Ευτυχώς δεν έφαγα χαρτί υγείας...

Ευτυχώς δεν έφαγα χαρτί υγείας...

Το ακούσαμε και αυτό! Και μην με ρωτήσετε αν έχω δει πολλά γιατί έχω δει ελάχιστα και περισσότερα έχω ακούσει από τους γύρω μου...

Επειδή τις 2 τελευταίες μέρες με ρωτάνε για το αν έκανα τόσο αυστηρές δίαιτες και αν είχα ποτέ φτάσει σε σημείο να τρώω μέχρι και βαμβάκι για να φουσκώνω από αέρα ουσιαστικά και όχι απο φαγητό έχω να σας πω, πως πρώτη φορά ακούω για τέτοια τραβηγμένα πράγματα και νομίζω πως στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπήρχε μοντέλο που να έφτανε σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις.

Δεν αναφέρομαι στην νευρική ανορεξία, αλλά στην συγκεκριμένη συνεντευξη της Kirstie Clements, πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue Australia, η οποία δήλωσε πως «Για να παραμείνουν superskinny, μερικά μοντέλα τρώνε... χαρτομάντηλα ή βαμβάκι για να ρουφάνε τα υγρά. Επιπλέον, αν έχουν αρκετό στήθος και με τις εξαντλητικές δίαιτες δεν καταφέρνουν να μειώσουν size, τότε καλούνται να κάνουν πλαστική επέμβαση με σκοπό να ...το μικρύνουν. Είναι απίστευτο σε τι άσχημη διαδικασία θέτονται τα κορίτσια»

Για να είμαι ειλικρινής, εξωτερικό δούλεψα ελάχιστα. Και υπήρχαν και υπάρχουν μοντέλα τα οποία είναι πολύ αδύνατα. Έτρωγαν ελάχιστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι.

Η υγεία έτσι και αλλιώς, φαίνεται σε ένα πρόσωπο. Μπορείς να καταλάβεις από το χρώμα, από την επιδερμίδα, αν προσέχει κάποιος τον εαυτό του ή όχι.

Σε εξαντλητικές δίαιτες όταν έκανα μόντελινγκ δεν είχα βάλει τον εαυτό μου. Μπορώ να πω, πως όταν έκανα πρωταθλητισμό, η εξάντληση του οργανισμού μου από 2 μήλα την ημέρα ή από μία ολοήμερη αποτοξινωτική δίαιτα που περιλάμβανε μόνο νερό, ήταν πολύ πιο επώδυνη από το να προσέχω την διατροφή μου όταν ήμουν μοντέλο.

Το μόνο που με καταδίωκε μετά τον πρωταθλητισμό, ήταν η λαιμαργία μου αφού χρόνια είχα στερηθεί το φαγητό. Παρόλα αυτά, εκτός από το να πετάξω μία ζυγαρία και να προσέχω τι τρώω αλλά και να γυμνάζομαι για να διατηρώ το σώμα μου, δεν θεωρώ ότι ήταν υπερβολικό, αλλά ήταν και σεβασμός απέναντι σε εκείνους που θα πλήρωναν για μία φωτογράφηση ή για μία καμπάνια.

Σίγουρα ειδικά στην αρχή, είχα συναντήσει ανθρώπους που μου είχαν πει, και με σκληρό τρόπο, να χάσω κιλά.

Σημασία έχει όμως, να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να πιστεύουμε σε αυτόν και ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ατέλειες. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμα και μοντέλα που τις ατέλειές τους, τις έχουν κάνει ιδιαιτερότητα και πληρὠνονται ακριβά για αυτή την μοναδικότητά τους.

Τον οργανισμό μας, οφείλουμε να τον αγαπάμε. Οφείλουμε να τον προσέχουμε και οφείλουμε να δίνουμε σημασία στα σημάδια εξάντλησης που μπορεί κατά καιρούς να μας δείξει!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!

Διαβάστε επίσης:

Οι σοκαριστικές δίαιτες των μοντέλων: H πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue εξομολογείται