Fitness comfort zone: Πώς να βγεις -επιτέλους- από αυτήν και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση

Fitness comfort zone: Πώς να βγεις -επιτέλους- από αυτήν και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση

Τα οφέλη είναι πολλά, τόσο για τη σωματική, όσο και την ψυχική σου υγεία

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας θέτουμε νέους στόχους και προτεραιότητες. Επαγγελματική ζωή, προσωπική επιτυχία, σχέσεις με φίλους: Όσα «τσεκ» και εάν έχεις βάλει σε καθέναν από τους τομείς της ζωής σου, πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο κάποιον από αυτούς. Μήπως, τώρα είναι η ώρα να βάλεις το challenge της σωματικής άσκησης στην κορυφή της to do list σου και να φροντίσεις ουσιαστικά την ευεξία σου; Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν αυτήν τη φορά έβγαινες από την «comfort zone» σου και πήγαινες ένα ακόμη «βήμα» πιο μακριά σε ό,τι αφορά στη φυσική σου κατάσταση;

Ναι, δεν είσαι η μόνη που αναζητάει νέους, διασκεδαστικούς τρόπους, μέσα από τους οποίους η γυμναστική δεν θα είναι μία αγγαρεία, αλλά μέρος του well being τρόπου ζωής της. Pilates cadillac, hatha yoga ή pole dancing είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις ακολουθήσει κατά καιρούς, ώστε να βελτιώσεις τη σωματική σου κατάσταση και να αποκτήσεις τις αναλογίες των ονείρων σου.

Η μυϊκή ενδυνάμωση όμως, δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να σε «οδηγήσει» στην υιοθέτηση μιας πιο δραστήριας καθημερινότητας, καθώς υπάρχει και ένας ακόμη σημαντικός λόγος: Η ψυχική ευεξία που αισθάνεσαι μετά από κάθε προπόνηση. Πρόκειται για ένα όφελος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάται, μιας και πολύ συχνά η φυσική κατάσταση συνδέεται άμεσα με την ψυχολογική.

Εάν αισθάνεσαι, λοιπόν, έτοιμη να εξελίξεις τις σωματικές σου επιδόσεις, αρκεί να εντάξεις στο πρόγραμμα της προπόνησής σου, μερικές επιπλέον ασκήσεις που δεν έχεις συνηθίσει να ακολουθείς. Και για εσένα που φοβάσαι πως πολύ γρήγορα θα τα παρατήσεις και πάλι, μάθε πως υπάρχουν μερικά έξυπνα tricks που θα σε βοηθήσουν και θα σε πεισμώσουν να συνεχίσεις την προσπάθεια!

Ανακάλυψε μία νέα εμπειρία

Κάθε νέα αρχή χρειάζεται ένα ισχυρό κίνητρο, που θα σε σηκώσει από την άνεση του καναπέ σου και θα σε παρακινήσει να αδράξεις την ημέρα, κάνοντας ένα «δώρο» στον εαυτό σου. Πόσο συχνά όμως, μετά από μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο, έχεις διάθεση για λίγη ακόμη ώρα προπόνησης, αντί να απολαύσεις την αγαπημένη σου σειρά ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο στην άνεση του σπιτιού σου; Κάπου εδώ, βέβαια, «κρύβεται» το μυστικό κάθε νέας εμπειρίας. Μπορεί να μην έχεις όρεξη για μία ακόμη προπόνηση, όπως εκείνη που έχετε κάνει τόσες και άλλες τόσες φορές, όμως τι θα έλεγες για κάτι εντελώς καινούργιο αυτό το φθινόπωρο;

Προπονήσου με παρέα

Η αλήθεια είναι πως κάθε νέα εμπειρία μοιάζει μισή, εάν δεν έχεις κάποιον να τη μοιράζεσαι, έτσι δεν είναι Queenette; Αυτόν τον Σεπτέμβρη, βρες το workout buddy που θα σε συνοδεύει σε κάθε νέα δραστηριότητα και ετοιμάσου να κάνεις το τρέξιμο στη φύση την αγαπημένη σου φθινοπωρινή συνήθεια. Μπορεί να μην είναι η ιδανική ευκαιρία για chit chat όμως, όλο και κάποια νέα θα προλάβεις να πεις με την συναθλήτριά σου πριν ή μετά την προπόνηση.

tyler-nix-Pd5bbWoIUis-unsplash.jpg

Βρες τα «πατήματά» σου αργά και σταθερά

Η ενδυνάμωση χρειάζεσαι χρόνο. Μπορεί πολλές από εμάς να θέλουμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί και ως δια μαγείας να έχουμε το καλλίγραμμο σώμα των μοντέλων στα cαtwalks και την αντοχή μαραθωνοδρόμου όμως, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Και εάν θέλεις την άποψή μου, καλύτερα έτσι. Είναι όμορφο να βλέπεις εβδομάδα με την εβδομάδα το σώμα σου να αλλάζει και τον οργανισμό σου να δυναμώνει, καθώς αισθάνεσαι πως πρόκειται για ένα δικό σου κατόρθωμα. Εάν, λοιπόν, ένα yoga session διαρκείας 45’ ή 60’ cardio δεν είναι η ιδανική γυμναστική για εσένα, δες το αλλιώς, δίνοντας χώρο και χρόνο στο σώμα σου να μάθει να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις.

pexels-elina-fairytale-3823063.jpg

Αντιμετώπισε την εξάσκηση όπως το dating

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι από τη μία πλευρά θέλεις να βγεις ραντεβού και να δώσεις αυτήν την ευκαιρία στον εαυτό σου, αλλά από την άλλη δεν μπορείς την έξτρα πίεση, μέχρι να βρεις τον πρίγκιπα του παραμυθιού; Κι όμως, το dating από το exercising δεν απέχουν και τόσο πολύ. Αυτόν τον Σεπτέμβριο αντιμετώπισε κάθε ημέρα για εξάσκηση, σαν μία ακόμη ευκαιρία να οδηγηθείς προς τον στόχο σου, που είναι η βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης. Σίγουρα, θα υπάρχουν ημέρες, που θα είναι πιο εύκολες και άλλες πιο απαιτητικές, όμως embrace yourself και θα τα καταφέρεις!

pexels-picjumbocom-196654.jpg

Κάθε φθινόπωρο δίνουμε υποσχέσεις για νέα ξεκινήματα, ανασύνταξη και προγραμματισμό. Μεταξύ αυτών των αποφάσεων είναι και το να ασχοληθούμε με το σώμα μας και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς να αναβάλλεις την προπόνησή σου, δώσε ένα από τα παραπάνω κίνητρα στον εαυτό σου, ώστε να βρεθείς ένα ακόμη «βήμα» πιο κοντά στον στόχο σου. Και ποιος ξέρει, μπορεί η νέα athletic version του εαυτού σου να είναι και εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα από κάθε άλλη!