Η αξία ενός like

Η αξία ενός like

Για πότε περάσαμε από τα σταθερά τηλέφωνα και τις ώρες κοινής ησυχίας στα social media και τα like, σαν χθες φαίνεται

Προχτές είχα μία τέτοια συζήτηση. Και αν ανοίξεις συζήτηση για το πώς χάθηκε η επικοινωνία μεταξύ μας, ο δρόμος είναι μακρύς.

Από τα τηλέφωνα, στα μηνύματα και από τα μηνύματα στα ποσταρίσματα και από τα ποσταρίσματα στην ανθρώπινη αξία: «Πόσα like είχε αυτό που ανέβασες;»

Χάθηκαν οι σχέσεις, οι συζητήσεις, αποκτήσαμε φίλους στο facebook που μπορεί να μην τους μιλάμε εκεί έξω στον αληθινό μας κόσμο, χάσαμε το φλερτ και μας έμεινε μία παρέα που όταν βρίσκεται, μιλάει στο Whats up με τους φίλους του και καθόλου με εσένα που είσαι δίπλα του.

Η μοναξιά, η αμηχανία, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, έχει οδηγήσει κάποιους να φλερτάρουν μόνο μέσα από το facebook και καθόλου στην πραγματικότητα: « Για μπες στο profile σου. Σου έστειλα μήνυμα και θέλω να μου απαντήσεις.»

Aδυναμία έκφρασης συναισθημάτων, φόβος απόρριψης - που και αυτό είναι μέσα ατη ζωή - φτάσαμε στο σημείο να ζούμε 2 ζωές παράλληλα, με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και τη μοναξιά του, που τον οδήγησε στην ψεύτικη αποδοχή των πολλών φίλων στα social media.

Παιδιά που χάνουν την επικοινωνία, τη σκέψη και την αγωνία σε οτιδήποτε και για οποιονδήποτε θέλουν να διεκδικήσουν, μπήκαν και στο παιχνίδι της επιτυχίας από 1 like!

Μετράς, αν έχεις πολλά like. Έχεις περισσότερους φίλους, γίνεσαι πιο γνωστός, περιζήτητος και η δύναμή σου μεγαλώνει κάθε φορά που τα likes αυξάνονται!

Εννοείται πως τα social media είναι εδώ και μας εξυπηρετούν σε πάρα πολλά θέματα. Από το να ανέβει γρήγορα μία είδηση, μέχρι το να ξαναβρείς ένα χαμένο φίλο αλλά και να προωθήσεις κάτι που πιστεύεις, χωρίς κόστος.

Από εκεί όμως, μέχρι την εξάρτηση και την εγκατάλειψη από οτιδήποτε άλλο έχει να σου προσφέρει η ζωή, μόνο η μοναξιά σου μπορεί να σε οδηγήσει και τίποτα άλλο!