Ας επιλέξουμε το 2020 να είναι η χρονιά μας!

Κάππη Μελίνα
Ας επιλέξουμε το 2020 να είναι η χρονιά μας!

Μερικές σκέψεις πριν αλλάξει ο χρόνος!


Ως παιδί αγαπούσα πάντα την ημέρα της αλλαγής του χρόνου! Είναι μέρα γεμάτη χαρά, πηγαία χαμόγελα, ορμέμφυτες εκδηλώσεις αγάπης, λαχταριστά γλυκά και πολλή χρυσόσκονη από αυτή που όλοι θέλουμε στη ζωή μας σε μικρές ή μεγάλες δόσεις!Και φυσικά μια γλυκιά ανυπομονησία και αγωνία μαζί για το καινούργιο που θα έρθει.Ως ενήλικη συνεχίζω να αγαπώ αυτή τη μέρα ίσως γιατί εκτιμώ ακόμη περισσότερο όλα αυτά τα συναισθήματα και τις όμορφες στιγμές που περνάμε με δικούς μας ανθρώπους, με ανθρώπους που θέλουμε να περνάμε κάθε Πρωτοχρονιά της ζωής μας και να κάνουμε μαζί τους κάθε νέο ξεκίνημα.



freestocks org GYrxt pUg8g unsplash


Όμως, εκτός από γιορτή οι μέρες λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου είναι μέρες εσωτερικής ανασυγκρότησης, μέρες που σκεφτόμαστε τι κάναμε σωστά, τι πήγε λάθος και τι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα.Και σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να βάζουμε νέους στόχους, να κάνουμε νέα όνειρα και να έχουμε νέες προσδοκίες!



Το καινούργιο είναι πάντα αναζωογονητικό και μπορεί παράλληλα να είναι πολύ εποικοδομητικό.Είναι η συμβολική στιγμή που δίνουμε στον εαυτό μας να κάνει restart, να απαλλαγεί από τα λάθη και τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και να αποτελέσει το έναυσμα για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που θα επιλέξουμε να έρθουν.Γιατί η ζωή καθορίζεται λίγο από την τύχη και πολύ από τις επιλογές μας τις μικρές, τις καθημερινές ή τις μεγάλες και τις ριζικές!



sincerely media lQ3go6MNPzo unsplash




Οι στόχοι για την φετινή χρονιά περιλαμβάνουν επιλογές που μας εξελίσσουν, μας δίνουν πολλές στιγμές χαράς και μας κρατούν μακριά από τοξικούς ανθρώπους και καταστάσεις που μας φθείρουν και μας πονούν.



Φέτος, προσπάθησε να αγαπήσεις περισσότερο, να γελάς συχνά, να ονειρεύεσαι και να διεκδικείς τα όνειρα σου, να δίνεις και να δίνεσαι μόνο σε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένη, να κυνηγάς τις στιγμές γιατί είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Γιατί από αυτές αποτελείται η ζωή, από στιγμές όμορφες, άσχημες, εύκολες ή δύσκολες σημασία έχει να είναι δυνατές εξάλλου «στην ζωή σημασία δεν έχει πόσες ανάσες παίρνεις αλλά πόσες στιγμές σου κόβουν την ανάσα» και ελπίζουμε το 2020 να μας φέρει πολλές από αυτές!



Καλή Xρονιά!

Διάβασε ακόμα:Φέτος, θα γεμίσεις το σπίτι με…γεύσεις γιορτής!