Πώς να «κλείσεις» την ημέρα σου με τον πιο σωστό τρόπο και να «υποδεχθείς» το αύριο

Πώς να «κλείσεις» την ημέρα σου με τον πιο σωστό τρόπο και να «υποδεχθείς» το αύριο
Romantic girl lying in bed with inspired smile. Overhead shot of good-humoured ginger lady.

Η θεωρία λέει ότι πρέπει να ζεις την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Στην πράξη όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Πώς μπορείς να οργανώσεις την ημέρα σου, έτσι ώστε στο τέλος αυτής να είσαι πραγματικά ικανοποιημένη και ευτυχισμένη; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Συνήθως, το λάθος ξεκινάει από τη στιγμή που φτιάχνεις την to-do list σου, με όσα πρέπει να κάνεις μέσα στην ημέρα και συνειδητοποιείς ότι δεν σου φτάνουν οι 24 ώρες που έχεις στη διάθεσή σου, και όχι άδικα, αν σκεφτείς πως το να απαντήσεις στα email της δουλειάς, να φτάσεις εγκαίρως στο μάθημα γιόγκα, να μπεις στη σελίδα του e-banking για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, να τελειώσεις τη δουλειά που ξεκίνησες την προηγούμενη ημέρα, να περιποιηθείς την «πράσινη» γωνιά του σπιτιού σου ως γνήσιο eco girl, να πλύνεις τα πιάτα και να βάλεις πλυντήριο, να προλάβεις το σούπερ μάρκετ, να κάνεις chit-chat με την κολλητή σου και να ξεκουραστείς έστω για λίγες ώρες… είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές σου «υποχρεώσεις», που συχνά είναι ικανές να σου δημιουργήσουν το λεγόμενο anxiety που δεν θέλεις να έχεις στην καθημερινότητά σου. Έτσι δεν είναι;

Πώς μπορείς να φέρεις εις πέρας όλες αυτές τις υποχρεώσεις, ωστόσο, όταν καθεμία είναι το ίδιο σημαντική και πιεστική για εσένα; Η απάντηση «κρύβεται» στις προτεραιότητες που θέτεις, εστιάζοντας στο τι μπορείς να κάνεις σήμερα, ώστε να είναι μια ακόμα παραγωγική και δημιουργική ημέρα της εβδομάδας.

Ιδού, λοιπόν, μερικές συμβουλές για εσένα που θέλεις να «γυρίσεις σελίδα» στη ζωή σου, ξεχωρίζοντας όλα όσα είναι σημαντικά για την ευτυχία σου και κάνοντας κάθε μέρα, ένα δυνατό restart για την επόμενη!

Κάνε μία ανασκόπηση στην ημέρα σου

Αλήθεια, γνώριζες πως η τελευταία ώρα της ημέρας σου, εκείνη που αφιερώνεις στον εαυτό σου, λίγο πριν βρεθείς στην «αγκαλιά» του Μορφέα, είναι και η πιο σημαντική για την καθημερινή σου επιτυχία; Το πρώτο ουσιαστικό «βήμα» στο τελετουργικό σου, στο τέλος της ημέρας, είναι να κάνεις μία μικρή ανασκόπηση στα γεγονότα των τελευταίων ωρών. Ρίξε μια ματιά στην to-do list σου, κάνε ένα check στους στόχους που έφερες εις πέρας και μην διστάσεις να γιορτάσεις για κάθε μικρό επίτευγμα που πέτυχες. Η διαδικασία αυτή θα σε βοηθήσει να επεξεργαστείς στο έπακρον την ημέρα σου, να γυρίσεις σελίδα και να είσαι έτοιμη για την καινούργια ημέρα που ξημερώνει.

Σχεδίασε τα αυριανά σου πλάνα

Είναι σημαντικό να έχεις το βλέμμα σου στραμμένο στο αύριο. Πώς θα το κάνεις αυτό; Καταγράφοντας όλα τα task, στα οποία πρέπει να αντεπεξέλθεις την ερχόμενη ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις focus σε όλες τις EOD εκκρεμότητες που θα προκύψουν στο γραφείο και σε όσα deadlines πρέπει να παραδώσεις ASAP. Μπορεί το να σκέφτεσαι το αύριο να μην φαίνεται το πιο χαλαρωτικό «βήμα» στο βραδινό τελετουργικό σου, αλλά θα είναι αναμφίβολα λυτρωτικό, τουλάχιστον για το επόμενο πρωί, που θα αδράξεις την ημέρα σου απαλλαγμένη από έξτρα stress.

Αφιέρωσε χρόνο στη χαλάρωσή σου

Όσο δύσκολο και εάν μοιάζει να αφήνεις πίσω σου το άγχος και τα προβλήματα της εργασίας, η αλήθεια είναι πως είναι «σωτήριο». Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που ενώ έχεις βγει με τις κολλητές σου για ένα afterwork drink ή απολαμβάνεις ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, οι σκέψεις σου «τρέχουν» στις υποχρεώσεις και τις pending ενέργειες του γραφείου. Μάθε να αφιερώνεις χρόνο και χώρο σε εσένα, αγαπητή Queenette, ώστε να μπορείς να φορτίζεις τις μπαταρίες σου. Είτε επιλέξεις να διαβάσεις ένα ενδιαφέρον βιβλίο, είτε να ξεκινήσεις pilates ή να εξελίξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες, η επιλογή είναι δική σου. Τοποθέτησε το smartphone σου μακριά και χαλάρωσε χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας.

pexels-andrea-piacquadio-3768918.jpg

Κι όμως, μπορείς να δημιουργήσεις το ιδανικό «αύριο» για εσένα. Το «κλειδί» είναι να αποφορτιστείς, να ισορροπήσεις ξανά και να προετοιμαστείς για το επόμενο πρωί, με τρόπο που να προάγει την υγεία και να διώχνει μακριά το περιττό άγχος. Τα «βήματα» είναι πολύ απλά, αρκεί να τα ακολουθήσεις και να βάλεις «τέλος» σε ό,τι σε κρατάει στο παρελθόν.