6+1 Πολιτιστικές προτάσεις αν δεν θες να περάσεις του Αγ. Βαλεντίνου συμβατικά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
6+1 Πολιτιστικές προτάσεις αν δεν θες να περάσεις του Αγ. Βαλεντίνου συμβατικά

Αν δεν θες να κάνεις τα συνηθισμένα, σου έχουμε κουλτουρέ (ή και όχι τόσο) προτάσεις για να περάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο λίγο διαφορετικά.

Βαρέθηκες τα ρομαντικά δείπνα και τα fancy cocktails; Θες να τη δεις αλλιώς για τον Άγιο Βαλεντίνο; Θες κάτι να σου μιλήσει διαφορετικά για την ημέρα των ερωτευμένων; Δεν είσαι η μόνη.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει διαφορετική έκφραση για τον κάθε ένα από εμάς, κάτι που μπορεί να αλλάζει και κάθε χρόνο, και αυτό είναι αποδεκτό και απόλυτα κατανοητό. Σε περίπτωση που θες να τη γιορτάσεις, αλλά δεν θες να πας απλά για ένα dinner, συγκεντρώσαμε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις που θα δώσουν έναν διαφορετικό αέρα στο ρομάντζο σου.

Πολιτιστική ατζέντα Φεβρουαρίου: Τι να δεις και πού να πας για να περάσεις καλά

7 προτάσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Modern Love: Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας

Στη νέα έκθεση του ΕΜΣΤ, η οποία έρχεται στη χώρα μας μετά την Γερμανία, Εσθονία και Ολλανδία, η αγάπη του σήμερα είναι στο επίκεντρο, και κυρίως το πώς επηρεάζεται κοινωνικά, εργασιακά, σωματικά και στον λόγο από την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο. Το "Modern Love", σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΕΜΣΤ, είναι μια έκθεση για την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από τα έργα 24 καλλιτεχνών από 14 χώρες, διερευνάται το πώς η ψηφιακή τεχνολογία και η σύγχρονη οικονομία έχουν μετασχηματίσει αυτό το μοναδικό συναίσθημα, τις κοινωνικές σχέσεις αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Link: Modern Love

Φεστιβάλ Σοκολάτας - Αμαξοστάσιο

Πόσο ταιριαστή η σοκολάτα με τον έρωτα; Αν η αγάπη σου για τη σοκολάτα ξεπερνά την αγάπη σου για την... αγάπη, τότε να ξέρεις πως σήμερα είναι η τελευταία μέρα για το Φεστιβάλ Σοκολάτας, όπου θα βρεις κάθε λογής σοκολατένιες γεύσεις και δημιουργίες από εκθέτες, ζαχαροπλαστεία και pastry chefs: σε βάφλες ή σε pancakes, σε μπάρες ή σε μπουκιές, λευκή ή μαύρη, παγωτό ή λιωμένη, cupcake ή brownie, ό,τι και να προτιμάς, σίγουρα θα το βρεις. Οι πόρτες του ανοίγουν από τις 17:00 και μένουν ανοιχτές μέχρι τις 23:00, στο Αμαξοστάσιο θα βρεις DJ sets, διάφορες δράσεις όπως "Live Cooking με celebrity chefs" ή "Love Challenges", υπάρχει ειδική περιοχή για παιδιά, αλλά και ξεχωριστό κομμάτι για τους πρώην! Το μότο του φεστιβάλ: "Άλλη μια αγάπη ή μια άλλη αγάπη;" Μπορείς να πας μόνη σου, με τον σύντροφό σου, με φίλους ή με όποιον θες, γιατί πολύ απλά, με όποιον και να πας, σίγουρα θα γλυκαθείς.

Link: Chocolate Fest

Το Φάντασμα της Όπερας - Christmas Theater

το μιούζικαλ-υπερθέαμα του Andrew Lloyd Webber
Το ρομαντικό και επιβλητικό
Αν είσαι της υπερβολής και του θεάματος, τότε μπορείς να πας να δεις το ροματικό και επιβλητικό μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber. Το Φάντασμα της Όπερας είναι από τα πιο διάσημα και διαχρονικά μιούζικαλ με τραγούδια που έχουν χαραχτεί στις μνήμες μας. Ξεπήδησε από το West End το 1986 και έκτοτε συνεχίζει να είναι ένα σίγουρο blockbuster που σπάει ρεκόρ εισιτηρίων.

Link: The Phantom of the Opera

Corazon Flamenco - Ωδείο Αθηνών

Αν ο χορός είναι για σένα ένα από τα πιο δυνατά μέσα έκφρασης, τότε σίγουρα ξέρεις πως το φλαμένκο είναι από τους πιο παθιασμένους χορούς και άρα ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο σου. Για μία μόνο παράσταση, το Acropolis Festivals παρουσιάζει το "Corazon Flamenco" στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών. Τεχνική, ερμηνεία, ρυθμός, συναίσθημα, συνομιλία ανάμεσα στο τραγούδι και τα όργανα, όλα δένουν σε μια άκρως εκφραστική δύναμη.

Link: Corazon Flamenco

Οι 10 μεγαλύτερες και πιο καυτές τηλεοπτικές επιστροφές που περιμένουμε το 2023

Αδάμ Τσαρούχης: My Valentine - Half Note

Με ανανεωμένο πρόγραμμα αποκλειστικά διαμορφωμένο για τον έρωτα και την αγάπη, ο Αδάμ Τσαρούχης έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο ρόστερ τζαζ και ποπ κομματιών για τη σκηνή του Half Note, από Κωνσταντίνο Βήτα μέχρι Goerg Michael, αλλά και δικά του τραγούδια από παλιούς και νέους δίσκους του.

Link: Αδάμ Τσαρούχης: My Valentine

Προβολές ταινιών - Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η αγαπημένη συμπρωτεύουσα θέλει να αναρωτηθείς: Τι προτιμάς; Ένα happy end ή έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Δύο μονοπάτια που ποτέ δεν ξέρεις ποιο έχεις ακολουθήσει, παρά μόνο όταν φτάσεις στο τέλος. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προβάλλει δύο απόλυτα ερωτικές ταινίες: το απολαυστικό κομψοτέχνημα "Love Me Tonight" (Rouben Mamoulian, 1932) και το σπαραχτικό ποίημα "In the Mood for Love" (Wong Kar-Wai, 2001). Με χαμηλό εισιτήριο, ειδική προσφορά 1+1 και δωρεάν είσοδο αν είσαι 18 ετών, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τη δύναμη του σινεμά ξέρει πώς να γιορτάσει την ημέρα των ερωτευμένων.

Link: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

https://www.instagram.com/p/CoZM06HI-PT

Χορογραφημένα Συντριβάνια - Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τι πιο ρομαντικό να χορεύουν συντριβάνια σε βαλς του Σοστακόβιτς; Αν θες να ερωτευτείς ξανά και να ταξιδέψεις, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κάθε μέρα συντονίζει τα συντριβάνια του σε εμπνευσμένες μελωδίες για να προσφέρει ένα διαφορετικό θέαμα για τους ρομαντικούς. Μπορείτε στο παρακάτω λινκ να βρείτε και το ακριβές πρόγραμμά του και να βρείτε ακριβώς τη χορογραφία που σας ταιριάζει.

SNFCC_The-Dancing-Fountains_-(c)SNFCC_Eftychia-Vlachou.jpg

©SNFCC_Eftychia Vlachou

Link: Χορογραφημένα Συντριβάνια

ΔΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ