Δέκα πράγματα που υπόσχονται να σου χαρίσουν τα «παραμυθένια» Χριστούγεννα που ονειρεύεσαι

Δέκα πράγματα που υπόσχονται να σου χαρίσουν τα «παραμυθένια» Χριστούγεννα που ονειρεύεσαι

Διότι το μόνο που χρειάζεσαι για να ζήσεις τα πιο «παραμυθένια» Χριστούγεννα, παρόμοια με αυτά των παιδικών σου χρόνων, είναι τον δεκάλογο που ακολουθεί παρακάτω.

Δεν έχει σημασία πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, αν είσαι χωμένη κάτω από το πάπλωμα, αν με διαβάζεις ενώ μετακίνησε με το τρένο ή αν περιμένεις να έρθει η σειρά σου στο κομμωτήριο, το σίγουρο είναι πως έφτασε -επιτέλους- η παραμονή των Χριστουγέννων, οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι από φουριόζους, χαμογελαστούς περαστικούς με σακούλες στα χέρια, η κίνηση παραμένει αμείωτη, η διάθεσή σου -ευτυχώς- ανεβασμένη και η ατμόσφαιρα πιο γιορτινή από ποτέ.

Παρότι διστάζεις να πιστέψεις πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα και θα καταφέρεις να βιώσεις συναρπαστικές εμπειρίες που θα αναπολείς με νοσταλγία στο μέλλον, κάτι μέσα σου, σου λέει να ενδώσεις στη φρενίτιδα των ημερών. Ξέρεις πως αυτές οι δύο μέρες του χρόνου δεν έχουν τίποτα ξεχωριστό σε σχέση με τα άλλα Σαββατοκύριακα, ωστόσο, θέλεις να τις ζήσεις στο έπακρο, κινηματογραφικά, ξέγνοιαστα και με στυλ, δηλαδή σαν ένας άλλος Kevin McCallister. Αυτό δεν σημαίνει πως θα χρειαστεί να ξεφύγεις από το budget σου.

Διότι το μόνο που χρειάζεσαι για να ζήσεις τα πιο «παραμυθένια» Χριστούγεννα, παρόμοια με αυτά των παιδικών σου χρόνων, είναι τον δεκάλογο που ακολουθεί παρακάτω. Μέσα από αυτόν θα αντλήσεις αρκετή έμπνευση και ιδέες, για να δώσεις στις φετινές γιορτές τη μαγεία που θα τις κάνει πραγματικά αξέχαστες.

#1 Πες «ναι» δίχως δεύτερη σκέψη στα παιδιά που σου λένε «να τα πούμε»

Γέμισε το πορτοφόλι σου με 10 ευρώ σε κέρματα και την τσάντα σου με μερικά συσκευασμένα γλυκίσματα, όπως καραμέλες και γλειφιτζούρια. Διότι με μία βόλτα στο δρόμους της πόλης, θα συναντήσεις πολλά παιδιά που θα σου προτείνουν, «να τα πούμε». Μην τα αποπάρεις ή τα προσπεράσεις. Αφιέρωσε ένα λεπτό για να σου πουν τα κάλαντα, αν θέλεις σιγόνταρέ τα και άσε τις φωνές τους να «πλημμυρίσουν» με χαρά το πρωινό της Παραμονής.

#2 Βάλε μία γευστική και ανατρεπτική «πινελιά» στο οικογενειακό τραπέζι

Αν είσαι αστέρι στη μαγειρική και η κουζίνα είναι το φυσικό σου περιβάλλον, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ετοιμάσεις ένα λαχταριστό πιάτο για το γιορτινό, οικογενειακό τραπέζι. Μία τάρτα λαχανικών, μία βελουτέ σούπα, ένα χοιρινό ρολό με «πλούσια» γέμιση, είναι μερικές από τις κλασικές, γιορτινές συνταγές τις οποίες μπορείς να πειράξεις, για να δημιουργήσεις ένα ψαγμένο, gourmet αποτέλεσμα.

#3 Φτιάξε μελομακάρονα, βασιλόπιτα και κουραμπιέδες με τη μαμά σου

Εντάξει, μπορεί να μην είσαι αστέρι στη μαγειρική όμως, είσαι αρκετά ικανή, ώστε να βοηθήσεις τη μαμά σου στην προετοιμασία των μελομακάρονων, της βασιλόπιτας, των κουραμπιέδων. Με αυτόν τρόπο, θα κάνεις κάτι δημιουργικό και συγχρόνως, θα μοιραστείς κοινό, ποιοτικό χρόνο με τη μητέρα σου.

michele-purin-19F94SkMgU4-unsplash-(1).jpg

#4 Κάλεσε τις φίλες σου στο σπίτι για ζεστό glühwein και ατελείωτο chit chat

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Παραμονής, είναι πολύ πιθανό να σε κυριεύσουν τα Christmas Blues, ειδικά αν δεν έχεις κανονίσει κάτι για το ίδιο βράδυ. Πώς θα τα αντιμετωπίσεις; Καλώντας τις φίλες σου σε μία σπιτική μάζωξη με καλή μουσική, finger food επιλογές, ζεστό glühwein και ατελείωτο chit chat.

#5 Βάλε τα γιορτινά σου και ντύσου όσο extravagant θες, χωρίς να σε νοιάζει

Ανεξάρτητα αν είσαι φαν ή ορκισμένη πολέμια των γιορτών, παραμένουν μία ιδανική αφορμή για να ντυθείς όσο λαμπερά θέλεις, χωρίς να σε ανησυχεί το ότι είσαι κάπως overdressed για την περίσταση. Άλλωστε, κάθε Χριστούγεννα η υπερβολή είναι ο «κανόνας» στις εμφανίσεις μας, οπότε μην διστάσεις να κολλήσεις στραφταλιζέ face gems στο πρόσωπό σου, να φορέσεις ένα παντελόνι με παγιέτες ή ένα τοπάκι με φτερά.

#6 Παρακολούθησε μία διαχρονική, χριστουγεννιάτική ταινία που αγαπάς πολύ

Από το 1998 και μετά, Χριστούγεννα για εμένα είναι το χιόνι που κάθεται πάνω στα μαλλιά της Winona Ryder, καθώς χορεύει και ο Johnny Depp ως Ψαλιδοχέρης σκαλίζει ένα γλυπτό από πάγο. Αν έχεις και εσύ, λοιπόν, μία ταινία στο μυαλό σου, η οποία έχει «σφραγίσει» τα Χριστούγεννά σου, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να τη δεις ξανά σε επανάληψη.

jeshoots-com-PpYOQgsZDM4-unsplash.jpg

#7 Κάνε μία καλή πράξη που θα προσφέρει χαρά σε κάποιον γνωστό ή άγνωστο

Εφόσον θα μαγειρέψεις για το εορταστικό δείπνο, μήπως να έδινες μία γενναιόδωρη μερίδα στην ηλικιωμένη κυρία που μένει στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας σου; Μήπως το φόρεμα που είχες βάλει τη Πρωτοχρονιά του 2010 και πλέον δεν σου κάνει, θα πήγαινε «γάντι» στην ξαδέρφη σου; Κι όμως, μία μικρή πράξη προσφοράς μπορεί να χαρίσει αμέριστή χαρά σε έναν άλλο άνθρωπο, αλλά και μία τεράστια ανταμοιβή σε εσένα: Το χαμόγελο αυτού του ανθρώπου, όταν θα δεχθεί την προσφορά σου.

#8 Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη εξηγώντας γιατί φέτος ήσουν η καλύτερη

Αν νομίζεις πως είσαι αρκετά μεγάλη για να γράψεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Διότι ένα γράμμα στο οποίο θα αναφέρεις πόσα κατάφερες τη χρονιά που αφήνουμε πίσω, πόσο πιο κοντά έφτασες στον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις στο μέλλον, είναι αυτό που θα σου επιβεβαιώσει πως ένα μικρό δωράκι προς τον εαυτό σου, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να κατακτήσεις τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

#9 Ετοίμασε ευφάνταστες κάρτες για τους ανθρώπους που αγαπάς

Έχεις βάλει όλα τα «τσεκ» στη λίστα με τα γιορτινά δώρα; Τότε, αφιέρωσε λίγο χρόνο να ετοιμάσεις χειροποίητες ευχετήριες κάρτες στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Εκτός από τις κλασικές ευχές για υγεία, χαρά, επιτυχίες και αγάπη το 2023, μπορείς να αναφέρεις στον καθέναν από τους παραλήπτες ξεχωριστά, έναν λόγο για τον οποίο το 2022 δεν θα ήταν τόσο υπέροχο, δίχως εκείνους.

kelly-sikkema-ik0ZEG8MBgM-unsplash.jpg

#10 Χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Στις 26 Δεκέμβρη μπορεί να είναι Δευτέρα όμως, εσύ πιθανότατα δεν χρειάζεται να πας στο γραφείο. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, να περνούσες το βράδυ των Χριστουγέννων σε κάποιο δημοφιλές dance spot της πόλης, εκεί όπου μπορείς να χορέψεις σαν να μην σε βλέπει κανείς, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας;

Όπως και αν αποφασίσεις να περάσεις το γιορτινό τριήμερο, επίλεξε να κάνεις πράγματα και να συναντήσεις ανθρώπους που θα σε «πλημμυρίσουν» με όμορφα συναισθήματα. Άλλωστε, αυτό δεν είναι και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων; Να μοιραζόμαστε αγάπη, χαρά και στιγμές, με τους ανθρώπους που αγαπάμε πιο πολύ στον κόσμο.