Interview With The Vampire: Μπορεί η σειρά να συναγωνιστεί την εμβληματική ταινία;

Νατάσσα Σχοινά
Interview With The Vampire: Μπορεί η σειρά να συναγωνιστεί την εμβληματική ταινία;

Με Brad Pitt και Tom Cruise στους προκατόχους της νέας σειράς, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. 

Μέσα σε έναν κινηματογραφικό κόσμο όπου τα βαμπίρ ζουν και βασιλεύουν, η εμφάνισή τους δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη για το φιλοθεάμον κοινό. Πολλές ταινίες έχουν κυκλοφορήσει για τις αλληλεπιδράσεις τους με τους ανθρώπους, οι σειρές συνεχίζουν χρόνια αυτό το μοτίβο, κι έτσι, δεν αντιμετωπίζει κάποιος με έκπληξη μία νέα παραγωγή που τους περιλαμβάνει στη βασική ιστορία.

Όταν, όμως, το 1993 το «Interview With The Vampire» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από το βιβλίο της Anne Rice και τα «The Vampire Chronicles», ήταν κάτι διαφορετικό. Ο καθαρά αιματοκυλισμένος και splatter βαμπιρικός κόσμος μπήκε στη σφαίρα του καλού, ποιοτικού ψυχολογικού θρίλερ. Εκείνου του γεμάτου σκοτάδι concept που παίζει με τη σκέψη, τη φαντασία σου και τις σκιές στον δρόμο και γίνεται το τέλειο παιχνίδι του μυαλού. Ένα παιχνίδι που φιλοδοξεί να επαναφέρει το AMC υπό μορφή τηλεοπτικής σειράς.

Το Interview With The Vampire γίνεται σειρά

Το AMC έχει αγοράσει τα δικαιώματα των βιβλίων της Rice (σ.σ. η οποία έγραψε συνολικά 14 για αυτήν την ιστορία), επιθυμώντας να μεταφέρει τη θεματική του καθενός ανά σεζόν. Η πρώτη ξεκινάει με την περίφημη συνέντευξη, στην οποία ένας βρικόλακας διηγείται την ιστορία της ζωής του, από την πείνα που νιώθει μέχρι τους έρωτες που βίωσε και, φυσικά, το παιδί που προστέθηκε στην πορεία στην παρέα του Lestat και του Louis, την Claudia.

Το cast της σειράς

Το reboot/remake μία ταινίας που στο παρελθόν πήγε καλά και γνώρισε επιτυχία, δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά αυτήν την περίοδο, όμως, δεν παύεις να αναρωτιέσαι κατά πόσο υπάρχει λόγος να συμβεί. Το ενδεχόμενο παρόμοιας επιτυχίας του νέου concept με το παλιό υπάρχει, αλλά ακόμα μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα παρουσίασης ενός «αδύναμου» αποτελέσματος. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν εμβληματικό τίτλο και για ηθοποιούς που έχουν αφήσει ιστορία.

Interview with the vampire seira

Στην ταινία το 1993, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν ο Brad Pitt και ο Tom Cruise, ένα ντουέτο με δυναμική που πολλοί σκηνοθέτες και το κοινό θα ήθελαν να βλέπουν στις ταινίες. Σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, το δίδυμο πλαισιώθηκε από την Kirsten Dunst στον ρόλο της Claudia και τον Antonio Banderas στον ρόλο του Armand. Δηλαδή, ok, ειδικά όταν βλέπεις την ταινία τώρα που όλα αυτά τα ονόματα έχουν ωριμάσει σαν το παλιό κρασί, καταλαβαίνεις τη σημασία αυτής της συγκέντρωσης στον κινηματογράφο.

sexy black and white GIF

Όσον αφορά στη σειρά, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Jacob Anderson ως Louis και τον Sam Reid ως Lestat. Claudia θα γίνει η Bailey Bass, ενώ ο Rolin Jones και ο Alan Taylor θα «τρέχουν» το πρότζεκτ, με τον τελευταίο να σκηνοθετεί και τα δύο πρώτα επεισόδια. Ωραίο team, αλλά μεγάλη η αναπόφευκτη σύγκριση.

https://www.instagram.com/p/CTJMyLkDeBP

Οι φωτογραφίες της νέας σειράς

Το AMC κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες της σειράς και φαίνεται πως τοποθετούμαστε χρονικά στα 1900s, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει πως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην ιστορία. Ο Louis κρατάει ένα πούρο και παίζει πόκερ πριν γίνει βρικόλακας, ενώ στα βιβλία αυτό συμβαίνει στα 1700s.

Interview with the vampire seira16

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022, οπότε η αναμονή δε θα είναι μεγάλη.

Συνέχισε παρακάτω για μερικές από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

House of the Dragon: Η ημερομηνία κυκλοφορίας του prequel του GoT και όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

O Barack Obama κάνει την έκπληξη και γίνεται παρουσιαστής στο Netflix

Ο Will Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου - Τι σημαίνει αυτό έμπρακτα