Οι wellness προτάσεις που θα σε κρατήσουν μακριά από το τσιμπολόγημα

Οι wellness προτάσεις που θα σε κρατήσουν μακριά από το τσιμπολόγημα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το lockdown που προηγήθηκε, έφερε τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα και τη ζωή μας γενικότερα. Τι κι αν είχαμε πασχίσει να διαμορφώσουμε μία ρουτίνα ακριβώς όπως μας εξυπηρετεί, με συνήθειες και καθημερινά rituals που την έκαναν ακόμη πιο απολαυστική και ωφέλιμη για εμάς; Μέσα σε δύο μήνες χρειάστηκε να αναθεωρήσουμε, να ανακατατάξουμε τις προτεραιότητές μας και να διαμορφώσουμε εκ νέου μία εναλλακτική καθημερινότητα

Όπως συμβαίνει πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης αλλαγής, έγιναν έκδηλα όταν πήραμε αποστάσεις από αυτή. Αφήνοντας πίσω το lockdown αισθανθήκαμε πιο δυνατές, ξεκούραστες και έτοιμες να αδράξουμε την κάθε στιγμή, ταυτόχρονα όμως, χρειαστήκαμε χρόνο μέχρι να προσαρμοστούμε στα… παλιά μας ωράρια, ενώ ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή τη -σχεδόν- ακατανίκητη τάση για τσιμπολόγημα.

Κακά τα ψέματα. Όλες γνωρίζουμε πως κάποιες φορές, το τσιμπολόγημα δεν έχει στοπ, ειδικότερα όταν αυτό συνδυάζεται με ατελείωτο binge watching. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια wellness «μυστικά» τα οποία θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις την ασυγκράτητη όρεξή σου και εμείς, τα συγκεντρώσαμε στη λίστα που ακολουθεί. Να είσαι σίγουρη πως υιοθετώντας τις παρακάτω διατροφικές -και όχι μόνο- επιλογές, θα αισθάνεσαι πολύ πιο χορτάτη και ταυτόχρονα, θα παρέχεις στον οργανισμό σου τα αναγκαία θρεπτικά στοιχεία, όπως την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες που χρειάζεται, για να είναι στα καλύτερά του φέτος το καλοκαίρι!

MELISSA WELLNESS 1

It’s in the water baby!

Ένας έξυπνος και εξαιρετικά ωφέλιμος τρόπος για να περιορίσεις το τσιμπολόγημα, είναι πίνοντας ακόμη περισσότερο νερό. Ο βασικότερος λόγος που μας παρακινεί να τσιμπολογούμε μέσα στην ημέρα, είναι η ανικανότητα του εγκεφάλου να διευκρινίσει εάν αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός είναι νερό ή τροφή, με αποτέλεσμα να θεωρούμε πως πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα διψάμε. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νομίζεις πως το στομάχι σου διαμαρτύρεται, δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο μέχρι να εξακριβώσει εάν όντως πεινάει ή απλά χρειάζεσαι επειγόντως ένα ποτήρι νερό. Ένα επιπλέον κόλπο για να γλιτώσεις το άσκοπο τσιμπολόγημα και να μην παραλείπεις την ενυδάτωσή σου, είναι να κυκλοφορείς με ένα γυάλινο μπουκάλι το οποίο θα γεμίζεις ξανά και ξανά με νερό μέσα στην ημέρα, ενώ μπορείς να εμπλουτίσεις την ουδέτερη γεύση του με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου εσπεριδοειδές ή μερικές λεπτές φέτες από το αγαπημένο σου φρούτο.

WELLNESS 2

Πες «ναι» στις φυτικές ίνες

Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους, οι φυτικές ίνες αποτελούν τον ισχυρότερο «σύμμαχό» μας για μία καθημερινότητα με λιγότερο τσιμπολόγημα. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, ενώ μεταξύ άλλων ενισχύουν τη λειτουργία του εντέρου, της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος. Το καλύτερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός πως η κατανάλωση φυτικών ινών, μας βοηθά να νιώθουμε πλήρεις για περισσότερη ώρα, μειώνοντας έτσι τη διάθεσή μας για τσιμπολόγημα. Σε περίπτωση που σκοπεύεις, λοιπόν, να τις εντάξεις στη διατροφή σου, να ξέρεις πως τα ζυμαρικά Melissa ολικής άλεσης με χαμηλά λιπαρά, αποτελούν η ιδανική λύση για να γνωρίσεις από πρώτο «χέρι» τα οφέλη των φυτικών ινών. Παράγονται από ολόκληρους καρπούς σιταριού, στους οποίους οφείλεται και η μοναδική τους γεύση, ενώ αποτελούν «πλούσιες» πηγές πρωτεϊνών που αξίζει να συμπεριλάβεις στα καλοκαιρινά -και όχι μόνο- πιάτα σου.

MELISSA 9

Προσεκτικά διαλεγμένες και θρεπτικές μερίδες

Για να μπορέσεις να κατευνάσεις την πείνα σου, είναι σημαντικό να δίνεις την ίδια σημασία που δίνεις στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις και στην ποιότητα των τροφών που περιλαμβάνει το πιάτο σου. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, έχει αποδειχθεί πως οι πιο χορταστικές τροφές, είναι εκείνες που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Ακριβώς για αυτό, τροφές όπως το ρύζι, το λευκό ψωμί, το τυρί, η ζάχαρη μπορεί να μας παρέχουν μία προσωρινή απόλαυση όμως διεγείρουν το αίσθημα της πείνας και δεν μας χορταίνουν επαρκώς. Στον αντίποδα, τροφές όπως οι βραστές πατάτες, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί, το ποπ κορν, τα φρούτα και τα λαχανικά και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για να «γεμίσουμε» το στομάχι μας, χωρίς να σαμποτάρουμε εμείς οι ίδιες την προσπάθειά μας για μία πιο ισορροπημένη διατροφή.

Last but not least

Ίσως σου φανεί κάπως υπερβολικό όμως, γνώριζες πως τα υπολείμματα των τροφών που βρίσκονται στα δόντια μας έπειτα από ένα χορταστικό γεύμα, μας προκαλούν τη διάθεση να φάμε λίγο ακόμη από την ίδια τροφή; Για να μην πέσεις σε μία τόσο... ύπουλη παγίδα, φρόντισε έπειτα από κάθε γεύμα να πλένεις σχολαστικά τα δόντια σου ή να μασάς για λίγα λεπτά μία τσίχλα, η οποία θα καλύπτει τη γεύση του φαγητού που έχει μείνει στη στοματική κοιλότητα και η οποία, σου ανοίγει την όρεξη για ένα ακόμη πιάτο.

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να παρατηρήσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, ώστε να διαπιστώσεις υπό ποιες συνθήκες ενδίδει στον πειρασμό του τσιμπολογήματος. Γνωρίζοντας τι είναι αυτό που σε υποκινεί να φας, είτε πρόκειται για ένα δυσάρεστο συναίσθημα, όπως το άγχος ή η βαρεμάρα, είτε μία κατάσταση, όπως οι μεταμεσονύχτιοι μαραθώνιοι αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών, θα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις με μεγαλύτερη ευκολία αυτή τη συνήθεια.

#melissapasta #giatieimastemakaronades