Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση («Rise of The Planet of The Apes»)
Έβδομη ταινία για την «αθάνατη» κινηματογραφική σειρά, αυτή τη φορά διά χειρός Rupert Wyatt, με πρωταγωνιστές τους James Franco, Andy Serkis και Freida Pinto, καθώς και τον πρώην «Draco Malfoy» του Harry Potter, Tom Felton. Στο σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, ένας νεαρός επιστήμονας ψάχνει τη θεραπεία για το Αλτσχάιμερ κάνοντας πειράματα σε πιθήκους. Αυτά όμως θα έχουν ως αποτέλεσμα την ταχεία νοητική εξέλιξη των πιθήκων, οι οποίοι θα εξεγερθούν ενάντια στους κυρίαρχους ανθρώπους και ένας μεγάλος πόλεμος θα ξεσπάσει ανάμεσα στα δύο, συγγενικά, είδη.

Casino Jack
Καναδική ταινία του George Hickenlooper, με πρωταγωνιστές τον Kevin Spacey, τον Barry Pepper και τον Jon Lovitz. Η άνοδος και η πτώση ενός πετυχημένου Ρεπουμπλικάνου λομπίστα, ο οποίος κατάφερε, εκμεταλλευόμενος τις άκρες του στο κάποτε κραταιό ρεπουμπλικανικό καθεστώς, να κερδίσει παράνομα εκατομμύρια δολάρια, εμπλεκόμενος σε παιχνίδια διαφθοράς και δολοφονίες.

Κοτόπουλο Δυναμίτης («Dynamite Chicken»)
Αμερικάνικη ταινία του 1971 σε σκηνοθεσία Ernest Pintoff, με πρωταγωνιστές τη Joan Baez, τη Linda Boyce και τον Jim Buckley. Μια συλλογή από σκετς, παρωδίες, σκηνές μιούζικαλ και κινηματογραφικά clips, μια παραληρηματική κινηματογραφική σύνοψη, εν ολίγοις, του πνεύματος αμφισβήτησης και της αντι-κουλτούρας της δεκαετίας του '60.

Ο Τζιάνι και οι Γυναίκες (« Gianni E Le Donne»)
Ιταλική κωμωδία του Gianni Di Gregorio, με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τη Valeria De Franciscis και τον Alfonso Santagata. Ο 60χρονος Τζιάνι είναι ένας τυπικός και υπομονετικός οικογενειάρχης, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιεί πως είναι αόρατος για τις γυναίκες, την ίδια στιγμή που όλοι του οι φίλοι έχουν ερωμένες.

Ο Τρίτος Άνθρωπος («The Third Man»)
Ο Orson Welles γίνεται ένας γοητευτικός «κακός» στη ταινία του Carol Reed, η οποία αποτέλεσε και προφητικό σχόλιο για την Ευρώπη του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Ένας Αμερικανός συγγραφέας αναζητά έναν εξαφανισμένο φίλο του στη μεταπολεμική Βιέννη, η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή των συμμαχικών στρατευμάτων. Παίζουν επίσης ο Joseph Cotton και η Alida Valli.

Πίστεψέ με («Trust»)
Δέκατο σκηνοθετικό εγχείρημα για τον «Ros» από τα Φιλαράκια, David Schwimmer, ο οποίος αυτή τη φορά πιάνει το χιλιοειπωμένο μεν, αρκετά σοβαρό και λεπτό δε, θέμα της παρενόχλησης μέσω ίντερνετ. Η 14χρονη Άνι αποπλανείται από έναν μεσήλικο που γνώρισε στο ίντερνετ, με τα χειρότερα όμως να έρχονται για τη νεαρή μαθήτρια μετά το βιασμό της, όταν θα πρέπει το επιθετικό περιβάλλον στο σχολείο και τον εκτός ελέγχου πατέρα της, ο οποίος ψάχνει με ψυχωτική μανία να βρει τον ένοχο. Πρωταγωνιστούν οι Clive Owen, Catherine Keener, Viola Davis και Liana Liberato.