Τέσσερις φθινοπωρινές «ιεροτελεστίες» που θα εμπλουτίσουν με γεύση, χρώμα και άρωμα τις μέρες σου

Τέσσερις φθινοπωρινές «ιεροτελεστίες» που θα εμπλουτίσουν με γεύση, χρώμα και άρωμα τις μέρες σου

Ευτυχώς, το φθινόπωρο δεν φέρνει μόνο καταιγίδες, κεραυνούς, κρύο και πεσμένα φύλλα στους δρόμους, αλλά δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να σπιτικές μαζώξεις, διασκεδαστικές βραδιές με επιτραπέζια, κυριακάτικα γεύματα με τους φίλους και την οικογένεια.

Αν είσαι και εσύ ένα από τα «παιδιά του καλοκαιριού», τότε πιθανότατα, τα πρωτοβρόχια, οι καφετιές αποχρώσεις που έχουν «ντύσει» την πόλη και η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος σε κάνουν να θέλεις να κλειστείς στο σπίτι, να κρυφτείς κάτω από το πάπλωμα φορώντας τις πιτζάμες σου και να μην βγεις, μέχρι να χρειαστεί να βάλεις ξανά το μαγιό και τα παρεό σου.

Όχι, δεν είναι ότι δεν σου αρέσει το φθινόπωρο, αλλά η μελαγχολική, συννεφιασμένη ατμόσφαιρα που επιφέρει, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η μέρα μικραίνει, σε κάνουν να θέλεις να γίνεις… πρωταθλήτρια στο χουχούλιασμα. Άλλωστε, υπάρχει πιο απολαυστικό πράγμα από το χουχούλιασμα, όλα εκείνα τα σκοτεινά απογεύματα που η βροχή χτυπάει με δύναμη πάνω στο τζάμι του παραθύρου σου;

Ευτυχώς, το φθινόπωρο δεν φέρνει μόνο καταιγίδες, κεραυνούς, κρύο και πεσμένα φύλλα στους δρόμους, αλλά δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να σπιτικές μαζώξεις, διασκεδαστικές βραδιές με επιτραπέζια, κυριακάτικα γεύματα με τους φίλους και την οικογένεια. Διότι όσο και αν σε αποθαρρύνει ο καιρός του φθινοπώρου, ξέρεις καλά πως υπάρχουν πάντα τρόποι για να περάσεις καλά, εντός ή εκτός σπιτιού, αρκεί να έχεις τη διάθεση.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσένα μία λίστα με τέσσερις αυθεντικά φθινοπωρινές «ιεροτελεστίες», οι οποίες υπόσχονται πως θα εμπλουτίσουν με γεύση, χρώματα, αρώματα και απόλαυση την παρούσα περίοδο.

Πες «ναι» στο Halloween και βάλε λίγη δόση μαγείας στο φετινό φθινόπωρο

Έχεις και εσύ την εντύπωση πως το φετινό φθινόπωρο δεν περνάει με τίποτα; Να είσαι σίγουρη πως δεν είσαι η μόνη. Ωστόσο, αν ψάχνεις έναν τρόπο να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, αφιέρωσε τον φετινό Οκτώβρη στην απόλυτη φθινοπωρινή γιορτή, δηλαδή στο Halloween. Ανανέωσε το σπίτι σου με το ανάλογο ντεκόρ, ζήτα τη βοήθεια των κολλητών σου για να δημιουργήσετε παρέα DIY κατασκευές, με τις οποίες θα προσθέσεις «πινελιές» μαγείας στον προσωπικό σου χώρο ή στο φινάλε, οργάνωσε ένα θεματικό σπιτικό πάρτι, το οποίο θα συγκεντρώσει όλη την παρέα στο σαλόνι σου για ασταμάτητο χορό, μέχρι να λιώσουν οι σόλες των παπουτσιών σας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν έχεις τη διάθεση για χορούς, μασκαράδες και πανηγύρια, αξιοποίησε τη συγκεκριμένη γιορτή για να απολαύσεις έναν «μαραθώνιο» από horror movies μαζί με την κολλητή ή τον σύντροφό σου ή έστω, να ετοιμάσεις μία λαχταριστή κολοκυθόπιτα ή μία κολοκυθόσουπα βελουτέ και ένα φαναράκι από κολοκύθα, το οποίο θα στολίσει την είσοδο του σπιτιού σου.

pexels-karolina-grabowska-5422732.jpg

Απόλαυσε μία αναζωογονητική πεζοπορία σε κάποιον αστικό κατάφυτο «παράδεισο»

Μην αφήνεις τις ζεστές λιακάδες του φθινοπώρου να περάσουν χωρίς να τις εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο! Ποιος είναι αυτός; Να συγκεντρωθείτε με τις κολλητές σου σε ένα όχημα και να κινήσετε για κάποιο προορισμό κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, στον οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία αναζωογονητική πεζοπορία. Ένας φυσιολατρικός περίπατος, όχι μόνο θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεφύγετε για λίγο από τον θόρυβο, τη moody ατμόσφαιρα του αστικού τοπίου και να μοιραστείτε κοινό χρόνο και νέες εμπειρίες, αλλά θα σε βοηθήσει να έρθετε σε καλύτερη επαφή με το σώμα μας, να συνδεθείτε με τη φύση, να θαυμάσετε «παραμυθένια» τοπία που θα γεμίσουν το μυαλό σας με όμορφες εικόνες. Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνας, Εθνικός Δρυμός Σουνίου και Λίμνη του Μαραθώνα, είναι μόνο μερικές από τις τοποθεσίες που βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας και αξίζει να ανακαλύψετε!

noemi-macavei-katocz-RMxmvxz9tHQ-unsplash.jpg

Πέρασε δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σου, πραγματοποιώντας γευστικά πειράματα

Η έντονη καταιγίδα που δεν λέει να κοπάσει από το πρωί σε αναγκάζει να αναβάλεις τα σχέδιά σου για brunch, περπάτημα στην πόλη και βόλτες στις βιτρίνες των καταστημάτων με τις φίλες σου; Τι θα έλεγες, λοιπόν, να αξιοποιήσεις αυτή τη βροχερή ημέρα, δημιουργώντας πρωτότυπες, λαχταριστές συνταγές, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις με τον σύντροφο, τη μαμά ή την κολλητή σου; Είμαι σίγουρη πως όλο και κάποια συνταγή θα έχεις αποθηκεύσει στο smartphone σου και τώρα είναι η ευκαιρία για να την πραγματοποιήσεις! Ξεκίνα αυτή την ιεροτελεστία πηγαίνοντας μέχρι το κοντινότερο σούπερ μάρκετ, ώστε να συγκεντρώσεις τα προϊόντα που θα χρειαστείς και έπειτα, φόρα την ποδιά σου και άσε τη φαντασία σου, τις γεύσεις και τα αρώματα που θα αναδυθούν από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις, να σε οδηγήσουν σε αχαρτογράφητα, γαστρονομικά «μονοπάτια». Σε κάθε περίπτωση, αν χρειάζεσαι λίγη έμπνευση, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο «καλάθι» του μήνα, δηλαδή τα τρόφιμα, τα φρούτα και τα λαχανικά που τώρα είναι στα… καλύτερα τους!

jason-briscoe-n4ymhyyFY7A-unsplash.jpg

Πιες ένα ζεστό ρόφημα και διεκδίκησε το δικαίωμα του να μην κάνεις τίποτα

Κακά τα ψέματα. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μερικές φορές γίνονται τόσο έντονοι που δεν προλαβαίνεις ούτε καν να σκεφτείς, απλώς ζεις «στον αυτόματο», ελπίζοντας πως δεν θα προσγειωθείς απότομα. Από το γραφείο τρέχεις στο γυμναστήριο και από εκεί στο σπίτι να μαγειρέψεις για την επόμενη ημέρα και να ρίξεις μία ματιά στην εργασία που ετοιμάζεις για το μεταπτυχιακό σου. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το γεγονός πως ο καιρός είναι… πεισματικά moody, κατά κάποιον τρόπο σου δίνει τη δυνατότητα να μην κάνεις τίποτα απολύτως, να τα φορτώσεις για μία μέρα στον… κόκορα, χωρίς να νιώθεις κάποια ενοχή για την αδράνειά σου. Παρόλα αυτά, αν αποφασίσεις να ενδώσεις σε αυτή την απόλαυση, την οποία μόνο λίγοι και εκλεκτοί μπορούν να απολαύσουν πραγματικά, προσπάθησε να μην «τρώγεσαι» με τα ρούχα, τις σκέψεις, τη βαρεμάρα που ίσως αισθανθείς. Ετοίμασε ένα ζεστό, λαχταριστό ρόφημα από μπαχαρικά και βότανα που έχεις στο σπίτι, φόρεσε κάτι πολύ άνετο και τυλίξου με μία φλις κουβέρτα, άφησε για λίγο στην άκρη το κινητό σου και απόλαυσε λίγες στιγμές πραγματικής χαλάρωσης, «σκοτώνοντας» χρόνο!

cole-keister-eKQOa96zZM8-unsplash.jpg

Κλείνοντας, θα ήταν ψέματα να μην παραδεχθώ πως αυτή η λίστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκείνο το απόγευμα που θα περπατήσεις στη βροχή δίχως ομπρέλα και χωρίς να σε νοιάζει, σε εκείνη την after work συνάντηση της Παρασκευής που θα σε οδηγήσει σπίτι σου στις πέντε το πρωί, σε εκείνο το μικρό συνοικιακό θέατρο που κάποιο βράδυ Σαββάτου θα γίνει το δικό σου φιλόξενο καταφύγιο. Ναι. Μπορεί το φθινόπωρο να μην είναι η αγαπημένη σου/μας εποχή, όμως, σου προσφέρει αρκετές αφορμές για να την απολαύσεις στο έπακρο!