Πέντε κορυφαία burgers μας βάζουν ιδέες για το Σαββατοκύριακο!

Νέλλη Καλαμαρά
Πέντε κορυφαία burgers μας βάζουν ιδέες για το Σαββατοκύριακο!
ilya-mashkov

Αφράτο ψωμάκι κάτω, αφράτο ψωμάκι πάνω και στη μέση λαχταριστό μπιφτέκι και ό,τι άλλο βάζει ο νους. Αλήθεια, εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου burger στην Αθήνα;

Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε, όλοι αγαπάμε τα burger. Και ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί σε εκείνη την πληθωρική, γεμάτη, ζουμερή πρώτη μπουκιά από ένα καλοφτιαγμένο burger με διαλεχτά υλικά; Και γιατί να αντισταθεί; Η απόλαυση είναι δικαίωμα όλων μας! Εμείς λοιπόν -με μεγάλη δυσκολία ομολογουμένως- ξεχωρίσαμε πέντε από τα πιο αγαπημένα μας burger joints στην πόλη, αλλά φυσικά πάντα εσύ μπορείς να φτιάξεις το δικό σου Top 5.

the_secret.jpg

Το μυστηριώδες The Secret Burger

Juicy Grill

Όταν το πρώτο Juicy Grill είχε ανοίξει σε ένα μικρό στενάκι στο Χολαργό, οι ουρές που σχηματίζονταν για να βρουν τραπέζι στα ελάχιστα τετραγωνικά του εσωτερικού του χώρου ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες. Όπως πρωτόγνωρα ήταν και τα κολασμένα του burgers με την αληθινή κρεατένια τους γεύση και την άκρως πληθωρική τους διάθεση, που έφτασαν τελικά να κάνουν το Juicy Grill ένα από τα πιο επιτυχημένα brands της χώρας μας, και όχι μόνο, αφού τα λίγα τετραγωνικά του Χολαργού έγιναν πολλά και πολύ όμορφα, το κέντρο της Αθήνας απέκτησε το δικό του εστιατόριο, αλλά άνοιξε και Juicy Grill στο Λίβανο. Πάντως όσο και να μεγάλωσαν τα τετραγωνικά, και οι δουλειές, η φανταστική γεύση και η καλή ποιότητα παραμένουν ίδιες, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα τις ουρές που συνεχίζουν να σχηματίζονται μέχρι και σήμερα για μία δαγκωνιά από τα διάσημα πια Ari Gold, New Yorker, Midtown, Chicago και τα τόσα ακόμη. Οι πληθωρικές σαλάτες, τα θεϊκά mac n cheese sticks, οι τέλειες πατάτες, τα chicken fingers και τα κολασμένα γλυκά, όπως τα NY Cheesecakes, σίγουρα βοηθούν στο να συμπληρωθεί η όλη εμπειρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, 21 0323 8689 και Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός, 21 5520 3201

Τάκος, μαργαρίτες και μεξικανική φιέστα με δυνατές υπογραφές στο κέντρο της πόλης

https://www.instagram.com/p/CddPkrDoxr1

Birdman

Φυσικά και το Birdman δεν ειδικεύεται στα burgers, ούτε θα πας εκεί μόνο για αυτό, αλλά το viral Birdman Smash του μάγου Άρη Βεζενέ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα burgers της πόλης, αφού -ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- αυτό το burger έγινε η αφορμή τα smashed burgers να γίνουν αντικείμενο συζήτησης στη χώρα μας. Απλό και θεϊκό, τόσο σε μέγεθος όσο και σε αναλογία συστατικών (διπλό μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, κρεμμύδι, καπνιστή birdman ketchup), ώστε να μπορείς να το φας χωρίς να λερωθείς με το ένα χέρι, με κορυφαίας ποιότητας υλικά (όλοι γνωρίζουμε πως ο Άρης Βεζενές σε όλα του τα εστιατόρια δεν επιτρέπει τίποτα έτοιμο και τίποτα που να μην ξεπερνά το κορυφαίο σε ποιότητα), που καθένα αναδεικνύεται στην εντέλεια και κανένα δεν σκεπάζει το άλλο. Μιλάμε για ένα μικρό ποίημα γεύσης και ισορροπίας! Θυμίζουμε πως βγαίνει μόνο σε συγκεκριμένο αριθμό κάθε μέρα, οπότε για να το απολαύσεις είτε στο μενού του Birdman είτε στο μενού του Ekiben θα πρέπει να σπεύσεις από νωρίς.

Info: Βουλής 35, Αθήνα, 2103212800

MORNING_GLORY.jpg

Το πληθωρικό Morning Glory

PoBoys

Το Po’ Boys του Βασίλη Σπόρου δεν είναι μπεργκεράδικο, όμως έχει πάνω από 16 burgers στο ομολογουμένως υπερπλούσιο μενού του, οπότε νομίζω δικαιούμαι να το εντάξω στο συγκεκριμένο άρθρο. Φυσικά εδώ δεν θα έρθεις μόνο για τα burgers, εγώ προσωπικά θα έρχομαι πάντα για το καλύτερο mac n cheese της Αθήνας και για τα κρέατα που βγαίνουν από το καπνιστήριο, αλλά τελικά πάντα θα παίρνω και ένα burger, γιατί πολύ απλά μου είναι αδύνατον να τους αντισταθώ. Είναι λαχταριστά, είναι πάντα εξίσου νόστιμα, και -αν με ρωτάς- σαν το Creole Brunch με τα 200 γρ. ποιοτικό μοσχαρίσιο patty, το τηγανητό αυγό, το μπέικον, το τσένταρ, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την καπνιστή κέτσαπ και τη μαγιονέζα creole δεν έχει! Στη φωτογραφία βλέπεις το ολοκαίνουριο Μorning Glory, ένα ιδιαίτερο burger με αφράτο ελληνικό λουκουμά αντί για ψωμάκι, δύο λεπτά μπιφτεκάκια, cheddar, bacon, τηγανητό αυγό και σιρόπι σφενδάμου.

Info: Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672

Wine News: ένα θρυλικό οινοποιείο κάνει pop up στην Αθήνα και τα 50 GGW επιστρέφουν για 3η χρονιά

Steak_Burger.jpg

Το ολοκαίνουριο The Steak Burger

TGI Fridays

Πώς θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα burgers της πόλης το μαγαζί, ή μάλλον τα μαγαζιά, που μας έμαθαν το αληθινό, κρεατένιο, μεστό και απολαυστικό burger στην Ελλάδα. Εκείνο που είναι γεύμα κανονικό, και το βλέπεις στον ύπνο σου όταν πεινάς, το σωστό, το χειροποίητο. Όταν πριν από 25 χρόνια το πρώτο TGI Friday’s άνοιξε στο Κεφαλάρι, στη χώρα μας το burger το είχαμε στο μυαλό μας τυλιγμένο σε χαρτί, όχι σε πιάτο, με ποιοτικά υλικά και λαχταριστές γαρνιτούρες. Εδώ και δυόμιση δεκαετίες λοιπόν τα handcrafted burgers των Fridays αποτελούν σημείο αναφοράς για τις κολασμένες ορέξεις μας, και όχι μόνο, αφού το μενού των αγαπημένων μας fun dining joints περιέχει προτάσεις για κάθε γούστο και προτίμηση. Προσωπικό μου αγαπημένο αυτά τα 25 χρόνια πάντως όσον αφορά στα burgers είναι το Mushroom Bacon Melt, αλλά δεν μπορώ να σου κρύψω πως πολύ πρόσφατα δοκίμασα το ολοκαίνουριο Steak Burger με Angus Steak, μπαχαρικά Cajun, τραγανά frizzled onions, μανιτάρια σωτέ, iceberg, Poblano sauce και truffle mayo σε βουτυρένιο ψωμί brioche, και κάπως έχω αρχίσει να προβληματίζομαι μήπως προδώσω την πρώτη μου αγάπη!

Info: www.fridays.gr

https://www.instagram.com/p/ChkAdK-IXrK

Smash’n Bun

Νομίζω πως δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που δοκίμασα τα burger του Smash’n Bun. Ήταν μόλις είχε ανοίξει, εκεί νομίζω κάπου στις αρχές του 2021 -μεσούσης της πανδημίας- και όπως είχα φύγει από το γραφείο είπα να περάσω να το δω. Αφού χάζεψα λίγο στον κατάλογο, πήρα ένα Moldo με κρέμα μανιταριών, βιολογικό τυρί τσένταρ και garlic mayo. Ε αυτό ήταν, κόλλησα για πάντα, γιατί από την πρώτη δαγκωνιά θυμήθηκα το επικό bacon mushroom melt των πάλαι ποτέ Wendy’s της εφηβείας μας (ναι ναι αν είσαι πολύ μικρή δεν τα πρόλαβες, ξέρω!) και μαγεύτηκα ανεπιστρεπτί. Βέβαια εδώ μιλάμε για μία εξαιρετικά ποιοτική εκδοχή burger πρότασης, αφού στο μενού που επιμελείται ο εξαιρετικός σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου ο κιμάς είναι από ελληνικό 40 days dry aged, grass fed μοσχάρι, όλες οι πρώτες ύλες είναι bio, τα buns είναι χειροποίητα πατατόψωμα, μέχρι και η ketchup είναι fermented και τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι άλλο, πέραν του να μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις τηγανητές γλυκοπατάτες που είναι από άλλο πλανήτη!

Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Αθήνα, 210 7249802