Ποια είναι τα deco trends που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει με παλατάκι το 2023

Ποια είναι τα deco trends που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει με παλατάκι το 2023

Μερικές αλλαγές στον προσωπικό σου χώρο είναι ό,τι χρειάζεσαι για να γυρίσεις σελίδα το 2023

Διανύουμε τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς και όπως είναι λογικό, η προσοχή σου έχει στραφεί σε όλα εκείνα που θέλεις να αλλάξεις ή να βελτιώσεις, για να απολαμβάνεις μία καλύτερη και πιο άνετη καθημερινότητα μέσα στο 2023. Και μπορεί τα resolutions που έχεις θέσει για τον εαυτό σου, να σε εμπνέουν να κυνηγήσεις την καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, ωστόσο, δεν αρκούν για να σου χαρίσουν την ποιότητα ζωής που επιθυμείς για εσένα.

Διότι για να μπορέσεις να αναβαθμίσεις την ποιότητα και τον τρόπο ζωής σου, χρειάζεται πρώτα να έχεις διαμορφώσει και το ανάλογο περιβάλλον. Βλέπεις, ο προσωπικός σου χώρος παίζει καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και τη διάθεσή σου. Συνεπώς, μερικές μικρές αλλαγές στη διακόσμηση ή τη διαρρύθμισή του, ίσως να είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσεις το παλατάκι το οποίο θα σε εμπνέει να βιώσεις περισσότερες σπιτικές, cozy στιγμές.

Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τα πέντε κορυφαία trends στον χώρο της διακόσμησης για το 2023, ώστε να αποφασίσεις με ποιο από αυτά θα ανανεώσεις τον χώρο σου!

#1 Viva magenta και όλα στο κόκκινο για το 2023

Το εντυπωσιακό Viva Magenta ανακηρύχθηκε ως το χρώμα της χρονιάς για το 2023, διότι είναι ένα ζωηρό κόκκινο το οποίο ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς. Αυτό δεν μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη, καθώς στην ευρύτερη παλέτα του 2023 κυριαρχούν οι βαθιές, κόκκινες αποχρώσεις. Το διαχρονικό wine red, το μπουργκουντί και το μπορντό είναι οι «πλούσιες», ιδιαίτερες αποχρώσεις που αναδεικνύουν τα πιο ουδέτερα χρώματα και τα συμπληρώνουν, δίνοντας συγχρόνως ακόμη μεγαλύτερη βάθος σε έναν χώρο. Αν διστάζεις να επενδύσεις σε νέο έπιπλο, το οποίο θα έχει μία τόσο έντονη απόχρωση, μπορείς να επιλέξεις διακοσμητικά που θα προσθέσουν διακριτικές κόκκινες «πινελιές» και θα δώσουν μία ταυτότητα στον χώρο σου.

pexels-karolina-grabowska-6276022.jpg

#2 Δώσε προτεραιότητα στη βιωσιμότητα

Για μία ακόμη χρονιά, η βιωσιμότητα παραμένει μέσα στις κορυφαίες τάσεις στον χώρο του design, παρακινώντας εμάς τους υπόλοιπους να αποκτήσουμε ένα πιο eco-friendly περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως λέμε «ναι» σε zero waste και second hand προιόντα, σε μικρότερα brands κατασκευής επίπλων που ακολουθούν ethical τρόπους παραγωγής και σε έμπειρους τεχνίτες που εμπορεύονται δικά τους, χειροποίητα δημιουργήματα. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να πραγματοποιήσεις μία βόλτα στα παλαιοπωλεία της πόλης, προτιμώντας μικρότερες, συνοικιακές επιχειρήσεις αντί για τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων επίπλων, θα ανακαλύψεις πολλές προσιτές προσθήκες για το σπίτι σου, οι οποίες θα φέρουν έναν αέρα ανανέωσης και... νοσταλγίας για το 2023.

pexels-charlotte-may-5824519.jpg

#3 Μαξιμαλισμός, πολυχρωμία και layering

Μπορεί τα κόκκινα να «πρωταγωνιστούν» στην παλέτα του 2023, όμως, η νέα χρονιά επιβάλλει ακόμη περισσότερο χρώμα, ευρηματικούς συνδυασμούς υφών και statement prints σε κάθε χώρο του σπιτιού σου. Κάπως έτσι, οι ουδέτεροι μπεζ τόνοι, οι μονοχρωμίες και ο καθαρός μινιμαλισμός φεύγουν, για να δώσουν τη θέση τους σε πολύχρωμα patterns με έντονα χρώματα, περίπλοκα και σύγχρονα σχέδια επίπλων «ντυμένα» με μαξιμαλιστικά υφάσματα, διακοσμητικά που εκφράζουν απόλυτα την προσωπικότητα και το στυλ του ιδιοκτήτη τους. Αν θέλεις να υιοθετήσεις αυτό το trend, να ξέρεις πως μπορείς να το κάνεις παραμένοντας on budget. Πώς; Βάφοντας ένα μικρό, παλιό τραπεζάκι σαλονιού σε μία εντυπωσιακή μονοχρωμία, όπως το μωβ, το κίτρινο και το κυπαρίσσι και «ντύνοντας» τον καναπέ σου με ένα ριχτάρι το οποίο με την απόχρωσή του θα δημιουργεί μία μοναδική χρωματική αντίθεση στο σαλόνι σου.

pexels-sammsara-luxury-modern-home-1099816.jpg

#4 Προετοιμάσου για τις σπιτικές συγκεντρώσεις

To 2023 θέλουμε να είναι η χρονιά που θα αναπληρώσουμε τον κοινό χρόνο που χάσαμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό είναι κάτι που υποστηρίζει έμπρακτα ο κόσμος του design και της αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τους interior designers, η φετινή χρονιά θα είναι αυτή που θα φέρει τις σπιτικές συγκεντρώσεις στο επίκεντρο του σχεδιασμού των εσωτερικών χώρων, συνδυάζοντάς τες με την ανάγκη μας για περισσότερη άνεση και ευεξία. Αυτό σημαίνει πως θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους ενός σπιτιού, το σαλόνι και την τραπεζαρία, ενώ θα αναδειχθούν υλικά που υπόσχονται να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά μας. Από υφάσματα που πλένονται εύκολα και φυτά εσωτερικού χώρου μέχρι πρακτικά έπιπλα και gadget που βελτιώνουν την ατμόσφαιρα ενός σπιτιού, όλα μας υπόσχονται πως το 2023 θα απολαύσουμε περισσότερο το σπίτι μας και μάλιστα, με την καλύτερη παρέα.

pexels-taryn-elliott-4112237.jpg

Τι σίγουρο είναι πως μερικές αλλαγές στον προσωπικό σου χώρο είναι ό,τι χρειάζεσαι για να γυρίσεις σελίδα το 2023 και να υποδεχθείς μία πιο άνετη και απολαυστική καθημερινότητα. Κάπως έτσι, θα καταφέρεις να διαμορφώσεις ένα περιβάλλον το οποίο θα σε εμπνέει, θα σε χαλαρώνει και θα σε ξεκουράζει, ώστε να μπορείς να κυνηγάς κάθε μέρα τους στόχους σου.