Η συνήθεια που έχω κάθε πρωί εδώ και χρόνια και μόλις έμαθα ΠΟΣΑ οφέλη έχει!

Άννα Πρέλεβιτς
Η συνήθεια που έχω κάθε πρωί εδώ και χρόνια και μόλις έμαθα ΠΟΣΑ οφέλη έχει!

Δεν πίνω καφέ αλλά μετά από αυτό που έμαθα και να ήταν η πρώτη γουλιά της ημέρας μου ο καφές σίγουρα θα την άλλαζα αυτή τη συνήθεια!

To ήξερες πως... πίνοντας νερό με λεμόνι όταν ξυπνάς (πριν φας ακόμα και πρωινό ) όχι μόνο ενυδατώνεις και καθαρίζεις τον οργανισμό σου αλλά αυξάνεις και την εγκεφαλική σου δραστηριότητα ;

Ευτυχώς είναι μία συνήθεια που κάνω χρόνια αλλά δεν είχα ιδεά πόσα πράγματα μας χαρίζει το λεμονάκι!

Διάβασε πιο αναλυτικά!

1) Αναζωογονεί το δέρμα

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου που σαν αποτέλεσμα έχει την πρόληψη και την καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων. (Αυτό το ήξερα χιχιχι)

2) Ενισχύει την ενέργεια μας

Επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι έστω και μια μικρή ποσότητα λεμονιού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους. Το νερό επίσης βοηθά τον οργανισμό ώστε να μην αφυδατωθεί και η αφυδάτωση προκαλεί απώλεια ενέργειας.

3) Ενυδατώνει τον οργανισμό μας

Η αφυδάτωσης μπορεί επίσης να προκαλέσει το αίσθημα πείνας με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες φαγητού μέσα στη μέρα χωρίς λόγο.

4) Βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Η βιταμίνη C που υπάρχει στο λεμόνι είναι σημαντική στην επούλωση πληγών, αλλά βοηθά επίσης τον οργανισμό να καταπολεμήσει απλές ασθένειες όπως το κρυολόγημα ή ακόμη και τον πονόλαιμο.

5) Αποβάλλουμε τις τοξίνες

Το συκώτι ανταποκρίνεται καλύτερα με την κατανάλωση λεμονιού, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη πέψη και μεγαλύτερη αποβολή τοξινών.

6) Με αποτέλεσμα να .. Βελτιώνει την πέψη!

Η οξύτητα των λεμονιών διεγείρει το πεπτικό μας σύστημα και το συκώτι . Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού και του εντέρου μας , βοηθώντας έτσι το σώμα μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Οπότε κάθε πρωι μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι με νερό για να ξεκινήσει καλά η μέρα!