Οι πρωινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν εντελώς τη διάθεση σε μία εβδομάδα

Άννα Πρέλεβιτς
Οι πρωινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν εντελώς τη διάθεση σε μία εβδομάδα

Morning routine! Εγώ έχω δει τεράστια αλλαγή στη ζωή μου τον τελευταίο καιρό υιοθετώντας αυτές τις συνήθειες.

Καλωσήρθες Lockdown season 2! Τις τελευταίες μέρες έχουμε επιστρέψει λίγο-πολύ στις συνήθειες της προηγούμενης καραντίνας. Βέβαια, για κάποιο λόγο αυτήν τη φορά δε νιώθω ότι περνάμε καραντίνα, δεν ξέρω αν ταυτίζεστε μαζί μου!

Ελπίζω η διάθεσή σας να είναι καλή, όπως είναι και η δική μου :) , να είστε αισιόδοξες και χαμογελαστές και να ξεκινάτε καινούριες, όμορφες συνήθειες που θα .. μείνουν! Εξάλλου είμαστε ό,τι επανειλημμένα κάνουμε, ας φροντίσουμε αυτά που κάνουμε να είναι ωφέλιμα για εμάς και ειδικά για την ψυχική μας υγεία. Είναι ευκαιρία!

Όλα ξεκινάνε από το πώς αρχίζουμε τη μέρα μας, για αυτό θα μοιραστώ μαζί σας την πρωινή μου ρουτίνα! Τους τελευταίους 2 μήνες έχω κάνει κάποιες αλλαγές και μου αρέσουν πολύ!

anna prelevic proini routina 2

Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα παρακάτω για μία εβδομάδα και θα δείτε μεγάλη διαφορά στη διάθεσή σας!

  1. ΔΕΝ τσεκάρω πια το κινητό μου με το που ξυπνάω το πρωί. Ούτε e-mail ούτε social media (είναι απίστευτο με πόση ηρεμία ξυπνάω).
  2. Ενώ είμαι ακόμα στο κρεβάτι, σκέφτομαι 3 πράγματα που έγιναν την προηγούμενη μέρα για τα οποία είμαι ευγνώμων ή περήφανη και 3 πράγματα που θέλω να καταφέρω να κάνω εκείνη τη μέρα- όσο μικρά/μεγάλα και αν είναι.
  3. Σηκώνομαι από το κρεβάτι, πίνω ένα ποτήρι νερό με λίγες σταγόνες στημένο λεμόνι.
  4. Κάνω 15 λεπτά yoga. Έχω πολύ ανάγκη τις διατάσεις γιατί το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει κάποια θεματάκια η μέση μου και με βοηθάει πολύ! Βρήκα ένα υπέροχο youtube κανάλι, YogawithKassandra, ρίξτε μία ματιά θα βρείτε σίγουρα ένα μάθημα που σας ταιριάζει, 10 λεπτά το πρωί είναι αρκετά για να νιώσετε ολοκαίνουριες!
  5. Πίνω φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
  6. Βάζω σε φουλ ένταση τα αγαπημένα μου τραγούδια και κάνω 20-30 λεπτά διάδρομο ( μπορεί να μην έχω όρεξη για διάδρομο κάθε μέρα αλλά 3 φορές την εβδομάδα θα κάνω)
  7. Κάνω μπάνιο.
  8. Τρώω πρωινό/ και μπαίνω social media.
  9. Τσεκάρω τα μέιλ μου και ξεκινάω τις δουλειές μου!

Ο φιλόσοφος Επίκτητος είχε πει «Όρισε στον εαυτό σου έναν χαρακτήρα κι έναν τρόπο ζωής που θα τον κρατάς είτε είσαι μόνος είτε με τους άλλους». Αυτό σας το αναφέρω γιατί μπορεί οι περισσότερες να είμαστε κλεισμένες μέσα στο σπίτι, οφείλουμε όμως να ξεκινάμε τη μέρα σαν να ήταν να βγούμε έξω και να πάμε στο χώρο εργασία μας. Ας μην είμαστε λοιπόν απεριποιήτες και με πιτζάμες όλη μέρα. Φορέστε μία άνετη φόρμα, φτιάξτε λίγο τα μαλλιά σας ή πιάστε τα σε μία ωραία αλογούρα και αδράξτε τη μέρα όπως σας αξίζει!


Περιμένω να ακούσω τα σχόλιά σου στο instagram μου !