Ετοιμαστείτε να γνωριστείτε με την ινδική μουσική

Ετοιμαστείτε να γνωριστείτε με την ινδική μουσική

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αντίστοιχα θα λάβει χώρα το 2ο φεστιβάλ Ινδικής Μουσικής «Τούντζι Μέλα».

Υπήρξε το, μοναδικό ίσως, sold out μουσικό φεστιβάλ του περσινού καλοκαιριού και έπειτα από απαίτηση του εκλεκτικού κοινού της world μουσικής στη χώρα μας, επιστρέφει.

H Ελληνο-Ινδική εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση και με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, οργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Ινδικής Μουσικής «Τούντζι Μέλα» το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την συμμετοχή διάσημων δεξιοτεχνών του είδους.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πολιτισμών, μια μυσταγωγία ήχων και ρυθμών, για δυο μοναδικές βραδιές στην Αθήνα, το «Τούνζι Μέλα» φέρνει κοντά μας την μαγεία της μακραίωνης Ινδικής μουσικής, η οποία μέσω της πνευματικής της σχέσης με τον διαλογισμό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Η Ινδική μουσική είναι κυρίως πνευματική και είναι συνδεδεμένη με την ψυχή. Ο κάθε μουσικός που βρίσκεται μπροστά στο κοινό λαμβάνει υπόψη του το χώρο όπου βρίσκεται, το χρόνο που έχει στη διάθεσή του να παίξει, τα συναισθήματα του καθώς και τα συναισθήματα που θέλει να επικοινωνήσει στο κοινό του. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, καθώς η ινδική μουσική προκύπτει από μια έντονη προσωπική σχέση με το Θείο, ο καλλιτέχνης στοχεύει στην κατάκτηση της πνευματικής και όχι της αυστηρά καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα
Τηλ: 210 3453111

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Αθήνα
Τηλ: 210 3418550