Πώς να πεις «αντίο» στο hangover για να μην είσαι όλη μέρα στο κρεβάτι

Πώς να πεις «αντίο» στο hangover για να μην είσαι όλη μέρα στο κρεβάτι

Πόσο εύκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τη διασκέδαση;

It’s the most wonderful time of the year και όπως είναι αναμενόμενο, η διασκέδαση, οι νυχτερινές βόλτες, τα girls night out με τις κολλητές σου και η διάθεση για ατελείωτο ξενύχτι είναι στο πικ τους. Παρ’ όλα αυτά, οι υποχρεώσεις και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας «απαιτούν» από εμάς, αυτές τις ημέρες του χρόνου, να διασκεδάζουμε το βράδυ και να είμαστε συνεπείς το πρωί, αφού τόσο το γραφείο, όσο και τα πρωτοχρονιάτικα δώρα, το New Year’s Eve ή ακόμα και οι πρωινές βόλτες, μας θέλουν υπ’ ατμόν σχεδόν όλο το 24ωρο.

Πόσο εύκολο είναι όμως, να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τη διασκέδαση, Queenette, όταν αυτή η πόλη σε ξεσηκώνει με τις μελωδίες της, τα γιορτινά χρώματα και τα φωτεινά λαμπάκια της; Κι όμως είναι, ειδικά για εσένα που θέλεις να βρεις τρόπους έτσι ώστε να πεις «αντίο» στο hangover μετά από μία αξέχαστη βραδιά.

Μπορεί, λοιπόν, συχνά να ακούς συμβουλές, που συνήθιζες να ακολουθείς στα σχολικά σου χρόνια ή να πίνεις μαντζούνια που σου πρότειναν οι παππούδες σου όταν τους έλεγες πως πονάει το στομάχι σου, ωστόσο τα συγκεκριμένα υποκατάστατα δεν είναι ιδιαιτέρως βοηθητικά, μιας και η λύση «κρύβεται» στην πρόληψη. Αρκεί, να πεις «ναι» στα παρακάτω tips που αυτές τις ημέρες, δεν θα σε αφήσουν να χάσεις καμία γιορτινή στιγμή με τις κολλητές σου.

Αφιέρωσε χρόνο πριν την έξοδό σου για να καταναλώσεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα

Σίγουρα, έχεις και εσύ μία φίλη που σου έχει προτείνει κάποιο συμπλήρωμα έτσι ώστε να αποφύγεις το hangover μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι. Ωστόσο, όπως φαίνεται, η επιστήμη έχει άλλη άποψη: Γιατροί και επιστήμονες εκτιμούν ότι η προώθηση τέτοιου τύπου συμπληρωμάτων είναι περισσότερο μάρκετινγκ, παρά μία αποτελεσματική μέθοδος αποτροπής του hangover.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις το hangover πριν την έξοδό σου. Τι θα έλεγες, για παράδειγμα, να καταναλώσεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα πριν βγεις; Κι όμως, η κατανάλωση φαγητού, πριν τη βραδινή σου έξοδο και την καθιερωμένη βόλτα στα μπαράκια, μέχρι να καταλήξεις στο αγαπημένο σου στέκι, είναι σωτήρια.

Το να είναι γεμάτο το στομάχι σου, ενώ είσαι έξω και διασκεδάζεις πίνοντας ένα γευστικό cocktail και χορεύοντας σε γιορτινούς ρυθμούς, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης του αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματός σου και να μειώσει τη σοβαρότητα του hangover την επόμενη μέρα. Για εσένα, που θέλεις να δεις σίγουρα αποτελέσματα, μάθε πως τα γεύματα με πολλά λιπαρά ή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι καλύτερα, παρόλα αυτά, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να τρως ένα πλήρες γεύμα και να μην αφήνεις το στομάχι σου χωρίς φαγητό για ώρες.

toni-koraza-r_VLi4NDa9c-unsplash.jpg

Δώσε σημασία στην κατανάλωση νερού για να είσαι διαρκώς ενυδατωμένη

Το δεύτερο tip που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου είναι το άφθονο νερό. Όση και εάν είναι η διάθεσή σου για fun στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, μην ξεχνάς τον πιο πολύτιμο «σύμμαχο» της καθημερινότητάς σου και αυτές τις ημέρες του χρόνου που τρέχεις και δεν φτάνεις. Ναι, πρόκειται για το νερό, που αποτελεί βασικό στοιχείο στον well being τρόπο ζωής που ακολουθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κι όμως, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να αποφύγεις το hangover και το «βαρύ» κεφάλι της επόμενης ημέρας, είναι να μένεις ενυδατωμένη όπου κι αν βρίσκεσαι. Και πίστεψέ με, το hangover και οι επιπτώσεις του για την επόμενη ημέρα, θα αποτελούν από εδώ και στο εξής μία μακρινή ανάμνηση.

Αυτές τις γιορτές λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιορίσεις όλα εκείνα που σε κάνουν να διασκεδάζεις, όπως το να χορεύεις με τις κολλητές σου σε ξέφρενους ρυθμούς και να γελάς πιο δυνατά από ποτέ, αρκεί να πίνεις ένα, δύο ή και πέντε ποτήρια νερό, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, και θα με θυμηθείς. Άλλωστε, οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, φροντίζουν τον οργανισμό σου σε κάθε περίσταση, έτσι δεν είναι;

pexels-leeloo-thefirst-5842233.jpg

Κάνε ένα αναζωογονητικό ντους και απόλαυσε τη ζεστασιά του κρεβατιού σου

Μπορεί να μην το κάνεις συχνά, όμως είναι αλήθεια πως ο οργανισμός και το σώμα σου χρειάζεται χρόνο για να μπει από τη μία κατάσταση στην άλλη. Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι σημαντικό να ακολουθήσεις «κατά γράμμα» τη night routine σου, πριν ξαπλώσεις στο ζεστό σου πάπλωμα. Έξτρα tip, να απολαύσεις ένα αναζωογονητικό αφρόλουτρο. Άλλωστε, τα δέκα λεπτά που θα διαθέσεις μέσα στο ντους σου, δεν θα «κλέψουν» πολύ χρόνο από την ξεκούρασή σου.

Μέχρι να βάλεις στο «καλάθι» των απλύτων το πιο festive outfit των ημερών, να πλύνεις το πρόσωπό σου από το sparkling make up που σίγουρα είναι το αγαπημένο σου, να κάνεις ένα μίνι chit chat με την κολλητή σου για τα νέα της βραδιάς και να απολαύσεις ένα ζεστό αφρόλουτρο, θα έχεις ήδη βρεθεί στην «αγκαλιά» του Μορφέα, χωρίς να το καταλάβεις και θα ξυπνήσεις πιο ξεκούραστη απ’ ό,τι συνήθιζες να κάνεις μέχρι σήμερα.

pexels-vlada-karpovich-5357334.jpg

Κι όμως, τα Χριστούγεννα αλλά και οι μέρες που ακολουθούν, είναι δικαίως η πιο όμορφη περίοδος του έτους, αφού «υπόσχονται» αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ανεπανάληπτες εμπειρίες στα στέκια της πόλης. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, λοιπόν, θα καταφέρεις να βγάλεις από τη ζωή σου το hangover που συνήθως «συνοδεύει» τις πιο γιορτινές βραδιές του έτους και να απολαύσεις κάθε στιγμή στο έπακρον.