Τα SOS πράγματα που κάνω πάντα μετά τις διακοπές μου και οφείλεις να κάνεις και εσύ!

Άννα Πρέλεβιτς
Τα SOS πράγματα που κάνω πάντα μετά τις διακοπές μου και οφείλεις να κάνεις και εσύ!

Tips για πιο λαμπερή επιδερμίδα και για να διώξεις τις τοξίνες των διακοπών και να μπεις ξανά στο jean παντελόνι σου.

Γράφω αυτό το άρθρο με μισή καρδιά γιατί είναι σαν να παραδέχομαι στον εαυτό μου πως το καλοκαίρι έχει τελειώσει. Βέβαια εδώ θα μας θυμίσω το slogan που τόσο πολύ αγαπήσαμε αυτό το καλοκαίρι, πως το "Greek summer .. is a state of mind" άρα η διάθεση της ανεμελιάς, ευτυχίας και ξεγνοιασιάς δεν τελειώνει ποτέ!

Σε κάθε περίπτωση, μοιράζομαι μαζί σου τα πράγματα που κάνω ΠΑΝΤΑ μόλις μπει ο Σεπτέμβρης γιατί όσο και αν αγαπάμε το καλοκαίρι μπορεί να αφήσει κάποια "σημάδια" του που να μην μας αρέσουν τόσο!

  1. Επισκέπτομαι τη δερματολόγο μου, όχι μόνο για να κάνω κάποια ενυδατική θεραπεία προσώπου (μετά από την τόση έκθεση στον ήλιο η επιδερμίδα μας το έχει πολύ ανάγκη) αλλά και να ελέγξω τις ελιές μου ή τυχόν καινούριες ελιές! Επίσης ενυδατική θεραπεία προσώπου μπορείς να κάνεις και μόνη σου με τις μάσκες που πουλάνε τόσες εταιρείες στα καταστήματα ομορφιάς και τα φαρμακεία.
  1. Επισκέπτομαι τον γυναικολόγο μου, όχι μόνο για το καθιερωμένο ετήσιο ΠΑΠ τεστ (που by the way καλό θα ήταν να κάνουμε 2 φορές το χρόνο) αλλά και για όλα τα υπόλοιπα μικρά ενοχλητικά θεματάκια που μπορεί να έχουν προκύψει μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές (από την άμμο, το βρεγμένο μαγιό που φοράμε για αρκετή ώρα, από τις ξαπλώστρες, κλπ)
  1. Scrub σώματος ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Όση ενυδατική και αν έβαζες το καλοκαίρι η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από ένα ωραιότατο scrub που θα εξαφανίσει την πρώτη στρώση της επιδερμίδας που είναι τόσο αφυδατωμένη (αν κρίνω από τον εαυτό μου θα έλεγα και θαμπή) και θα σου χαρίσει την λεία λαμπερή επιδερμίδα που τόσο μας αρέσει!
  1. Επισκέπτομαι τον κομμωτή μου. Είμαι σίγουρη πως χαίρεσαι σαν μικρό κοριτσάκι που τα μαλλιά σου έχουν μακρύνει τόσο αλλά μη διστάσεις να θυσιάσεις μερικά εκατοστά από το μήκος των μαλλιών σου προκειμένου να τα δεις και πάλι υγιή και όμορφα.
  1. Για μία εβδομάδα προσέχω τη διατροφή μου .. αρκετά.

Π.χ Αφού πλύνω πρώτα τα δόντια μου, ξεκινάω τη μέρα μου με ένα ποτήρι νερό και μισό στημένο λεμόνι. Φροντίζω να τρωω ελαφριά και τακτικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και οπωσδήποτε για βραδινό τρώω κατι light, όπως πχ ένα γιαούρτι με μέλι και φρούτα. Είναι δύσκολο τις πρώτες μέρες αλλά θα τα καταφέρετε!

  1. Περιορίζω τα κοκτέιλ. Νομίζω τα κοκτέιλ που ήπια φέτος ήταν περίπου όσα έχω πιει όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια! Τι θέλω να πω κορίτσια μου; Λιγότερο αλκοόλ, πολύ περισσότερο νερό και θα είστε σούπερ!

Περιμένω να ακούσω και τα δικά σας tips στο instagram μου !

Σας φιλώ πολύ!

<3