Τηλεργασία και χαρά: Δέκα επιλογές για να αναζητήσεις την… απομακρυσμένη εργασιακή τύχη σου!

Τηλεργασία και χαρά: Δέκα επιλογές για να αναζητήσεις την… απομακρυσμένη εργασιακή τύχη σου!

Οι έρευνες που δείχνουν ότι όσοι εργάζονται με τηλεργασία είναι πιο ευτυχισμένοι, είναι πολλές!

Στην αρχή μας άρεσε: Από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης, κλειστήκαμε σπίτι και εργαστήκαμε από τον αγαπημένο μας υπολογιστή. Μετά, η «χαρά» περιορίστηκε: Τα ωράρια πήγαν περίπατο και η εργασιακή ημέρα απλώθηκε σε όλο το 24ωρο και σε όλους τους χώρους του σπιτιού – όπου μπορείς να εργαστείς με το laptop, τελοσπάντων. Από εκεί και πέρα, πιστοί στην τηλεργασία έμειναν μόνο οι… σκληροπυρηνικοί. Όλες οι υπόλοιπες αποζητήσαμε συναδέλφους και την ατμόσφαιρα του γραφείου, αποζητήσαμε τα «εργασιακά» outfits και σιχαθήκαμε φόρμες και πιτζάμες, ενώ ανυπομονούσαμε, να πάει η ώρα 6 το απόγευμα και μαζί της να φύγουν και οι εργασιακές ανησυχίες μέχρι το επόμενο πρωί.

Αν όμως εσύ είσαι από εκείνες που αγάπησαν την τηλεργασία, οργανώθηκαν σωστά, τήρησαν τα όρια και τελικά αποφάσισαν πως ναι, αυτή η εργασιακή σχέση τους ταιριάζει πραγματικά, ιδού δέκα επιλογές καριέρας που μπορείς να κάνεις από το σπίτι σου ή από όπου εσύ μπορείς να δημιουργήσεις το «γραφείο» σου – και πάντως, κάπου απομονωμένα και απομακρυσμένα, όπου εργάζεσαι μόνη σου.

Οι έρευνες που δείχνουν ότι όσοι εργάζονται με τηλεργασία είναι πιο ευτυχισμένοι, άλλωστε, είναι πολλές. Δείχνουν ακόμη ότι είναι πιο παραγωγικοί και έχουν και υψηλότερο μέσο εισόδημα από τους μη απομακρυσμένους συνομηλίκους τους. Έρευνα της Buffer μάλιστα έδειξε ότι το 97% όσων «τηλε-εργάζονται», ελπίζει να συνεχίσει την τηλεργασία για το υπόλοιπο της καριέρας του.

attractive smiling woman in pink shirt sitting relaxed on sofa at home at table working online

Πράγματι, λοιπόν, τα «καλά νέα» είναι ότι υπάρχουν θέσεις τηλεργασίας σε κάθε είδους κλάδους, από την υγειονομική περίθαλψη μέχρι την εκπαίδευση και το μάρκετινγκ. Σε γενικές γραμμές μάλιστα, οι καλύτερες θέσεις τηλεργασίας περιλαμβάνουν θέσεις στην τεχνολογία, τις πωλήσεις, την εξυπηρέτηση πελατών και την εκπαίδευση. Από την άλλη όμως, καλό είναι να προσέξεις προσφορές θέσεων εργασίας που υπόσχονται υψηλούς μισθούς για μία σχετικά εύκολη και απλή δουλειά, διότι οι απατεώνες είναι πολύ πιο εύκολο να δράσουν μέσω διαδικτύου.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα μερικές επιλογές για τηλεργασία:

Εξυπηρέτηση πελατών
Πολλοί έμποροι αναζητούν προσωπικό που θα τηλεργάζεται και θα διαχειρίζεται το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών: Η αξιολόγηση των παραπόνων, η προώθηση των αιτημάτων και η επίλυση προβλημάτων των πελατών πιθανώς να υπάγονται στα καθήκοντά σου εάν αναλάβεις μία τέτοια θέση, που απαιτεί ικανότητα επικοινωνίας και βασικής χρήσης του υπολογιστή.

Προγραμματίστρια
Κατ’ εξοχήν θέση τηλεργασίας, οι περισσότεροι προγραμματιστές υπολογιστών δημιουργούν λογισμικό , γράφουν και δοκιμάζουν προγράμματα χρησιμοποιώντας γλώσσες κωδικοποίησης από το σπίτι τους.

Πωλήτρια
Δεκάδες είναι οι πωλητές που εργάζονται μέσω τηλεφώνου ή του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή και μπορείς να βρεις μια θέση σε αυτόν τον τομέα που να σου ταιριάζει απολύτως.

arnel-hasanovic-MNd-Rka1o0Q-unsplash.jpg

Δασκάλα
Όποια ξένη γλώσσα γνωρίζεις σε επίπεδο διδασκαλίας ή όποιο μάθημα μπορείς να κάνεις σε επίπεδο ιδιαίτερου, μπορεί άνετα να γίνει μέσα από υπολογιστή με τον μαθητή ή τους μαθητές σου. Κάνε την αρχή και δοκίμασέ το, ώστε να μπορείς να το εξελίσσεις και να το τελειοποιείς διαρκώς.

Data Entry
Είναι μία ειδικότητα που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με το data entry, δηλαδή την εισαγωγή δεδομένων, πέφτουν συχνά θύματα απάτης – αλλά εάν ερευνήσεις εκ των προτέρων τον υποψήφιο εργοδότη σου, μπορείς να αποφύγεις τις κακοτοπιές.

Μεταφραστές
Επίσης μία «παραδοσιακή» επαγγελματική κατηγορία αναφορικά με την απομακρυσμένη εργασία. Οι μεταφραστές εργάζονται από το σπίτι, όπου και όπως θέλουν, αρκεί να είναι συνεπείς στα πάντα πολύ πιεστικά deadlines τους.

towfiqu-barbhuiya-jOeh3Lv88xA-unsplash.jpg

Συγγραφείς - Copywriter
Αντίστοιχα, εάν θέλεις να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στο γράψιμο, είναι βέβαιο ότι θα εργαστείς από το σπίτι. Μπορεί να βρεις κάτι πιο συγκεκριμένο να κάνεις για αρχή και να μην ξεκινήσεις αμέσως να γράφεις δικά σου βιβλία – για παράδειγμα κάποιοι επιχειρηματίες αναζητούν ανθρώπους που ανανεώνουν τις ιστοσελίδες τους με περιεχόμενο, επομένως, μπορεί εκεί να βρεις μια νέα αρχή.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως έχοντας τα μάτια σου ανοιχτά και αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία, μπορείς να βρεις μια εργασία που θα σε γεμίζει, θα σε αποζημιώνει επαρκώς και θα την κάνεις από το σπίτι ή όπου αλλού επιλέγεις!