Αυτό που με ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα και τι κάνω για να το αντιμετωπίσω!

Άννα Πρέλεβιτς
Αυτό που με ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα και τι κάνω για να το αντιμετωπίσω!

Που λέτε, χτυπάει το ξυπνητήρι και νιώθω ένα πνίξιμο στο στήθος με το που ξυπνάω τον τελευταίο μήνα .. ένα άγχος .. και το λεω εγώ που αγχώνομαι πολύ σπάνια! Σίγουρα φταίνε όλες οι υποχρεώσεις που έχω στο μυαλό μου .. αλλά δεν παει άλλο!

Σήμερα κανονικά ήθελα να σας γράψω για την πρώτη μου βουτιά στη θάλασσα αλλά θεώρησα πως αυτό εδώ το θέμα είναι πιο σημαντικό μιας που μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι και πρέπει αυτόματα να μεταφερθούμε σε λίγο πιο "χαλαρό" και καλοκαιρινό mood όλοι μας!

Έψαξα και έμαθα. Υπάρχουν κάποια μυστικά που μας βοηθάνε όχι μόνο στο να μην είναι τα πρωινά μας τόσο χαοτικά αλλά και στο να κοιμόμαστε ήρεμα και ωραία. Γιατί όσο πιο καλά κοιμόμαστε, τόσο πιο όμορφα ξυπνάμε.

IMG 1072

Γράψε

Είναι όντως μία καλή στρατηγική, το κάνω όποτε έχω πολλές υποχρεώσεις! Το προηγούμενο βράδυ γράφω στην ατζέντα μου όλα αυτά που έχω να κάνω την επόμενη μέρα (τα περισσότερα είναι ήδη γραμμένα βέβαια .. αλλά όλο και κατι προκύπτει) .

Άλλο ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να γράψεις κάποιες σκέψεις που σε απασχολούν. Είτε είναι αρνητικές σκέψεις, είτε θετικές θα έχεις πιο καθαρό μυαλό μόλις τις εξωτερικεύσεις κάπου.

Σκέψου ευχάριστα

Μοιάζει λίγο με το γράψιμο γιατί πάλι αφιερώνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Αυτό που κάνω εγώ όταν ξαπλώνω είναι ότι σκέφτομαι 2-3 ευχάριστα πράγματα που έγιναν τη συγκεκριμένη μέρα. Όσο ασήμαντα" και αν θεωρούνται! Γενικά προσπάθησε κάθε βράδυ πριν ξαπλώσεις να επικεντρωθείς στα θετικά της ημέρας και για αυτά που είσαι ευγνώμων.

IMG 1068

ΟΧΙ στα ηλεκτρονικά

Όλοι χαζεύουμε λίγο στο κινητό με το που ξαπλώσουμε. Όμως αμέτρητες μελέτες έχουν βγει για το πόσο κακή επιρροή έχουν τα ηλεκτρονικά στον ύπνο μας. Τα φώτα από το τηλέφωνό π.χ μιμούνται τη φωτεινότητα του ήλιου και αυτό κάνει το μυαλό μας να σκεφτεί ότι δεν πρέπει ακόμα να κοιμηθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας σταματά να παράγει μελατονίνη η οποία μας βοηθάει να ξεκουραστούμε.

IMG 1073 copy

Ετοιμάσου για την επόμενη μέρα

Το κάνω παντα. Ετοιμάζω τι θα φορέσω την επόμενη μέρα, την τσάντα μου και αν είναι να πάρω και ταπεράκι ακόμα και αυτό! Δεν καταλαβαίνεις πόσο χρόνο γλυτώνεις το πρωι και πόσο λιγότερο στρεσαρισμένος είσαι για να προλάβεις να ετοιμαστείς!

Βέβαια, ωραίες αυτές οι συμβουλές αλλά .. Είναι Ιούνιος, μπήκε το καλοκαίρι, ζεις στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χαμογελάς από το πρωί μέχρι το βράδυ! Ε, και λίγο άγχος να έχεις που και που σκέψου τη θαλασσίτσα, τον ήλιο, τις παραλίες και τις καλοκαιρινές εμπειρίες του 2019 που σε περιμένουν!



Υ.γ Μπορείς να μου στέλνεις στο Instagram ό,τι θες να συζητάμε μέσα από το... Annalyzing.