Oscars 2020: Tα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού

Γωγώ Φούντα
Oscars 2020: Tα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού

Tα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται. 

Τα Βραβεία Oscar και πιο συγκεκριμένα η τελετή, είναι από μόνη της μεγαλειώδης και φυσικά συγκεντρώνει πάνω της το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη. Από τους νικητές, τους αδικημένους, τους απόντες, τους όμορφους και τους κακοντυμένους, είναι μία βραδιά γεμάτη λάμψη, όπου οι διασημότεροι άνθρωποι του κόσμου συγκεντρώνονται για να ποζάρουν στο φακό και να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλο –Jennifer και Brad ακούτε;-.

Μία τόσο σπουδαία βραδιά λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην σημειώνει κάθε χρόνο και από ένα ρεκόρ, ή και περισσότερα. Πότε θετικά, και πότε αρνητικά… Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ρεκόρ στην ιστορία των Βραβείων Oscar. Enjoy…

-O γηραιότερος ever που έχει προταθεί και έχει κερδίσει Oscar, είναι ο Christopher Plummer για το «Beginners» σε ηλικία 82 ετών. Επίσης, προτάθηκε και για το «All The Money in The World» σε ηλικία 88 ετών.

-Το νεότερο άτομο που προτάθηκε από την άλλη, ήταν ο πιτσιρίκος Justin Henry από το «Kramer vs. Kramer» το 1979. Ήταν μόλις 8 ετών. Πάντως η νεότερη νικήτρια ήταν ως γνωστόν η Tatum O’ Neal η οποία σε ηλικία 10 ετών κέρδισε το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «Paper Moon».

kramer vs kramer dvd movie cover

-Οι ταινίες με τις περισσότερες νίκες είναι συνολικά τρεις: «Τιτανικός», «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» και «Ben Hur».



-Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία που τιμήθηκε με το Oscar Καλύτερης Ταινίας ήταν το «Gone With The Wind». Η διάρκειά της είναι 3 ώρες και 58 λεπτά.

922209445 o

-Η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι φυσικά η Meryl Streep. Έχει προταθεί 21 φορές (είπατε κάτι;) και έχει κερδίσει τις τρεις!!!

-Η μοναδική γυναίκα σκηνοθέτις που έχει κερδίσει Oscar είναι η Kathryn Bigelow για το «The Hurt Locker» το 2009.

-Μόνο μία ταινία που κρίθηκε ακατάλληλη έχει τιμηθεί με το Oscar Καλύτερης Ταινίας και αυτή είναι η «Midnight Cowboy» το 1969.

-Η Cate Blanchett είναι το πρώτο άτομο που κερδίζει Oscar για τον ρόλο της ως… άτομο που είχε παλαιότερα κερδίσει Oscar! Συγκεκριμένα, στο «Aviator» του 2004 υποδύθηκε την Katharine Hepburn.

91lmeB0wI0L. SY606

-Η οποία κατέχει και το ρεκόρ Oscar ερμηνείας μιας και το έχει κερδίσει 4 φορές.

-Η Marlee Matlin είναι η πρώτη κωφάλαλη που τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματίδιο, για την ταινία «Children of a Lesser God».

-Μόνο δύο ηθοποιοί έχουν κερδίσει Oscar μετά θάνατον: ο Heath Ledger για το «Τhe Dark Knight» και ο Peter Finch για το «Network».

-Ο Marlon Brando και ο Robert De Niro έχουν κερδίσει και οι δύο Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον ίδιο ρόλο. Ερμήνευσαν και οι δύο τον Vito Corleone. Ο Brando στο «The Godfather» και ο De Niro στο «Τhe Godfather Part II».

Και μία υπενθύμιση:

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, μη χάσετε ζωντανά από τις 11.30 μ.μ. τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί. O Γιώργος Σατσίδης και η Χριστίνα Μπίθα, θα πραγματοποιήσουν live σχολιασμό απευθείας από το στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες και στη 1.30 π.μ θα δούμε το pre show.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσουμε στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD.