Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις τώρα που μένεις σπίτι!

Άννα Πρέλεβιτς
Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις τώρα που μένεις σπίτι!

Γεια σας παιδιά!

Ελπίζω να περνάτε όμορφα καραντινάτοι .. Προσωπικά νιώθω αρκετές στιγμές μέσα στη μέρα πως παίζουμε όλοι κάποιο παιχνίδι video game . Πριν μία εβδομάδα δεν πίστευα ποτέ πως η καθημερινότητα μας θα άλλαζε άρδην! Όσο και αν με έχει τρομάξει αυτός ο "αόρατος εχθρός" όπως πολύ ορθά ανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός μας, απολαμβάνω πολύ τις στιγμές μέσα στο σπίτι. Εκτός του ότι είμαι σπιτόγατα, ένα από τα μότο που ακολουθώ στη ζωή μου από καταβολής κόσμου είναι η αρχαία ελληνική φράση .. "Ουδέν κακόν αμιγές καλού."

Το σύνθημα "μένουμε σπίτι" κυριαρχεί παντού και δυσκολεύομαι να συλλάβω το λόγο που οι περισσότεροι δεν το βλέπουν ως μία ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε αλλά και να γεμίσουμε το χρόνο μας εποικοδομητικά!

Να εγώ παραδείγματος χάρη πετάω στα σύννεφα που ξαφνικά έχω περισσότερο χρόνο για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, τον σκύλο μου, το σπίτι μου, την κουζίνα μου (έχω φτιάξει απίστευτες συνταγές θα τις μοιραστώ όλες μαζί σας στο επόμενο άρθρο εδώ στο Queen) τον καναπέ μου, το κρεβάτι μου .. τον εαυτό μου! Επιτέλους διαβάζω το βιβλίο που εδώ και μήνες έχω παραμελήσει! Για να καταλάβεις, ακόμα δεν έχω ξεκινήσει να βλέπω τις σειρές στο Netlix που μου έχουν προτείνει γιατί δεν έχω προλάβει! Διάβασα κάτι πολύ όμορφο στο ίντερνετ χθες και θέλω να το διαβάσεις 2-3 φόρες (χρόνο έχεις :P)

"Και διάβασαν βιβλία, άκουσαν, ξεκουράστηκαν και γυμνάστηκαν, έφτιαξαν έργα τέχνης και έπαιξαν παιχνίδια, έμαθαν νέους τρόπους να "υπάρχουν."

Και άκουσαν με προσήλωση.

Κάποιοι διαλογίστηκαν, κάποιοι προσευχήθηκαν, κάποιοι χόρεψαν.

Κάποιοι συνάντησαν τις σκιές τους.

Και οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά.

Και οι άνθρωποι θεραπεύθηκαν."

Για μένα η πιο ουσιαστική ενασχόληση αυτές τις μέρες είναι η ενδοσκόπηση και η περισυλλογή. Είναι μία καταπληκτική ευκαιρία να αποκτήσουμε "γνώθι αυτόν" όπως έλεγαν και οι αρχαίοι. Να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και γιατί όχι να "διορθώσουμε" τα ελαττώματα μας!

Του χρόνου τέτοια μέρα θα νοιώθουμε τεράστια ανακούφιση για το γεγονός ότι καταφέραμε ως κοινωνία να ξεπεράσουμε άλλο ένα απρόσμενο εμπόδιο. Πιστεύω ακράδαντα πως οι περισσότεροι θα καταλάβουμε αρκετά που ίσως μέχρι σήμερα τα προσπερνούσαμε και είμαι σίγουρη πως θα βγούμε καλύτεροι μέσα από αυτή τη νέα καθημερινότητα που καλούμαστε να υοθετίσουμε.

anna prelevic keimeno gia blogpost

Μένουμε σπίτι λοιπόν. Και να θυμάσαι πως οι παππούδες μας πολέμησαν για να σωθούμε. Εμάς μας λένε να κάτσουμε στον καναπέ μας για να σωθούμε .. !

Σας φιλώ γλυκά!

'Αννα