Φίλοι απ'τα παλιά!

Φίλοι απ'τα παλιά!

Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σου που θα υπάρχουν για πάντα! Μπορεί να μην βρίσκεστε κάθε μέρα, μπορεί κατά περιόδους να απομακρύνεστε, ωστόσο δεν χάνεστε!

Δεν ξέρω αν τελικά τις πολύτιμες φιλίες τις κάνουν οι άνθρωποι ή οι συνθήκες.

Δεν ξέρω αν μία φιλία κρατάει στο πέρασμα του χρόνου γιατί ξέρεις τον άλλον πολύ καλά! Γιατί ο άλλος σε έχει αποδεχτεί όπως είσαι. Γιατί ξέρει τα μυστικά σου. Γιατί δεν τον πρόδοσες ποτέ. Γιατί με τον τρόπο του, σου στάθηκε στα δύσκολα. Γιατί ήσουν δίπλα του όταν σε χρειάστηκε. Γιατί δεν υπήρξε ποτέ ανταγωνισμός. Γιατί έμαθες από εκείνον. Γιατί όσο και αν είχατε χαθεί για κάποιο διάστημα, όταν ξαναήρθες σε επαφή μαζί του, ήταν σα να είχατε μιλήσει και χτες.

Δεν ξέρω αν οι φιλίες είναι αβίαστες ή αν χρειάζονται προσπάθεια. Αν έχει να κάνει με τους χαρακτήρες ή όχι. Αν πρέπει να είναι σαν και εσένα ή ακριβώς το αντίθετο από εσένα.

Το σίγουρο είναι πως οι φίλοι είναι σημαντικό να υπάρχουν στη ζωή μας. Να μας αγαπάνε και να μας αποδέχονται όπως είμαστε και εμείς το ίδιο. Να μπορείς να αισθανθείς άνετα ακόμα και αν έχεις κάνει τη μεγαλύτερη γκάφα που θα μπορούσες να έκανες. Ακόμα και αν κατέστρεψες ότι ωραιότερο είχες στη ζωή σου.

Ο φίλος σου θα είναι εκεί όχι γιατί δεν μπορεί χωρίς εσένα, αλλά γιατί περνάει καλά με εσένα.

Οι φιλίες που αντέχουν στο χρόνο, είναι και οι καλύτερες τελικά. Και οι άνθρωποι που αξίζει να έχουμε ο καθένας στη ζωή μας θα είναι στη ζωή μας, ότι και να γίνει!

Υ.Γ. Η σημερινή φωτογραφία είναι η αφορμή για τη σημερινή μου σκέψη και για τους φίλους μου, που έχω στη ζωή μου, χρόνια και χρόνια τώρα!