Τρεις παρωχημένες συμβουλές που δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πια στα πρώτα ραντεβού

Τρεις παρωχημένες συμβουλές που δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πια στα πρώτα ραντεβού

Ομολογουμένως, το dating έχει εξελιχθεί πλέον, σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες. Ο λόγος είναι πως στις μέρες μας, κάθε ραντεβού «κρύβει» πολλές παγίδες, τα λεγόμενα red flags, τα οποία πρέπει να προσέξεις πριν δώσεις το «πράσινο φως» στον παρτενέρ σου.

Και τώρα θα μου πεις, μήπως είναι πιο σωστό και δίκαιο -τόσο για εμάς όσο και για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας- να αφήσουμε στην άκρη τις ανασφάλειες και τα «πρέπει» και να αφεθούμε, εξωτερικεύοντας τον πιο αυθόρμητο εαυτό μας, στη μαγική διαδικασία του flirting; Ναι, αγαπητή Queenette, ξέρω ακριβώς τι σκέφτεσαι… Μπορεί αυτή η οπτική να μοιάζει αρκετά πιο ρομαντική, ωστόσο, ίσως εν τέλει δεν είναι, ειδικά εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δύσκολα κάνουν join σε μία νέα κατάσταση, αποφεύγοντας όσο περισσότερο γίνεται ενοχλητικές συμπεριφορές και άβολες καταστάσεις.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όλες αξίζει να δώσουμε ευκαιρίες, μέχρις ότου να βρούμε τον δικό μας πρίγκιπα, είτε έρθει πάνω στο λευκό άλογο είτε μας προσεγγίσει μία από τις blue Mondays του καλοκαιριού, στη στάση του λεωφορείου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε ο πιο αληθινός εαυτός μας. Άλλωστε, κάθε πρώτο ραντεβού είναι μία νέα «σελίδα» στο ημερολόγιο της προσωπικής μας ζωής! Ακόμη, λοιπόν, και εάν ο «κύκλος» άσχημων ραντεβού, που είχες μέχρι σήμερα σε έχει εμφανώς απογοητεύσει, δεν χρειάζεται να χάνεις την πίστη σου, ακούγοντας συμβουλές και παραινέσεις τρίτων, καθώς η ζωή είναι γεμάτη απρόσμενες εκπλήξεις και αυτό δεν είναι κλισέ! Είσαι έτοιμη να αφεθείς στην όμορφη διαδικασία του dating, απορρίπτοντας όσες ενοχλητικές συμβουλές ακούς από τον περίγυρό σου;

Τρεις συμβουλές για dating που δεν χρειάζεται να ακούμε πια

«Κάνε τη δύσκολη»

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει γυναίκα που έστω και μία φορά στη ζωή της, δεν έχει ακούσει τη φράση «οι γυναίκες πρέπει να το παίζουν και λίγο δύσκολες στα πρώτα ραντεβού». Ωστόσο, μιας και βρισκόμαστε στο 2022, απαιτώντας ακόμη και σήμερα ίσα δικαιώματα και για τα δύο φύλα, ήρθε η στιγμή, να εφαρμόσουμε εμείς οι ίδιες πρώτες τους κανόνες της ισότητας και να δώσουμε «χώρο» στο απόλυτο cool girl που κρύβουμε μέσα μας. Τι σημαίνει αυτό; Ας αγνοήσουμε το ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση, ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία για μήνυμα στο chat ή πόση ώρα το μήνυμά μας έμεινε στο «διαβάστηκε». Με δυο λόγια, ας αποβάλλουμε οποιαδήποτε αφορμή για συναισθηματική καταπίεση και ας ακούσουμε την καρδιά μας, επειδή μάλλον, αυτή γνωρίζει καλύτερα τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσουμε.

1656675457453-832962456-Picture1.jpg

«Μην μιλάς για τον πρώην σου»

Εάν μπορούσα να δώσω μία προσωπική συμβουλή είναι πως το παρελθόν ενός ανθρώπου είναι ο καθρέφτης του. Αυτός είναι και ο λόγος που η πεποίθηση να μην μιλάμε ποτέ για τον πρώην μας είναι περισσότερο λανθασμένη παρά «έξυπνη» κίνηση. Άλλωστε, όλες και όλοι έχουμε έναν πρώην και αυτό είναι κάτι υγιές και απολύτως φυσιολογικό. Ποιος ο λόγος να το «ποινικοποιούμε»; Πίστεψέ μας, οι ιστορίες για τον/την ex του καθενός, συνήθως, «σπάνε τον πάγο» πολύ πιο γρήγορα, δημιουργώντας μία οικειότητα που είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί στα πρώτα ραντεβού. Όπως και να έχει, κάθε σχέση είναι διαφορετική και μπορεί η δική σου, αυτή τη φορά, να έχει το πολυπόθητο… happily ever after!

«Μην αποκαλύπτεις πολλά στοιχεία για τον εαυτό σου»

Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτό το σημείο, είναι το εξής: «Τελικά θέλουμε ή δεν θέλουμε ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας, να μας αγαπήσει ακριβώς για αυτό που είμαστε;». Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε μάλλον η συμβουλή που θέλει φρόνιμο το να μην μιλάμε πολύ για τον εαυτό μας «κρύβει» ένα παράδοξο, το γεγονός πως ο άλλος ακόμη και αν έχει όλη την καλή διάθεση, δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πραγματικό μας εαυτό ή εφόσον καταφέρει να το κάνει, θα συμβεί πολύ αργότερα. Και αναρωτιέμαι, θα ήθελε κάποια από εμάς να ανακαλύψει σε βάθος χρόνου ότι ο σύντροφός της τελικά δεν είναι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος που είχε γνωρίσει στα πρώτα ραντεβού; Μάλλον όχι!

christian-lue-flZavsQyeIk-unsplash.jpg

Όσο και εάν η διατήρηση ενός πέπλου μυστηρίου δημιουργεί ένα σασπένς, που είναι για τις περισσότερες από εμάς σημαντικό, στην ουσία θέλουμε πραγματικά να γνωρίσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους βγαίνουμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μαθαίνοντας για τα «θέλω» τους, τα όνειρα, τους φόβους, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους. Επομένως, ας μην φοβόμαστε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να αναλύσουμε όλα εκείνα τα θέματα που θεωρούμε σημαντικά, καθώς -θέλοντας και μη- θα τα βρούμε μπροστά μας. Extra tip για το επόμενο date, λοιπόν, είναι να αφήσουμε τις συζητήσεις κάθε είδους να κυλήσουν και απλώς να δούμε πού θα μας οδηγήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα το πρώτο ραντεβού το απολαμβάνεις όπως πρέπει, γιατί κρύβει όλη την αμηχανία και την ένταση που σε κατακλύζει, λόγω του ότι δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένη για το τι και πώς θα το αντιμετωπίσεις. Φυσικά, το αποτέλεσμα αυτού του συναισθηματικού χάους είναι να αγχωθείς, να μην είσαι ο εαυτός σου και εν τέλει να ψάχνεις τρόπους για να το πας όλο από την αρχή. Η λύση, σε αυτό το ζήτημα είναι μία: Να συγκεντρωθείς και να αφήσεις στην άκρη tips και συμβουλές άλλων, μετατρέποντας το στρες του πρώτου ραντεβού σε μία ευχάριστη διαδικασία για να ανακαλύψεις περεταίρω τόσο τον εαυτό σου όσο και το plus one σου.

Let's dating!