Όταν το θέλω μου, συνεργάζεται με την πραγματικότητα

Όταν το θέλω μου, συνεργάζεται με την πραγματικότητα

Όταν μία αναγνώστρια θέλει να μοιραστεί μία σκέψη της, υπάρχει τρόπος. Η επικοινωνία μας έτσι και αλλιώς, έχουμε ξαναπεί πως είναι ένα mail μακριά.

Σήμερα γράφει η Ρία. Για τα προσωπικά «θέλω» που έχει ο καθένας

Αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία: «Η πραγματικότητα αναζητά για μακροχρόνια συνεργασία άτομα που έχουν ένα προσωπικό θέλω και σκοπό να δημιουργήσουν πλούτο για αυτούς και για τους άλλους.»

Τι είναι προσωπικό θέλω; Αυτό που επιθυμείς διακαώς εσύ η ίδια! Αυτό για το οποίο έχεις την όρεξη να ξενυχτήσεις, να αναζητήσεις, να αγχωθείς, να ιδρώσεις, να τρέξεις ώστε να το φέρεις εις πέρας. Έχεις κάτι τέτοιο μέσα σου; Τίποτα; Γιατί οι κρίση και οι πολιτικοί σου τσακίσανε κάθε θέλω και το μόνο όνειρο που έχεις κάθε βράδυ σαν τακτικό επισκέπτη, είναι αυτό της επιβίωσης.

Οι Κατηγορίες και οι δικαιολογίες είναι η θυματοποίηση στην οποία υποβάλεις καθημερινά τον εαυτό σου και που σε κρατά προσκολλημένη στην καθημερινότητα που αντιπαθείς. Η επιλογή σου να ζεις στο θέλω και στο γουστάρω κάποιου άλλου, είναι αυτή που σε πήρε μακριά από τα όνειρά σου και τους πόθους σου. Η προσωπική πινελιά στην καθημερινότητά σου απουσιάζει και το σχέδιο της ζωής σου το έχει θέσει άλλος.

Τι είναι πλούτος; Μέχρι τώρα, ότι είχε υλική υπόσταση. Από δω και πέρα πλούτος είναι αυτό το οποίο ο καθένας δημιουργεί, με το οποίο αφθονεί και δε φθονεί για να αποκτήσει αυτό που νομίζει ότι του λείπει. Αυτό εμπεριέχει και τα ευρώ, αλλά προτίστως τον εσωτερικό πλούτο του καθενός που τον καθιστά ''ζωντανό'' και λειτουργικό για τον εαυτό του και τους άλλους.
Ο χρόνος τρέχει, η γη γυρίζει και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέο περιβάλλον ταχύτατα. Αλλά για να προσαρμοστούμε χρειάζεται να ξέρουμε που χωράμε εμείς. Και για να ξέρουμε που χωράμε εμείς, χρειάζεται να ξέρουμε τι θέλουμε εμείς. Ψάξε. Αναζήτησε. Επαναπροσδιόρισε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις για να συνεργαστείς με την πραγματικότητα.
Όσο κάμπιες και αν νιώθουμε σε αυτή τη ριμάδα τη συγκυρία, μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε πεταλούδες. Γίνε χρυσαλίδα, σφήνωσε στο κουκούλι του εαυτού σου για λίγες μέρες, ώστε να βρεις το θέλω σου, Έτσι πρόκειται να διογκωθείς, να σπάσεις το κουκούλι της καθημερινότητας που ζεις και να απελευθερωθείς πια, με μία νέα μορφή, με ένα νέο όνειρο, με ένα νέο σκοπό!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ