Τα δικά μου διατροφικά μυστικά που “εξαφανίζουν” σε χρόνο μηδέν τα κιλάκια των εορτών

Άννα Πρέλεβιτς
Τα δικά μου διατροφικά μυστικά που “εξαφανίζουν” σε χρόνο μηδέν τα κιλάκια των εορτών

Πώς θα καταφέρεις να τα χάσεις χωρίς να παιδευτείς καθόλου!

Κάθε χρόνο μετά τις γιορτές υπάρχει μία διαδεδομένη τάση για έναν “πιο υγιεινό” τρόπο ζωής.

Σήμερα δεν θα σου πω πώς να χάσεις σε μία μέρα τα 2-3 κιλά που πιθανότατα πήρες τις ημέρες των γιορτών αλλά πώς να τα εξαφανίσεις σχεδόν ΧΩΡΙΣ καμία προσπάθεια σε περίπου 10 μέρες.

Το μυστικό να ξέρεις είναι να μην αφήσεις τα κιλά των εορτών να “κάτσουν” πάνω από ένα μήνα. Αυτή τη στιγμή τα κιλάκια που έχουμε πάρει είναι πολύ απλά κατακράτηση υγρών που δεν έχει προλάβει να γίνει λίπος και εξαφανίζεται σε χρόνο dt!

Πριν ξεκινήσω με τα tips μου θέλω να σου πω ένα πράγμα:

Οι δίαιτες «αποτοξίνωσης» από εμένα παίρνουν ένα μεγάλο “ΟΧΙ”, (π.χ. διατροφή μόνο με φρούτα και λαχανικά). Ποτέ δεν τις κατάλαβα.Οι ακραίες και απότομες δίαιτες συνήθως οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα. Άσε που πεινάς συνέχεια .. τι ταλαιπωρία!

CAD46B26 043D 49EE A7DA 9E4A6F650A0F

Ξεκινάω τώρα με τις δικές μου διατροφικές συνήθειές μετά την εορταστική περίοδο:

  1. Απομακρύνω τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες και ό,τι εορταστικό γλύκισμα έχει απομείνει στο σπίτι από το οπτικό μου πεδίο.
  2. Ξεκινάω τη μέρα μου με ένα ποτήρι νερό και μισό στημένο λεμόνι. Κάθε φορά που το κάνω νιώθω ότι καθαρίζει ο οργανισμός μου!
  3. Δεν ξεχνάω ποτέ το πρωινό. Τρώω πάντα κάτι που να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες όπως είναι τα αβγά, οι υδατάνθρακες, η βρώμη με φρούτα, το φυστικοβούτυρο και μέλι, γενικά κάτι υγιεινό και ταυτόχρονα αρκετά δυνατό ώστε να με συγκρατήσει αρκετές ώρες πριν ξανά πεινάσω.
  4. Τρώω λιγότερο φαγητό το βράδυ, βάζοντας μικρότερη ποσότητα στο πιάτο μου από αυτήν που συνηθίζω. Ένα κόλπο που μου έχει πει φίλη που έχασε 40 κιλά είναι να διαλέγεις μικρότερο πιάτο για το βραδινό σου γιατί και και 2 φορές να το γεμίσεις, πάλι η μερίδα φαγητού είναι μικρότερη από το να γέμιζες 2 φορές ένα κανονικό πιάτο!
  5. Νερό νερό νερό! Είμαι σίγουρη πως έχεις βαρεθεί να το ακούς αλλά είναι η λύση για όλα! Για τον οργανισμό, για το σώμα, για την επιδερμίδα μας! Συν το ότι δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού.Tip: Εάν μετά από το μεσημεριανό/βραδινό σου συνεχίζεις να πεινάς, πιες 1-2 ποτήρια νερό, περίμενε 10 λεπτά και εάν δεν σου έχει φύγει το αίσθημα της πείνας να μη με λένε Άννα! :P
  6. Πίνω 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης). Γνωρίζεις σίγουρα τις αντιοξειδωτικές/αντικαρκινικές ιδιότητες του. Βοηθάει όμως και στην διάσπαση του λίπους, επιταχύνει την απώλεια βάρους (κατά 77%), τονώσει τον μεταβολισμό και βοηθάει στο να χάσουμε 1 με 2 κιλά την εβδομάδα!
  7. Αρχίζω πάλι σιγά σιγά να ασκούμαι. Ακόμα και το περπάτημα είναι μία λύση .. αν έχεις σκύλο είσαι πολύ τυχερή γιατί μπορείς πολύ απλά να κάνεις πιο μεγάλες βόλτες .. δεν καταλαβαίνεις ότι “γυμνάζεσαι” αλλά και οσκυλάκοςσου περνάει όμορφα .. κερδίζετε και οι δύο ;-)

Μια τελευταία συμβουλή: δεν χρειάζεται να εξαντληθείς. Μπες σιγά σιγά στο mood «χάνω τα κιλά που πήρα στις γιορτές.» Δεν βγαίνεις με μαγιό αύριο κιόλας. Τα αργά και σταθερά βήματα είναι πάντα αυτά που φέρνουν σπουδαιότερα αποτελέσματα;-)





Υ.γ Μπορείς να μου στέλνεις στο Instagram ό,τι θες να συζητάμε μέσα από το... Annalyzing.