Wine News: ένα θρυλικό οινοποιείο κάνει pop up στην Αθήνα και τα 50 GGW επιστρέφουν για 3η χρονιά 

Νέλλη Καλαμαρά
Wine News: ένα θρυλικό οινοποιείο κάνει pop up στην Αθήνα και τα 50 GGW επιστρέφουν για 3η χρονιά 
unsplash

Μία απαράμιλλη οινική εμπειρία περιμένει τους wine lovers στο Tudor Hall στις 20 Απριλίου, ενώ το 50 Great Greek Wines επιστρέφει ανανεωμένο για 3η συνεχή χρονιά, προβάλλοντας το ελληνικό κρασί στα πέρατα της γης.

Πολύ όμορφα νέα έχουμε σήμερα για τους απανταχού οινόφιλους, αφού και το θρυλικό οινοποιείο Biondi-Santi κάνει ένα και μοναδικό «pop-up» και παντρεύεται με εξαιρετικές γεύσεις για μία βραδιά στο Tudor Hall, αλλά και ανακοινώθηκε και επίσημα η επιστροφή των 50 Great Greek Wines για τρίτη συνεχή χρονιά, τα οποία μάλιστα ανανεώθηκαν σημαντικά και βρίσκουν νέους και ακόμη πιο συναρπαστικούς τρόπους να επικοινωνήσουν τον ελληνικό αμπελώνα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Η Πάρος αποκτά το δικό της Matsuhisa μέσα στο νέο ξενοδοχείο Avant Mar

Riserva_wine.jpg

BiondiSanti στην Αθήνα

Για μία και μοναδική βραδιά οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κορυφαίου οινοποιείου από το Montalcino της Τοσκάνης στην καρδιά της Αθήνας, και μάλιστα παρουσία του Giovanni Lai, Export Manager του winery που ουσιαστικά δημιούργησε το πρώτο Brunello στην παγκόσμια οινική ιστορία. Πιο αναλυτικά, το εστιατόριο Tudor Hall του Ξενοδοχείου King George, συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά μοναδικών οινικών εμπειριών, υποδέχεται την Πέμπτη, 20 Απριλίου, το εμβληματικό οινοποιείο Biondi-Santi.

taille_douce_1.jpg

O Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης με επίτιμο καλεσμένο τον Giovanni Lai, Export Manager του θρυλικού οινοποιείου, αναλαμβάνουν να μας «ξεναγήσουν» σε μια από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές ζώνες στον κόσμο και μας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι στο μαγευτικό Montalcino της Τοσκάνης και τους δημοφιλείς αμπελώνες του. Η ιστορία ξεκινάει το 1888 όταν ο Clemente Santi μαζί με τον ανιψιό του Ferrucio Biondi Santi καλλιέργησαν την πρώτη σοδειά Brunello στην ιστορία. Το πάθος και η ευφυΐα τους οδήγησαν στη δημιουργία του Brunello di Montalcino, ενός από τα πιο περιζήτητα κρασιά διεθνώς.

Τάκος, μαργαρίτες και μεξικανική φιέστα με δυνατές υπογραφές στο κέντρο της πόλης

Tudor_Hall.jpg

Η γαστρονομική παράδοση και τα μοναδικά αρώματα του Montalcino ενέπνευσαν τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας έξι σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρασιού με το μοναδικό αυτό πάντρεμα γεύσεων και αρωμάτων. Μεταξύ άλλων, ένα ταρτάρ μόσχου με παγωτό παλαιωμένης παρμεζάνας και βατόμουρα αναμένεται να συνοδεύσει το εκλεκτό Biondi-Santi Rosso di Montalcino, 2019, ενώ χειροποίητα ζυμαρικά γεμισμένα με αγριογούρουνο, δαμάσκηνα και πεκορίνο τρούφας θα σερβιριστούν μαζί με το εμβληματικό Biondi-Santi Brunello di Montalcino, 2009.

50_GGW.jpg

50 GGW ξανά μαζί μας

Το 50 Great Greek Wines (50 GGW), η ολοκληρωμένη και δημιουργική πλατφόρμα προβολής και διαλόγου του ελληνικού κρασιού, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του για τρίτη συνεχή χρονιά. Tο διαγωνιστικό σκέλος θα λάβει χώρα στις ιστορικές κάναβες του Selene στη Σαντορίνη στις 25-28 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση απονομής, όπου θα ανακοινωθούν τα 50 καλύτερα κρασιά από αυτά που συμμετείχαν, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Resort Lagonissi στις 20 Oκτωβρίου 2023.

unsplash.jpg

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, παρουσίασε εκτενώς, σε ειδική εκδήλωση, τη φετινή έκδοση του 50 Great Greek Wines, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες αλλαγές που θα ενσωματωθούν. Από τη φετινή χρονιά, η ανακοίνωση των 50 νικητών θα γίνεται πλέον όχι βάσει κατάταξης αλλά αλφαβητικά με την αρίθμηση να υπάρχει μόνο στους νικητές των επιμέρους κατηγοριών, οι οποίες ανανεώνονται και ενισχύονται. Επιπροσθέτως, το 50 GGW | 2023 δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κρασιά του πολλά υποσχόμενου Κυπριακού αμπελώνα. Τέλος, θεσμοθετούνται και τα Greek Industry Awards σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν άνθρωποι, θεσμοί και πρωτοβουλίες που κινούνται είτε εντός είτε περιφερειακά του κλάδου του κρασιού και οι δράσεις τους εμπεριέχουν το στοιχείο του Greatness.

Το line-up του 50 GGW | 2023 ενισχύεται με ακόμα περισσότερες και κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες από το παγκόσμιο οινικό στερέωμα, γεγονός που ενισχύει τη αξιοπιστία της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρασιά θα αξιολογηθούν από τους:

- Julia Harding MW (Senior Editor and Writer at JancisRobinson.com),

- Μark Andrew MW (Noble Rot Magazine & Restaurants),

- Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft),

- Wojciech Bońkowski ΜW (Wine Writer),

- Caro Maurer MW (Journalist and Wine educator),

- Demetri Walters MW (Wine Consultant),

- Christophe Heynen MW (Serial entrepreneur in the wine business).

Στόχος του 50 Great Greek Wines είναι να μπει η σφραγίδα Ελληνικό Κρασί και Greatness σε όσες περισσότερες αγορές, συμβάλλοντας μέσα από την πλατφόρμα του 50 GGW στην επικοινωνία ενός καθαρού μηνύματος: Το Ελληνικό κρασί αξίζει να βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση του παγκόσμιου καταναλωτή.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.