Τα μυστικά της γιαγιάς μου τόσο στη μαγειρική, όσο και στις δουλειές του σπιτιού

Άννα Πρέλεβιτς
Τα μυστικά της γιαγιάς μου τόσο στη μαγειρική, όσο και στις δουλειές του σπιτιού

Μικρά και εύκολα «μυστικά» για να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Σήμερα θα σου κάνω τη ζωή λίγο έως πολύ πιο εύκολη γιατί θα μοιραστώ μαζί σου tips νοικοκυριού/μαγειρικής της γιαγιάς μου η οποία τα κληροδότησε στη μαμά μου και στη συνέχεια, η μαμά μου σε εμένα.

Κάποια μπορεί να τα γνωρίζεις ήδη αλλά πιστεύω ακράδαντα πως με κάποια μυστικά θα αιφνιδιαστείς! Ξεκινάμεεε!

  1. Για να μην μυρίζει δυσάρεστα το σπίτι σου ότανβράζεις κουνουπίδι/μπρόκολο

Βάλε σε ένα κομμάτι βαμβάκι ξύδι/οινόπνευμα και τοποθέτησε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας. Θα απορροφήσει όλη τη δυσάρεστη οσμή από τα λαχανικά.

prelebits spiti 2
  1. Καθάρισε τον φούρνο ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ

Γέμισε μία κατσαρόλα με νερό για να βράσει. Αφού βράσει, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε μέσα στο νερό ένα φακελάκι αμμωνία.

Βάλε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέσα στο φούρνο και άφησε τη όλο το βράδυ.

Την επομένη μέρα, σκούπισε το φούρνο με ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας: Θα εξαφανιστούν ΟΛΑ τα λίπη !

  1. Καθάρισε την τοστιέρα σου ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ

Χρειάζεσαι ΜΟΝΟ χαρτί κουζίνας και νερό. Στην ήδη χρησιμοποιημένη ζεστή τοστιέρα (χωρίς να είναι όμως στην πρίζα) τοποθέτησε ανάμεσα στις 2 πλάκες δύο πολύ καλά βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας.

Κλείσε την τοστιέρα για λίγα λεπτά (μην τρομάξεις όταν δεις το χαρτί κουζίνας να βγάζει υδρατμούς), βγάλε το χαρτί κουζίνας και με καθαρό χαρτί κουζίνας καθάρισε τις πλάκες (χωρίς όμως να τρίψεις για να μη προκληθεί ζημιά στις πλάκες). Δεν θα το πιστεύεις!

  1. Εφημερίδες για τα τζάμια

Ξέχασε τα πανιά και το χαρτί κουζίνας. Οι εφημερίδες είναι η λύση για πεντακάθαρα τζάμια.

  1. Κάλτσα - ξεσκονόπανο

Είμαι σίγουρη πως έχεις δεκάδες μονές κάλτσες! Τώρα μπορούν να αποκτήσουν και χρήσιμο ρόλο στο σπίτι σου γιατί είναι ιδανικές για ξεσκονόπανα. Παγιδεύουν τη σκόνη αλλά και πλένονται πανεύκολα στο πλυντήριο.

  1. Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό.

Υπάρχει λύση και για αυτό το προβληματάκι! Εάν μαγειρεύεται ακόμα το φαγητό ρίξε μέσα μία – δύο καθαρισμένες πατάτες. Εάν από την άλλη, είναι ήδη έτοιμο το φαγητό ρίξε μέσα ψωμί για περίπου δέκα λεπτά (αν είναι ξερό ψωμί ακόμα καλύτερα)

  1. Ζεστό νερό για φρέσκα λουλούδια

Δεν το έχω δοκιμάσει για να είμαι ειλικρινής αλλά το βρίσκω εξαίρετη ιδέα! Για να διατηρηθεί η φρεσκάδα των λουλουδιών τοποθέτησέ τα σε ένα βάζο με ζεστό νερό μέχρι αυτό να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το νερό, κόψε τις άκρες των κοτσανιών τους και μετέφερε τα λουλούδια ξανά σε καθαρό, κρύο νερό. Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα ζάχαρη για να διαρκέσει το άρωμα των λουλουδιών περισσότερο.

  1. Δεν έχεις ιδέα εάν τα αυγά σου έχουν χαλάσει;

Πάρε ένα ποτήρι νερό και σπάστα ένα-ένα. Τα φρέσκα αυγά έχουν την τάση να βυθίζονται ενώ τα κλούβια επιπλέουν. Αν, λοιπόν, τα δεις να επιπλέουν τότε ήρθε η ώρα να τα αποχαιρετίσεις!

  1. Για να μη σαπίσει το μαρούλι

Αφού έχεις πλύνει το μαρούλι, το τοποθετείς σε bowl/τάπτερ/σακούλα με την προϋπόθεση να συνοδεύσεις το μαρούλι με χαρτί κουζίνας πριν το βάλεις στο ψυγείο! Το χαρτί κουζίνας απορροφά όλη την υγρασία και το μαρούλι σου θα παραμείνει φρεσκότατο. Αυτό ισχύει για όλα τα λαχανικά και όχι μόνο για το μαρούλι.

  1. Λάθη στο μαγείρεμα

Πριν εκτελέσεις κάποια υπέροχη συνταγή που βρήκες στο ίντερνετ, διάβασε τα σχόλια που γράφουν άλλοι χρήστες που δοκίμασαν τη συνταγή. Θα σε σώσει από πολλά λάθη που πιθανόν να έκανες.

Αν έχεις και εσύ κάποια πολύ χρήσιμα μυστικά με χαρά να τα ακούσω!

Φιλιά!





Υ.γ Μπορείς να μου στέλνεις στο Instagram ό,τι θες να συζητάμε μέσα από το... Annalyzing.