Oscars 2020: Τι δείχνουν τα προγνωστικά στις βασικές κατηγορίες;

Γωγώ Φούντα
Oscars 2020: Τι δείχνουν τα προγνωστικά στις βασικές κατηγορίες;

Kαι τελοσπάντων ποιος θα πάρει το Oscar Καλύτερης Ταινίας;

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από την μεγάλη απονομή των Oscars, και όπως είναι φυσικό, στο μακρινό Los Angeles, τα πάντα είναι σε αναβρασμό. Οι stars δοκιμάζουν φορέματα, κάνουν τα botox και τις μάσκες ομορφιάς τους, ενώ οι υποψήφιοι προβάρουν τους λόγους τους γιατί… ποτέ δεν ξέρεις! Όσο για εμάς, θα παρακολουθήσουμε κόκκινο χαλί και τελετή μέσα από το ειδικό κανάλι της COSMOTE TV, το οποίο μπορεί να μας ξαγρυπνήσει αλλά… καθόλου δεν μας νοιάζει!

Και μιας και έχουμε θίξει σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν στη λαμπερή βραδιά, ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες και να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά: Τι γίνεται με τα προγνωστικά και τα στοιχήματα; Ποιοι οδηγούν την κούρσα των νικητών στις βασικές κατηγορίες; Ας πάμε να δούμε…

Καλύτερη Ταινία:

Ford V Ferrari

The Irishman

Jojo Rabbit

Joker

Little Women

Marriage Story

1917

Once Upon a Time in Hollywood

Parasite

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως αμφίρροπα καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Συνήθως οι Χρυσές Σφαίρες δεν συμφωνούν με τα Οscars, αλλά φέτος υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να το δούμε να συμβαίνει. Να θυμίσουμε ότι το 1917 τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και τα προγνωστικά το θέλουν να παίρνει και το αντίστοιχο Oscar. Ακολουθούν όμως και τα Parasite και Once Upon a Time in… Hollywood, τα οποία έχουν πάρει έκαστο από ένα βραβείο στην κατηγορία αυτή. Για να δούμε…

AP 20020139890105

To cast του «Parasite» με το SAG AWARD για την καλύτερη συνολική ερμηνεία.

Σκηνοθεσία

Martin Scorsese (The Irishman)

Todd Phillips (Joker)

Sam Mendes (1917)

Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood)

Bong Joon-ho (Parasite)

Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι και εδώ το φαβορί είναι ο Sam Mendes με το 1917 όπως επίσης ότι απειλείται (και μάλιστα πολύ) από τον Quentin Tarantino ο οποίος ελπίζει στο πρώτο Oscar σκηνοθεσίας της καριέρας του. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι η βραδιά του Mendes.

A’ Aντρικός Ρόλος

Antonio Banderas (Pain and Glory)

Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood)

Adam Driver (Marriage Story)

Joaquin Phoneix (Joker)

Jonathan Pryce (The Two Popes)

AP 20033810654849

Με τον Joaquin Phoenix στην κατηγορία δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε περισσότερο. Η έκπληξη θα είναι να το πάρει τελικά ο Jonathan Pryce ο οποίος έρχεται και δεύτερος στα στοιχήματα. Αν και μάλλον χλωμό…

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Cynthia Erivo (Harriet)

Scarlett Johansson (Marriage Story)

Saorise Ronan (Little Women)

Charlize Theron (Bombshell)

Renée Zellweger (Judy)

AP 20033830286548

Η Renee έχει μαζέψει όλα τα φετινά βραβεία, και μάλλον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ερμηνεία της στο Judi. Από εκεί και πέρα, ως δεύτερη έρχεται η Cynthia Erivo για το «Harriet». Πάντως η συγκεκριμένη κατηγορία είναι κάπως λίγο πιο αμφίρροπη από την αντίστοιχη στους άντρες. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν και τη Saoirse Ronan.

Β’ Αντρικός Ρόλος

Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood)

Anthony Hopkins (The Two Popes)

Al Pacino (The Irishman)

Joe Pesci (The Irishman)

Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood)

Ο Brad Pitt είναι το φαβορί (το καλό που τους θέλουμε). Το συγκεκριμένο βραβείο δεν επικεντρώνεται τόσο σε μία ερμηνεία, αλλά κυρίως στη συνολική προσφορά. Και ο Pitt έχει αποδείξει ότι αξίζει εδώ και χρόνια ένα Oscar. Επίσης για πολλούς η καλύτερή του ερμηνεία δεν είναι στο Once Upon a Time… αλλά στο Ad Astra. Κάτι το οποίο θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Σε κάθε περίπτωση, θα το σηκώσει το αγόρι μας (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

giphy

Όχι μόνο η ερμηνεία του, αλλά και η γενικότερη παρουσία του-μεταξύ άλλων- είναι που θα του δώσει το Oscar!

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Kathy Bates (Richard Jewell)

Laura Dern (Marriage Story)

Scarlett Johansson (Jojo Rabbit)

Florence Pugh (Little Women)

Margot Robbie (Bombshell)

Υπάρχει βραβείο που να μην κέρδισε η Laura Dern; Όχι! Φαίνεται λοιπόν ότι θα πάρει και το Oscar (επάξια αν μας ρωτάτε), για την ερμηνεία της ως δυναμική δικηγόρος στο-αδικημένο λίγο- marriage story. Κάποιοι ίσως θα ήθελαν την Margot Robbie (Bombshell), αλλά λυπόμαστε, όχι!

Και μία υπενθύμιση:

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, μη χάσετε ζωντανά από τις 11.30 μ.μ. τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί. O Γιώργος Σατσίδης και η Χριστίνα Μπίθα, θα πραγματοποιήσουν live σχολιασμό απευθείας από το στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες και στη 1.30 π.μ θα δούμε το pre show.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσουμε στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD.