Εμπνευσμένες fusion γεύσεις και απίθανα signature cocktails στον πιο τροπικό κήπο της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Εμπνευσμένες fusion γεύσεις και απίθανα signature cocktails στον πιο τροπικό κήπο της πόλης

Το Nikkei Floresta υποδέχεται το καλοκαίρι ανανεωμένο, με τα cocktails στο επίκεντρο της γευστικής εμπειρίας και το φαγητό του πραγματικά στην καλύτερή του φάση.

Δεν μπορώ να κρύψω -και γενικά δεν κρύβω ποτέ- την ιδιαίτερη αγάπη μου για το Nikkei, ένα από τα διαχρονικά καλύτερα Asian fusion restaurant bar της Αθήνας, που αφενός έχει καταφέρει να παραμένει επίκαιρο αρκετά πλέον χρόνια μετά το πρώτο του opening και αφετέρου συνδυάζει την κορυφαία γευστική εμπειρία με την αρμόζουσα ατμόσφαιρα, ένα κράμα fun dining και σωστά μετρημένου εντυπωσιασμού.

Άραγε πόσα αστέρια Michelin χωράνε στην ίδια κουζίνα;

nikkei2.jpg

Φέτος λοιπόν το Nikkei γίνεται Nikkei Floresta για το καλοκαίρι και μας υποδέχεται στον πλήρως ανανεωμένο και άκρως εξωτικό κήπο του, στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, όπου τα τραπέζια πλέον «αγκαλιάζουν» τη μεγάλη μπάρα σε ένα σκηνικό πλημμυρισμένο από τροπικά φυτά και με χαριτωμένα ελεφαντάκια να μας χαιρετούν, μεταφέροντάς μας νοητά στα καταπράσινα δάση του Αμαζονίου.

Ελούντα: εκεί όπου οι μύθοι έχουν χτιστεί σε πραγματικά γερές βάσεις

nikkei3.jpg

Σε αυτό το πανέμορφο λοιπόν σκηνικό χτυπά ξεκάθαρα η καρδιά του καλοκαιριού στο κέντρο της πόλης αυτή τη σεζόν, με την τεράστια μπάρα -όπου αδιαφιλονίκητη βασίλισσα στέφεται η Μαίρη Ταλαιπώρου- να μας προσκαλεί να πάρουμε θέση και να συνδυάσουμε τα πάντα πρωτοποριακά και αυθεντικά δημιουργικά signature cocktails της Μαίρης με τις προτάσεις του bar menu, που πλέον γίνεται ξεχωριστή κατηγορία με πλούσιες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές. Να σημειώσω εδώ πως επιλέγοντας από το bar menu μπορείς να πάρεις μία πλήρη εικόνα της φιλοσοφίας του μενού, αλλά ταυτόχρονα να έχεις βγει και για ποτό. Προσωπικά θα το επιλέξω σύντομα για έξοδο με τις φίλες μου, χωρίς αμφιβολία.

nikkei5.jpg

O Κλάους Μπαιράμι (δεξία)

Όμως οι αλλαγές δεν έρχονται μόνο στο χώρο, αφού πλέον οι υπέροχες γεύσεις του Nikkei φέρουν την υπογραφή του Νίκου Ψηλού (βλ. Costa Navarino, Cavo Tagoo, Zuma London, Zuma Mykonos), με τον Κλάους Μπαϊράμι να βρίσκεται στην καθημερινότητα της κουζίνας. Προσωπικά βρήκα το φαγητό πάρα πολύ καλό και πολύ ταιριαστό με τις προτάσεις σε cocktails, ενώ η συνολική αύρα του χώρου σε παρασύρει στο να απολαύσεις ακόμη περισσότερο τα άκρως εντυπωσιακά και σκηνικά στημένα πιάτα, που συνδυάζουν στην εντέλεια την όμορφη εικόνα με την εξαιρετική γεύση.

nikkei5.jpg

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σου πω πως δοκιμάσαμε το μισό κατάλογο, αφού στο Nikkei είναι δύσκολο να συγκρατηθείς και το νέο μενού είναι πραγματικά γαργαλιστικό σε προτάσεις και επιλογές. Πριν όμως περάσουμε στα πιάτα θέλω να μου επιτρέψεις να σου πω δύο λόγια για τα cocktails της βραβευμένης Μαίρης Ταλαιπώρου που πραγματικά παίζουν σε άλλο επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως δοκιμάσαμε και από τη λίστα αυτή αρκετά πράγματα και όλα ήταν εντελώς sui generis, καθώς η Μαίρη έχει έναν μαγικό τρόπο να κάνει απόλυτα «δικό της» ακόμη και το πιο κλασσικό cocktail.

nikkei6.jpg

Όμως θέλω να κάνω ειδική μνεία στο Floresta Mary, την signature εκδοχή του Bloody Mary, που είναι μακράν ένα από τα πιο νόστιμα που έχω πιει ποτέ στη ζωή μου (και έχω πιει πολλά!). Χρησιμοποιώντας sake, παντζάρι, spices και κίμτσι, μεταξύ και άλλων συστατικών, η Μαίρη κατόρθωσε να φτιάξει ένα βαθιά γήινο αποτέλεσμα με βαθιά γεύση και αληθινή νοστιμιά και αρκετό spiciness, το οποίο όμως όχι απλώς δεν σκεπάζει αλλά αντίθετα αναδεικνύει τις γεύσεις του μενού.

https://www.instagram.com/p/CuFJnW_oknO/

Και μια και είπαμε για μενού, κατά τη γνωστή μου συνήθεια, θα σου παραθέσω το αγαπημένο μου top 5 και θα σε αφήσω μόνη σου να ανακαλύψεις τα υπόλοιπα. Οπότε -όχι σε σειρά προτεραιότητας, αλλά σε σειρά σερβιρίσματος- σου παραθέτω το Rubia Tartare Taco με σος κίμτσι, με αληθινή κρεατένια γεύση, ισορροπημένο τέλεια σε αψάδα και έξυπνα τραγανό, το οποίο νομίζω πως είναι από εκείνα τα πιάτα που όσες φορές και να το φας αποκλείεται να το βαρεθείς ποτέ.

nikkei8.jpg

Εν συνεχεία ήρθε το Nikkei Ceviche Τόνου με αβοκάντο, μάνγκο και ponzu sauce, τέλεια όξινο και υπέροχα ανάλαφρο και φρέσκο. Όσο καλύτερα το ανακατέψεις τόσο περισσότερο θα το ευχαριστηθείς, ενώ το κράκερ ρυζιού του δίνει το τραγανό στοιχείο που θέλεις να έχει.

nikkei9.jpg

Στο signature sushi section μη χάσεις για κανένα λόγο το O-toro Roll με pico de gallo με sauce nikiri και tenkasu (τραγανά pops από κουρκούτι), τα οποία χωρίς υπερβολή αποτελούν από μόνα τους συνθήκη ικανή και επαρκή για να βρεθείς στον πανέμορφο κήπο του Nikkei.

nikkei10jpg

Θεϊκά τα Nigiri Scallops με spicy μαγιονέζα, μία τρανή απόδειξη της παντοτινής υπεροχής της απλότητας και της κορυφαίας πρώτης ύλης στα κατάλληλα δημιουργικά χέρια.

nikkei11.jpg

Κλείνω το top 5 μου υπερήφανα με τα συννεφένια Bao στον ατμό με patty από 30 ημερών dry aged μοσχάρι και αγιολί aji amarillo που είχαν ακριβώς το σωστό μέγεθος, ώστε να τα απολαμβάνεις χωρίς να γίνονται πληθωρικά και τα συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη.

nikkei12.jpg

Ξέρω πως είπα top 5 αλλά θα μου επιτρέψεις να κάνω μία μικρή «παρατυπία» για να αναφέρω το γλυκό, αφού άλλωστε όπως ξέρεις σπάνια παραμένω αρκετή ώρα στο εστιατόριο για να το απολαύσω (όπως με κοροϊδεύουν συχνά οι πιο αγαπημένοι μου συνάδελφοι πρέπει κάποτε να γράψω ένα άρθρο για τα «γλυκά που δεν έφαγα»!). Στο άκρως θεατρικό dessert λοιπόν έρχεται ένας ολόκληρος ανανάς, ο οποίος στην ουσία βρίσκεται τεμαχισμένος σε 3 «πατώματα» εκ των οποίων το ένα έχει μέσα καραμελωμένα κομμάτια ανανά, το άλλο παγωτό ρούμι και το τρίτο μία crème brûlée του ονείρου. Αν παραμένω για γλυκό σε ποσοστό 3 στις 10 φορές που επισκέπτομαι εστιατόρια, αυτή η φορά άξιζε με διαφορά!

Info: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, (ξενοδοχείο St. George Lycabettus), 210 723 9366