Ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ μέσα από τη μεγάλη οθόνη

Ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ μέσα από τη μεγάλη οθόνη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη φορά εβδομάδα κινηματογράφου Χονγκ Κονγκ και μας ταξιδεύει στη μακρινή Ασία, από τις 14 έως τις 20 Απριλίου.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται και πάλι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κινηματογραφικό Πανόραμα Χονγκ Κονγκ» το οποίο φέρνει σε Ευρωπαϊκές πόλεις τις τελευταίες παραγωγές αλλά και κλασικές ταινίες από το Χονγκ Κονγκ.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει παλαιότερες αλλά και νέες ταινίες που γυρίστηκαν από το 1984 έως το 2009.

Το πρόσφατο ντεμπούτο του νεαρού Κιτ Χανγκ, «Σιωπηλό Κουδούνισμα», μια πολυβραβευμένη ταινία με πολλές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, μιλά με ποιητικό τρόπο για τη σχέση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού στο Χονγκ Κονγκ.

Επίσης από το 2009 προβάλλεται το αστυνομικό θρίλερ «Κρυφακούγοντας» από τους δημιουργούς του «Infernal Affairs» (2002), ριμέικ του οποίου αποτέλεσε η επιτυχία «Ο Πληροφοριοδότης» που σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε το 2006.

Στο πλαίσιο της αναδρομής στις ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ θα προβληθεί το κλασικό φιλμ «Το Μακρύ Χέρι του Νόμου», η ιστορία μιας ληστείας που πάει στραβά. Γυρισμένο το 1984, αποτέλεσε ορόσημο για τον κινηματογράφο της χώρας και απέσπασε τα πιο σημαντικά βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ.

«Ο Άνθρωπος που γύρισε από το κρύο» διαδραματίζεται σε παγωμένα τοπία και μας ταξιδεύει ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Πρωταγωνιστούν ο σταρ των πολεμικών τεχνών Γιουεν Μπιάο, αλλά και η Μάγκι Τσουνγκ που αργότερα διακρίθηκε για την ερμηνεία της στο «Clean» του Ολιβιέ Ασάγιας.

Η «Απαγωγή στο Χονγκ Κονγκ» δίνει την ευκαιρία στο Τζάκι Τσαν να υποδυθεί σοβαρό ρόλο σε μια ταινία που βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα και τιμήθηκε με Βραβείου Καλύτερου μοντάζ.

«Υπό την Πίεση του Χρόνου» δρα ο Άντι Λάου στο ομώνυμο θρίλερ, όπου τα κίνητρα των ηρώων δεν είναι ξεκάθαρα. Ο Λάου διακρίθηκε για την ερμηνεία του στα εγχώρια Κινηματογραφικά Βραβεία.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
Τηλ: 210 3609695, 210 3612047
www.tainiothiki.gr