Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ζακύνθου «προσγειώνεται» για μία βραδιά κάτω από την Ακρόπολη

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ζακύνθου «προσγειώνεται» για μία βραδιά κάτω από την Ακρόπολη

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος υποδέχεται την Κρίστυ Καραγεώργου στην κουζίνα του Sense για μια και μοναδική  βραδιά γεμάτη γεύσεις και αρώματα των Επτανήσων, την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Το βραβευμένο εστιατόριο Sense στο rooftop του ξενοδοχείου AthensWas με την άκρως εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη συνεχίζει τις θεματικές γαστρονομικές βραδιές του και αυτή τη φορά μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Ιόνιο μέσα από ένα ιδιαίτερο μενού γευσιγνωσίας. Γευστικός προορισμός είναι τα Επτάνησα και συγκεκριμένα η Ζάκυνθος, όπου η φιλοξενούμενη σεφ Κρίστυ Καραγεώργου διατηρεί το ξακουστό εστιατόριο Προσήλιο, που έχει υμνηθεί από κοινό και κριτικούς.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος μας συστήνει στη hook to fork φιλοσοφία του στο ολοκαίνουριο Astakos

sense.jpg

Η καριέρα της Κρίστυς Καραγεώργου ξεκίνησε το 2004 όταν μπήκε στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Γαλαξίδι. Έπειτα κατέχοντας επιτελικές θέσεις απέκτησε θεωρητική και εμπειρική γνώση σε θέματα γαστρονομίας και αντίληψης ως προς τον τομέα του φαγητού. Το 2016 δημιούργησε με το Γιώργο Καμπίτση το πλέον πολυβραβευμένο εστιατόριο Προσήλιο, στην καρδιά της Χώρας της Ζακύνθου. Εκεί μέσα από το πρίσμα εντοπιότητας των υλικών, της ποιότητας και των κανόνων που οριοθετεί η ελληνική κουζίνα, διαμόρφωσε τη φιλοσοφία και την πορεία του εστιατορίου της.

Emmanuel Renaut, Γιώργος Δόσπρας και Luca Piscazzi ενώνουν τις δυνάμεις τους για δύο μόνο βραδιές

IMG_4660.jpg

Κοινός μαγειρικός παρονομαστής με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο είναι η αγάπη για την ελληνική κουζίνα, όπως και οι μνήμες μας, μιας και η σεφ πιστεύει ότι η μνήμη σηματοδοτεί το φαγητό της και όχι οι συνταγές. Οι επισκέπτες του event στις 29 Μαρτίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι πιάτα που η σεφ θα παρουσιάσει το καλοκαίρι στο Προσήλιο, χρησιμοποιώντας πάντοτε επιλεγμένα τοπικά υλικά.

sense.jpg

Από την πλευρά του το Sense, με απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα και την ελληνική παράδοση αλλά και με διαρκές βλέμμα στην καινοτομία, ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ταλαντούχα ομάδα του δημιουργούν πιάτα που ξυπνούν μνήμες από την παιδική ηλικία και έντονα συναισθήματα. Συνεπώς θεωρούμε πως αυτή η σύμπραξη θα είναι γεμάτη Ελλάδα και αγάπη στο πιάτο μας!

Info: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, 2109200240