Αέρας γευστικής ανανέωσης σε ένα από τα πιο δημοφιλή meeting points του Ψυχικού

Νέλλη Καλαμαρά
Αέρας γευστικής ανανέωσης σε ένα από τα πιο δημοφιλή meeting points του Ψυχικού

Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος αναλαμβάνει τα γευστικά ηνία του Barolo, που υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν με πλήρως ανανεωμένο μενού και συναρπαστικά πιάτα.

Στο πάντα φωτεινό και ανθισμένο Salumeria - Osteria "Barolo" δίνουμε ραντεβού όλες τις ώρες της ημέρας, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, αφού εδώ απολαμβάνουμε τις πιο φινετσάτες γεύσεις της πόλης, προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά, καλοφτιαγμένα cocktails, αλλά κάνουμε και τα ψώνια μας στο ψαγμένο deli με τις ιταλικές και όχι μόνο λιχουδιές. Τώρα λοιπόν, το αγαπημένο μας meeting point, υποδέχεται το καλοκαίρι με τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο στην κουζίνα και ένα πλήρως ανανεωμένο μενού που συναρπάζει.

Η πιο «σοφή κουζίνα» της Αθήνας ανανεώνεται και πατάει γερά στην αξία των υλικών

Chef-Kontopoylos_credits-Xristina-Gewrgiadoy.jpeg

Ο καταξιωμένος σεφ, ο οποίος σταδιακά και αθόρυβα τους τελευταίους τέσσερις μήνες από την θέση του consultant chef και σε αγαστή συνεργασία με τον house Chef Χρήστο Κάρολο και την μπριγάδα τους, αφήνει το γευστικό του αποτύπωμα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου. Όπως μάθαμε τη βραδιά της επίσκεψής μας, τα πράγματα περνούν σε άλλο επίπεδο με ένα νέο παρασκευαστήριο να βρίσκεται στα σκαριά, ώστε τα πάντα πλέον να ετοιμάζονται εντός, ενώ μελλοντικά φιλοδοξούν να πωλούν και μόνο δικά τους προϊόντα και στο κομψό delicatessen, όπου προσωπικά όποτε μπαίνω θέλω να τα ψωνίσω όλα.

Κορυφαία ελληνικά μπαρ στο πρώτο cocktail festival της Μεσσηνίας και όχι μόνο

image00029.jpeg

Στο πρωινό συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τα θεϊκά κρουασάν, αλλά και τις διάφορες παρασκευές αυγών, όπως την εξαιρετική γαλλική ομελέτα, αλλά και το προσωπικό μου αγαπημένο, την τραγανή βάφλα με τηγανητά αυγά, αβοκάντο και μπέικον. Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί, τα δροσερά smoothies και ο ποιοτικός καφές ολοκληρώνουν την λαχταριστή breakfast εμπειρία και δικαιώνουν το Barolo ως το απόλυτο σημείο συνάντησης για πρωινό και χαλάρωση στα βόρεια προάστια.

image00016.jpeg

Εμείς αυτή τη φορά βρεθήκαμε κάτω από την ανθισμένη βουκαμβίλια του κεντρικού τραπεζιού για ένα wine & dine δείπνο σε συνεργασία με το Alpha Estate, προκειμένου να δοκιμάσουμε κάποια από τα πιάτα που ο βραβευμένος σεφ έχει εντάξει στο νέο του μενού και οφείλω να ομολογήσω πως όλοι εντυπωσιαστήκαμε από τις γεύσεις και τις προτάσεις, που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

20240520_202606.jpg

Πρώτα έφτασαν τα ζεστά χειροποίητα bread sticks focaccia απευθείας από το φούρνο μαζί με μαριναρισμένες ελιές και πολύ δυσκολευτήκαμε να σταματήσουμε να τα τρώμε, καθώς η συνέχεια προβλεπόταν μακρά και απολαυστική.

20240520_203222.jpg

Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, ενδεικτικά του νέου μενού και της φιλοσοφίας του σεφ, με την αρχή να γίνεται με την ολόφρεσκη καλοκαιρινή σαλάτα με καβούρι, τοματίνια, πεπόνι και oro bianco vinaigrette. Φινετσάτη και γευστική, με τέλεια παρουσίαση, είναι σίγουρο πως θα αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, ενώ συνοδεύτηκε από τη νέα Μαλαγουζιά του Οικοσυστήματος του Κτήματος Άλφα με την ονομασία «Λατύπες», η οποία κυκλοφορεί σε μικρό αριθμό φιαλών και παλαιώνει για 9 μήνες σε μεγάλα βαρέλια 75hl από γαλλική δρυ και ρόμπολο.

20240520_204956.jpg

Εν συνεχεία ήρθε το φαγκρί με γαρίδες Κοιλάδας, κίτρα και μυρωδικά που βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση με θάλασσα και μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι με την φρεσκάδα της πρώτης ύλης του και τις όμορφες και σωστά ισορροπημένες οξύτητες που το χαρακτήριζαν.

20240520_212619.jpg

Στην κουζίνα του Δημήτρη Κοντόπουλου οι χειροποίητες διαδικασίες έχουν τον πρώτο λόγο και η επιτυχία του project φαίνεται περίτρανα σε ένα εξαιρετικό πιάτο που ενθουσίασε ολόκληρο το τραπέζι. Τα paccheri με ροφό, μπροκολίνι, κονφίτ τομάτας και demi glace από το ίδιο το ψάρι, με το ζυμαρικό να έχει δημιουργηθεί εντός της κουζίνας από το μηδέν και να έχει μαγειρευτεί στην εντέλεια, ήταν ένα ποίημα, με τα ζουμερά κομμάτια από το ολόφρεσκο ψάρι να κάνουν όλη τη διαφορά του κόσμου και να δίνουν τα αρώματα της θάλασσας σε όλο το πιάτο.

20240520_215727.jpg

Η μοσχαρίσια ταλιάτα στη φωτιά με μία αέρινη τερίνα πατάτας και ζωμό καλοκαιρινής τρούφας σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο πιάτο κάθε meat lover με το τέλειο ψήσιμο και τη ζουμερή της σάρκα να αγκαλιάζεται από τον αρωματικό ζωμό, ενώ συνοδεύτηκε επάξια από το Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block “Μπάρμπα Γιάννης” του 2018, ένα από τα πιο πολυβραβευμένα διεθνώς ελληνικά κρασιά.

20240520_223200.jpg

Για το τέλος η ανάλαφρη Πάβλοβα με ράσμπερι και λάιμ ήταν απόλυτα ταιριαστή με την εποχή και έκλεισε το δείπνο μας δίνοντας ακριβώς το σωστό επίλογο, χωρίς να βαραίνει ή να σκεπάζει τις γεύσεις που μόλις είχαμε απολαύσει.

image00007.jpeg

Δεν χρειάζεται καν να πούμε πως δεν αποχωρούμε από το Barolo χωρίς να περάσουμε μία βόλτα από το deli, όπου θα βρούμε ιταλικά τυριά και αλλαντικά, artisanal pastas και σάλτσες, γλυκίσματα, και πολλές ακόμη λαχταριστές γεύσεις που είτε μπορούμε να πάρουμε για το σπίτι μας είτε να δημιουργήσουμε κομψά καλάθια δώρου για τους αγαπημένους μας και να εντυπωσιάσουμε σε κάθε μας επίσκεψη.

Info: Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό, 210 6717600