Date night: ραντεβού για φαγητό με το άλλο σου μισό για έναν πάντα ρομαντικό έγγαμο βίο

Νέλλη Καλαμαρά
Date night: ραντεβού για φαγητό με το άλλο σου μισό για έναν πάντα ρομαντικό έγγαμο βίο

Καθώς ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης σε περιμένουν για romantic date nights για δύο με υπέροχα πιάτα και μοναδική ατμόσφαιρα.

Ο γάμος, όπως και κάθε σχέση, χρειάζεται επένδυση προσωπικού χρόνου για να παραμείνει επιτυχημένος και δυνατός. Τα date nights σίγουρα βοηθούν να απομακρυνθούμε από τα άγχη και το στρες της καθημερινότητας, να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με το άλλο μας μισό, να συζητήσουμε σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, χωρίς κάποιος να μας διακόπτει διαρκώς, και τελικά να διασκεδάσουμε, δημιουργώντας αναμνήσεις μόνο για εμάς τους δύο. Άλλωστε ποιος είπε πως πρέπει να σταματήσεις να βγαίνεις ραντεβού, αφού παντρευτείς; Ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε εστιατόρια ιδανικά για υπέροχες βραδιές με το καλύτερο μισό σου, ανάλογα πάντα με τις γευστικές προτιμήσεις και το γούστο σας φυσικά.

Ελληνική παράδοση και σύγχρονη γαστρονομία ενώνονται με φόντο την τέχνη μέσα στο EMΣΤ

SPONDI.jpg

Οι gourmet

Η Σπονδή, βραβευμένη με αστέρια Michelin συνεχόμενα από το 2002 έως και σήμερα, σίγουρα αποτελεί ένα εστιατόριο ιδανικό για ρομαντικά ραντεβού για δύο, καθώς η πετρόχτιστη σάλα της, ο χαμηλός φωτισμός, το φως των κεριών, η σωστής έντασης μουσική, το ανυπέρβλητο σέρβις, τα υπέροχα κρασιά και φυσικά τα μοναδικά μενού του executive chef Arnaud Bignon θέτουν και με το παραπάνω τις βάσεις για μία εξαιρετική βραδιά. Η θεατρικότητα και η κλιμάκωση των degustation menus είναι βέβαιο πως θα κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον, ενώ οι μοναδικές γεύσεις και η απρόσμενες συνθέσεις των πιάτων προσφέρουν νέες εμπειρίες στον ουρανίσκο και αφηγούνται ιστορίες υψηλής γαστρονομικής δημιουργίας. Ένα date night στη Σπονδή σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις!

Info: Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107564021

Πολυτελής φιλοξενία και διάσημη γευστική υπογραφή σε μία νέα άφιξη με θέα την Ακρόπολη

spyros_kai_basilhs.png

Οι κλασσικοί

Για τους λάτρεις των κλασσικών γεύσεων και της αυθεντικά ρομαντικής ατμόσφαιρας, το εστιατόριο Spiros & Vasilis συνεχίζει εδώ και 5 δεκαετίες να αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γαλλικά εστιατόρια της πόλης, ιδανικό για ειδυλλιακά date nights υπό το φως των κεριών. Άλλωστε -προσωπικά μιλώντας- τίποτα δεν μιλάει απευθείας στην καρδιά μου όπως ένα Entrecôte Café de Paris, συνοδευόμενο από ένα ωραίο γαλλικό κρασί. Εδώ μέσα στην όμορφη σάλα με τα τέλεια στρωμένα τραπέζια, το άψογο σέρβις και τις σωστές αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και των ανθρώπων μπορούμε να συζητήσουμε χωρίς διακοπές και να βρούμε όλους τους σωστούς λόγους να ερωτευτούμε ξανά από την αρχή.

Info: Λάχητος 5, Κολωνάκι, 2107237575

pracsitele.jpg

Οι Italian lovers

Η αλήθεια είναι πως η ιταλική κουζίνα είναι ρομαντική από μόνη της, αλλά το ολάνθιστο Prac.sitele στο κέντρο της πόλης πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Με έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο λουλούδια να κρέμεται από το ταβάνι, αναμμένα κεριά να στολίζουν τα πανέμορφα στρωμένα τραπέζια, ευφάνταστα cocktails με ιταλικό flair να αφήνουν τη μεγάλη μπάρα και να καταφθάνουν στο τραπέζι μας και τις εξαιρετικές γεύσεις του σεφ Βασίλη Παύλου να μας ταξιδεύουν νοητά στη Ρώμη και τη Νάπολη, το Prac.sitele προσφέρεται ιδανικά για ένα υπέροχο βράδυ για δύο γεμάτο χαμόγελα και τρυφερά ενσταντανέ πάνω από χειροποίητη pasta και αυθεντική ιταλική πίτσα απευθείας από τον ξυλόφουρνο.

Info: Πραξιτέλους 7, Αθήνα, 2107000720

brutus.jpg

Οι λάτρεις του κρέατος

Αν το μόνο που αγγίζει την αγάπη που τρέφει ο ένας για το άλλον είναι η κοινή σας αγάπη για το κρέας και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τότε το Brutus Tavern είναι ξεκάθαρη επιλογή. Το εντυπωσιακό εστιατόριο του Κολωνακίου με τα πιάτα με τις fancy νεκροκεφαλές του διάσημου βρετανικού οίκου Royal Stafford να αποτελούν από μόνα τους αφορμή για insta-worthy stories και το καθαρά θεατρικό σκηνικό του να διανθίζεται τόσο από dark luxury όσο και από private gents club νότες υπόσχεται πως κανένας meat lover εδώ δεν θα μείνει παραπονεμένος. Premium κοπές, λαχταριστά συνοδευτικά, ευφάνταστα πιάτα, ιδιαίτερα κρασιά και υπέροχα ζωντανή ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα εστιατόριο ιδανικό για carnivorous date nights στην πόλη.

Info: Λεβέντη 3, Κολωνάκι τηλ. 2107240453

wild-7.jpg

Οι sushi & cocktail fans

Για όσους αγαπάνε το κορυφαίο ασιατικό φαγητό, τα fun vibes και τα καλοφτιαγμένα cocktails, μία από τις πιο νέες αφίξεις της πόλης συνδυάζει και τα τρία παραπάνω προαπαιτούμενα με ωραίες μουσικές επιλογές και ανεβασμένη διάθεση. Έτσι εάν θέλεις το ραντεβού σου να μην έχει τόσο το ρομαντικό στοιχείο, όσο το στοιχείο της βραδινής εξόδου, όπου εσύ και το άλλο σου μισό θα δοκιμάσετε νέες γεύσεις και θα λικνιστείτε μέχρι αργά στους ρυθμούς της μουσικής, το ολοκαίνουριο Wild Poppies αποτελεί την ιδανική επιλογή το δίχως άλλο. Τα panasian πιάτα του Σπύρου Μαυροειδή παντρεύονται με ιδιαίτερα ασιατικά cocktails για ένα βράδυ ξεκάθαρα well spent.

Info: Σταδίου 7, Αθήνα, 2103233334

sense.jpg

Οι «θέα Ακρόπολη»

Αν ρομαντικό ραντεβού για εσένα σημαίνει απαραιτήτως «Ακρόπολη στο πιάτο», τότε η Αθήνα μας σίγουρα κρύβει ένα εστιατόριο για εσένα. Με τα περισσότερα να βρίσκονται στα rooftops των καλύτερων ξενοδοχείων στην πόλη, μερικά εστιατόρια με απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο, εξαιρετικό φαγητό και μαγική ατμόσφαιρα είναι το Michelin-starred Tudor Hall του King George Athens, το GB Roof της Μεγάλης Βρεταννίας, το επίσης Michelin-starred The Zillers του ομώνυμου The Zillers Hotel, το Electra Metropolis Roof Garden του Electra Metropolis Hotel, το Sense του Athens Was Hotel, το Nyx Japanese Gastrobar του Academias Hotel, το Mappemonde του Athens Capital Hotel, το Kalua Athens του Nyx Esperia Hotel και πολλά ακόμη.