Τι να δεις στο Netflix τώρα που θα έχεις χρόνο μέσα στο τριήμερο

Νατάσσα Σχοινά
Τι να δεις στο Netflix τώρα που θα έχεις χρόνο μέσα στο τριήμερο

Για να μην καταλήξεις πάλι να κοιμηθείς με το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

Και μόνο που λες τη λέξη «τριήμερο», κάτι αλλάζει στην ψυχολογία σου. Δεν ξέρω αν έχεις κανονίσει να φύγεις για μία σύντομη απόδραση ή όχι, το σίγουρο είναι ότι, ακόμα και σπίτι να κάτσεις, στο μυαλό σου βρίσκεται ότι υπάρχουν τρεις μέρες εκτός δουλειάς που μπορείς να τις κάνεις ό,τι θες. Μπορείς εύκολα να κανονίσεις μία βόλτα με τις φίλες σου, ένα ρομαντικό ραντεβού με τον σύντροφό σου, ακόμα και να μην κάνεις απολύτως τίποτα -ναι, ίσως έχεις την ανάγκη να κοιτάζεις με τις ώρες το ταβάνι την ώρα που είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ. Ξέρεις πόσο παραγωγικό είναι το να ηρεμήσει το μυαλό σου;-.

Ανεξάρτητα με τις γενικές γραμμές του προγράμματος, ωστόσο, κάποια στιγμή μπορεί κάτι να θελήσεις να δεις. Μία ταινία, για παράδειγμα. Ή, αν όχι ταινία, κάποιο επεισόδιο σειράς ή ένα σόου. Οι επιλογές, πάντως, είναι σίγουρα πολλές. Και αυτό είναι και καλό και κακό. Καλό γιατί σίγουρα κάτι υπάρχει που να σου αρέσει, κακό γιατί άντε να το βρεις μέσα σε όλον τον χείμαρρο. Γι' αυτό και δημιουργήθηκε η λίστα από το Netflix που θα βρεις στη συνέχεια...

Από τις νέες κυκλοφορίες

Is It Cake? (2022)

Έχω δει τα πρώτα επεισόδια και ομολογώ πως έχει κάτι το εθιστικό. Το concept του σόου είναι καλλιτέχνες ζαχαροπλάστες που προσπαθούν να φτιάξουν cake που μοιάζουν με καθημερινά αντικείμενα ή άλλα φαγητά. Στόχος είναι να ξεγελάσουν με τις δικές τους δημιουργίες αλλά και να ξεχωρίσουν τα cake που τους παρουσιάζονται από τα πραγματικά αντικείμενα. Φυσικά, υπάρχει απίθανα δημιουργήματα, αλλά προσωπικά κόλλησα γιατί προσπαθώ να μαντέψω σωστά και, όταν δεν τα καταφέρνω, εκνευρίζομαι.


Bad Vegan: Fame, Fraud, Fugitives (2022)

Mini series που μπορείς εύκολα να τελειώσεις μέσα σε μία μέρα. Διηγείται την ιστορία της «βασίλισσας της ωμοφαγίας» Sarma Melngailis, η οποία ουσιαστικά παρασύρθηκε από μία της σχέση, έχασε όλα της τα χρήματα, την επιχείρηση που έφτιαξε από το 0 και, τελικά, ακόμα και τους ανθρώπους που την υποστήριζαν από την αρχή μέχρι (σχεδόν) το τέλος. Αιτία ο Anthony Strangis, ένας άνθρωπος που της παρουσίασε αυτό που ήθελε να ακούσει: ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη που θα κάνει αθάνατους εκείνη και το κατοικίδιό της κι ότι, κατά βάση, κάπου ανήκει.


Από τα παλιά

Ex Machina (2014)

Όταν είχε κυκλοφορήσει το 2014 ήταν το talk-of-the-town για τους σινεφίλ και ειδικά για τους λάτρεις του είδους της επιστημονικής φαντασίας. Ο πρωταγωνιστής συμμετέχει σε ένα ασυνήθιστο πείραμα όπου κλείνεται με ένα ανθρωποειδές A.I. (Τεχνητή Νοημοσύνη), το οποίο με τη σειρά του αξιολογεί τις ανθρώπινες ικανότητες. Κατά πόσο, όμως, μπορείς να εμπιστευτείς ένα ρομπότ που λειτουργεί στη λογική της ανθρώπινης σκέψης;


Inception (2010)

Christopher Nolan στα καλύτερά του και μία ιστορία που παρουσιάζει την ικανότητα του να «φυτέψεις» μία ιδέα στο υποσυνείδητο κάποιου. Επί της ουσίας, τον κάνεις να καταλήξει στο συμπέρασμα που θες χωρίς καν να του μιλήσεις ή να υποπτευθεί ότι εσύ έχεις την παραμικρή ανάμειξη. Όλα αυτά με την πλαισίωση από ένα γεμάτο μεγάλα ονόματα cast, όπως Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Michael Caine, Elliot Page, κ.α. Μιας που το θυμήθηκα… Καιρό έχω να το (ξανα)δώ.


Από τα όχι και τόσο παλιά

Wish Dragon (2021)

Πάντα θα έχω όρεξη για ένα «καλό» παιδικό. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων «μιλάνε» στην ψυχή μου. Μου φτιάχνουν τη διάθεση. Το «Wish Dragon» είναι μία από τις καλές περιπτώσεις. Θυμίζει σε λογική το μαγικό λιχνάρι του Αλαντίν αλλά στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, με αρκετά μηνύματα και τη φωνή του αγαπημένου John Cho.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

The Adam Project - 8 πράγματα που δεν ήξερες για την trending ταινία του Netflix

5 πράγματα που μπορείς να δεις στο Netflix το σαββατοκύριακο για να μην ψάχνεσαι

The Woman In The House Across The Street From The Girl In The Window: Τελικά, αξίζει;