Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Περιπέτειες, θρίλερ, δράματα, κομεντί και όπως πάντα οι καθιερωμένες καλοκαιρινές επανεκδόσεις, απ' όλα έχει ο κινηματογραφικός μπαχτσές και αυτή την εβδομάδα. Επιλέξτε μια σκοτεινή αίθουσα με κλιματισμό ή μια δροσερή αυλή θερινού σινεμά, και καλή προβολή.

Bright Star
Αγγλο-αυστραλέζικη παραγωγή σε σκηνοθεσία Jane Campion, με πρωταγωνιστές την Abbie Cornish και τον Ben Whishaw. Μια βιογραφική ταινία, για τη σύντομη ερωτική ιστορία του ποιητή John Keats, όταν ήταν 23 χρονών, με τη γειτόνισσά του, τη 18χρονη Fanny Brawne, στη Βρετανία των αρχών του 19ου αιώνα.

Μ. Ο Δράκος του Ντίσελντορφ («M»)
Η κλασική ταινία του 1931 από τον θρυλικό σκηνοθέτη Fritz Lang, με τους Peter Lorre, Ellen Widman και Inge Landgut. Στο Βερολίνο του 1930, η αστυνομία κυνηγά απεγνωσμένα έναν κατ' εξακολούθηση δολοφόνο μικρών παιδιών. Όταν οι προσπάθειές της δεν οδηγούν πουθενά, το ανθρωποκυνηγητό αναλαμβάνει ο υπόκοσμος του Βερολίνου.

Εμείς οι δύο («Yo, Tambien»)
Ισπανική παραγωγή σε σκηνοθεσία Antonio Naharro, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Lola Duenas και Pablo Pineda. Ο Daniel, ένας 34χρονος απόφοιτος πανεπιστημίου με Σύνδρομο Down, πιάνει δουλειά σε μια δημόσια υπηρεσία, όπου γνωρίζει την Laura, μια αντισυμβατική κοπέλα που ξεπερνά τα προβλήματά της συχνάζοντας σε κλαμπ και αλλάζοντας ερωτικό παρτενέρ κάθε βράδυ. Οι δυο τους θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη φιλία, η οποία στη πορεία θα αλλάξει τις ζωές τους.

Ζωολογικός Κήπος («Zookeeper»)
Άλλη μια Χολιγουντιανή κωμωδία για το καλοκαίρι, αυτή τη φορά διά χειρός Frank Coraci και με πρωταγωνιστή τον Kevin James, στο πλευρό του οποίου παίζει η εντυπωσιακή Rosario Dawson και η Leslie Bibb. Τα ζώα ενός ζωολογικού κήπου αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν στον αγαθό φύλακά τους πως μπορούν να μιλάνε, ώστε να τον βοηθήσουν να κλέψει τη καρδιά της αγαπημένης του Stephanie, αλλά και να μην εγκαταλείψει τη δουλειά του.

Πάγος («Ice»)
Αμερικάνικη παραγωγή του 1970 με σκηνοθέτη αλλά και κεντρικό πρωταγωνιστή τον Robert Kramer. Μια ομάδα επαναστατών στη Νέα Υόρκη οργανώνει την ένοπλη αντίδρασή της στο καταπιεστικό, ολοκληρωτικό καθεστώς της αμερικάνικης κυβέρνησης, αντανακλώντας τα βασανιστικά ερωτήματα, τις προσδοκίες και τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης εποχής.

3 Ώρες Διορία («A Bout Portant» / «Point Black»)
Μια περιπέτεια από τη Γαλλία, γυρισμένη το 2010 από τον Fred Cavaye, με πρωταγωνιστές τους Gilles Lellouche, Roschdy Zem και Gerard Lanvin. Ένας νοσοκόμος σώζει, κατά λάθος, τη ζωή ενός διαρρήκτη που κάποιοι θέλουν να σκοτώσουν. Οι μπράβοι του διαρρήκτη απαγάγουν την έγκυο γυναίκα του νοσοκόμου για να τον αναγκάσουν να βγάλει με ασφάλεια το αφεντικό τους από το νοσοκομείο, ενώ η αντίπαλη πλευρά προσπαθεί να τον σκοτώσει και η αστυνομία θέλει να τους συλλάβει όλους. Κυνηγητό στους δρόμους και το μετρό του Παρισιού και πτώματα σε κάθε καρέ της ταινίας.

Ποτέ δεν είσαι μόνη («The Resident»)
Ένα νέο δραματικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη Antti Jokinen, με πρωταγωνιστικό δίδυμο την Hilary Swank και τον Jeffrey Dean Morgan. Μια νεαρή γιατρός νοικιάζει ένα διαμέρισμα στο Brooklyn και, ενώ στην αρχή υπάρχει ένα διακριτικό φλερτ με τον ιδιοκτήτη, στη συνέχεια συνειδητοποιεί πως αυτός έχει αναπτύξει μια έντονη, τρομακτική, εμμονή απέναντί της.

Οι εποχές του έρωτα («Manuale D' Am3re»)
Μια ρομαντική κομεντί σε ιταλικό background, σε σκηνοθεσία Giovanni Veronesi, συναρμολογούμενη από τρεις σπονδυλωτές ιστορίες με πρωταγωνιστές έναν φιλόδοξο δικηγόρο, έναν μεσήλικα τηλεοπτικό παρουσιαστή και έναν ώριμο ιστορικό, μέσα από τις οποίες περιγράφονται οι διαφορετικές εποχές του έρωτα. Το ατού, φυσικά, της ταινίας, είναι η ιστορία με το δίδυμο των Robert De Niro και Monica Bellucci.

Switch
Περιπέτεια εκ Γαλλίας, σε σκηνοθεσία του Frederic Schoendoerffer, με πρωτγαωνιστές την Karine Vanasse και τον θρύλο του ποδοσφαίρου, Eric Cantona. Η νεαρή σχεδιάστρια μόδας Sophie μένει στο Montreal του Καναδά και δεν έχει κανένα σχέδιο για το καλοκαίρι, μέχρι που μαθαίνει για το site Switch.com μέσω του οποίου άνθρωποι ανταλλάσουν σπίτια μεταξύ τους για ένα μήνα. Για καλή της τύχη, βρίσκει ένα σπίτι στο Παρίσι το οποίο και ανταλλάσει με το δικό της και ετοιμάζεται για έναν μαγικό μήνα στη Πόλη του Φωτός. Ενώ όμως η πρώτη της μέρα εκεί είναι εκπληκτική, το επόμενο πρωί βρίσκεται μπλεγμένη σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας, χωρίς να μπορεί να αποδείξει όχι μόνο την αθωότητά της αλλά και την ίδια της τη ταυτότητα.