My style changes: Αλλάζει και εσένα το στυλ σου έπειτα από έναν χωρισμό;

My style changes: Αλλάζει και εσένα το στυλ σου έπειτα από έναν χωρισμό;

Συμβαίνει στις περισσότερες από εμάς και τελικά, ίσως δεν είναι και τόσο αρνητικό 

Ομολογουμένως, οι χωρισμοί δεν είναι εύκολοι, για αυτό συχνά έχουν αντίκτυπο στη διάθεση, την καθημερινότητα, τις επιδόσεις μας στο γραφείο και τα workout, ακόμη και στις στυλιστικές μας επιλογές. Μιλώντας από την προσωπική μου εμπειρία, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως καθώς μεγαλώνω, αισθάνομαι ότι οι χωρισμοί που με έχουν στιγματίσει στη ζωή μου αλλά και την εξωτερική μου εμφάνιση… είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Μήπως, τελικά, τα διαφορετικά στυλ που ενσωματώνω ανά διαστήματα στην ντουλάπα μου, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τους διαφορετικούς τύπους ανδρών που έχω συναναστραφεί; Εάν οι επιλογές μας, λοιπόν, είναι οι άνθρωποί μας, τότε σίγουρα οι δικές μου επιλογές διαφέρουν από άκρη σε άκρη!

Αναρωτιέσαι πώς έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα; Μια γρήγορη ματιά στην ντουλάπα μου, θα σε πείσει αμέσως πως οι fashion experts στη δική μου περίπτωση «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», μιας και ο κόσμος της μόδας είναι «στριμωγμένος» για τα καλά εκεί. Από preppy-style μίνι φούστες και αέρινα maxi φορέματα, μέχρι φαρδιά πουκάμισα, κοστούμια ανδρόγυνου στυλ και comfy σύνολα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Βρίσκονται όλα εκεί, θυμίζοντάς μου τα ασύνδετα «κομμάτια» του παζλ της προσωπικής μου ζωής.

Ναι, το προσωπικό μου γούστο συχνά διαφέρει, όπως κι εγώ

Είτε ρωτήσεις εμένα, είτε τις κολλητές μου, καμιά μας δεν έχει καταφέρει να ξεχάσει τον φιλόδοξο καλλιτέχνη που με πήγαινε σε εκθέσεις, μουσεία και γκαλερί, ζητώντας μου να αναλύουμε πίνακες, εικαστικά αντικείμενα και décor items αφηρημένης τέχνης. Ναι, αυτή ήμουν εγώ πίσω στο μακρινό 2017, ντυμένη με μακριές αέρινες φούστες και λινές πουκαμίσες, έχοντας τα μαλλιά μου πιασμένα μία επιμελώς ατημέλητη πλεξούδα και φορώντας τα αγαπημένα μου -για εκείνη την εποχή- μπεζ πάνινα παπούτσια.

Με έχεις ήδη φανταστεί σε κάποιο μουσείο της πόλης; Καιρός να αναθεωρήσεις, γιατί λίγα χρόνια μετά… ήταν, δεν ήταν 2021, γνώρισα τον στοχαστικό διδάκτορα, που έγινε η «συντροφιά» μου τις δύσκολες μέρες της πανδημίας. To corporate style αμέσως μπήκε στη ζωή μου και την καθημερινότητά μου: Slim fit φορέματα, strict κοστούμια και ενίοτε chic and casual φόρμες για το απόλυτο athleisure style προστέθηκαν στη συλλογή μου. Ο λόγος; Οι ατελείωτοι περίπατοι που κάναμε στη φύση με εκείνον να μου κρατάει στοργικά το χέρι και τα ρομαντικά dinner μας στο σπίτι, στα οποία μιλούσαμε για φιλοσοφία και έρωτα.

Και κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια είμαι τελικά, μέσα σε όλη αυτή την αλλοπρόσαλλή γκαρνταρόμπα, που μετά από κάθε χωρισμό επαναπροσδιορίζεται; Δεν γνωρίζω αν έχω ή αν θα έπρεπε να έχω μία ξεκάθαρη απάντηση, εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως, είναι πως αυτοί οι άνθρωποι με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα: Μία γυναίκα που δοκιμάζει, αλλάζει και λατρεύει να τσαλακώνει την εικόνα της. Αν αυτό για κάποιες σημαίνει πως δεν έχω χαρακτήρα και «ταυτότητα», για κάποιες άλλες σημαίνει ότι ακριβώς επειδή είμαι τόσο εύπλαστη ή πολύπλευρη, είμαι και μοναδική.

pexels-cottonbro-studio-6069555.jpg

Δεν είναι μόνο οι χωρισμοί που με κάνουν να αλλάζω

Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, δεν είναι μόνο η συναισθηματική κατάσταση μιας γυναίκας που της δίνει το κίνητρο να αναβαθμίσει το στυλ και το γούστο της, αλλά και οι πολλαπλοί ρόλοι, τους οποίους καλείται να «υποδυθεί» στους πιεστικούς και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Τι σημαίνει αυτό; Πως καθεμιά από εμάς έχει ανάγκη να αλλάζει «πρόσωπα» ανάλογα με τον ρόλο που επιτελεί. Φοιτήτρια, επαγγελματίας, σύντροφος, φίλη, αδερφή, μητέρα… όποια και εάν είναι η θέση της, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ένα είναι το σίγουρο: Η εμφάνιση προσδιορίζει σε σημαντικό βαθμό τον ρόλο της.

Ποια από εμάς δεν θυμάται το office style που επέλεξε για την πρώτη της συνέντευξη για μία απασχόληση, το romantic σύνολο για το very first date της, το πιο comfy look που την «αγκάλιαζε» τις μέρες της καραντίνας, το πιο festive outfit για το πάρτι γενεθλίων της κολλητής της ή το lucky t-shirt της, το οποίο δεν αποχωρίζεται κάθε φορά που δίνει το πιο δύσκολο μάθημα του εξαμήνου;

Φυσικά, δεν είναι οι στυλιστικές μας επιλογές που μας δίνουν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε καθημερινά, ωστόσο, είναι η εμφάνισή μας που έρχεται να «σφραγίσει» τον δυναμισμό που κρύβουμε ήδη μέσα μας, στους πολλαπλούς ρόλους που φέρνουμε εις πέρας στην καθημερινότητά μας.

pexels-ron-lach-9489715.jpg

Ναι, εσύ είσαι όλα τα παραπάνω και έχεις κάθε δικαίωμα να διαφέρεις καθημερινά ανάλογα με τον «ρόλο» σου, τη συναισθηματική σου κατάσταση, τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα σου και ό,τι άλλο βρεθεί στον δρόμο σου, το οποίο σε εμπνέει να πειραματιστείς με την εικόνα σου. Αρκεί να είσαι τόσο μοναδική και ξεχωριστή, όσο αισθάνεσαι… και πίστεψέ με, είτε κάνεις το δικό σου statement με το πιο casual street style, είτε φορέσεις το πιο fancy φόρεμα της σεζόν, θα συνεχίσεις να είσαι εσύ, ο εαυτός σου και να μαγνητίζεις βλέμματα στο πέρασμά σου! So, be you girl, πριν ή μετά από κάθε χωρισμό!