύναμη που θα έπρεπε να έχει ή δεν μπορεί να εκφράσει καν τις ιδιότητές του.

Μιλάμε επομένως για τις θέσεις κυριαρχίας, έξαρσης (οι δυο θετικές), ή αδυναμίας –πτώσης (οι δυο εξασθενημένες). Πάμε να τις μελετήσουμε πιο αναλυτικά!

Ένας πλανήτης έχει κυριαρχία στο ζώδιο που κυβερνά τον πλανήτη αυτό. Παράδειγμα, ο Ήλιος έχει κυριαρχία στον Λέοντα. Όταν λέμε ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε κυριαρχία στο τάδε ζώδιο, εννοούμε ότι σε αυτό εκφράζεται με όλη του τη δύναμη και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βρίσκεται στο σπίτι του –σα να λέμε-, αισθάνεται όμορφα, άνετα και μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Όταν βρίσκεται στο ζώδιο απέναντι από το ζώδιο της κυριαρχίας του, τότε λέμε ότι βρίσκεται σε αδυναμίαεξορία). Από αυτή τη θέση, δεν μπορεί να εκφράσει ο πλανήτης όλες του τις δυνάμεις, για την ακρίβεια, ο πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο που ενσωματώνει τις αντίθετες θεμελιώδεις δυνάμεις κι ιδιότητες από το ζώδιο της κυριαρχίας. Παράδειγμα, ο Άρης στον Ζυγό. Βρίσκεται στο ζώδιο που αγαπά την ηρεμία κι ουχί τον πόλεμο και την απότομη δράση.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr